Showbiz Oporavlja se

Alen Delon doživio moždani udar

Velikan francuske kinematografije Alen Delon oporavlja se u Švajcarskoj nakon što je nekoliko nedjelja proveo u pariskoj bolnici poslije moždanog udara, prenijeli su francuski mediji.

Delonov najstariji sin Entoni potvrdio je da je glumac od 83 godine imao “blagi” izliv krvi oko mozga i kardio-vaskularne smetnje dodajući da se sada oporavlja u jednoj švajcarskoj klinici poslije hospitalizacije u Parizu.

Entoni Delon je rekao da je slavni glumac operisan u Parizu i da je u bolnici proveo tri nedjelje, javila je agencija Frans pres.

Slavni Delon je u maju primio počasnu Zlatnu palmu na 72. Međunarodnom festivalu u Kanu, rekavši da se ne sjeća kad je posljednji put bio toliko dirnut do suza.

Glumac je tada rekao da želi da se oprosti od publike kojoj želi da uputi zahvalnost. Dodao je da je bio programiran za uspjeh, ali ne i za sreću.

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svjetske kinematografije s rijetkom harizmom, stilom i velikom fizičkom ljepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su “Roko i njegova braća” i “Gepard” Lukina Viskontija, “Samuraj” i “Pandur” Žan-Pjera Melvila, “Gospodin Klajn” Džozefa Lozija i “Eklipsa” Mikelanđela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija i u pozorišnim predstavama sa ćerkom. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pjesmom “Paroles, Paroles”.

Iako je Delon poznat po verbalnim ispadima, aroganciji i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Dejo1000milionaEvaIdaKNJAZ DANILO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Legenda.

Eva
Gost
Eva

Brz oporavak ti želim Legendo! Jedan od najljepših I najharizmatičnijih glumaca svih vremena.

Ida
Gost
Ida

Auuu, ova vijest me ubi!

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

najaca faca svih vremena.. kapa dolje majstore!!

Send this to a friend