Showbiz optužila fotografa

Ispovijest Emili Ratajkovski o pokušaju silovanja

Američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski optužila je fotografa Džonatana Ledera za seksualno napastovanje koje se navodno dogodilo 2012. godine u njegovom domu u planinskoj regiji Katskil u američkoj saveznoj državi Njujork, prenosi “Page Six”.

Ratajkovski je optužbu iznijela u podužem eseju koji je napisala za časopis “New York”, a koji je objavljen u utorak. U njemu manekenka tvrdi da ju je tadašnji agent poslao u Lederov dom na neplaćeno snimanje za časopis “Darius” i da je taj angažman zahtijevao da prespava u agentovoj kući.

Manekenka kaže da je po dolasku saznala da će biti model za donji veš. Želeći da djeluje zrelije, tada 20-godišnja Ratajkovski prihvatila je crveno vino koje joj je Leder nudio tokom večeri.

“Naučena sam da je važno steći reputaciju dobre radnice koja ne zanoveta”, napisala je Ratajkovski.

“‘Nikad ne znaš s kim će raditi poslije tebe’, govorio bi mi agent.

”Manekenka tvrdi da joj je Leder nakon snimanja u donjem vešu rekao: “Hajdemo sada da pokušamo bez odjeće”.

“Iste sekunde nakon što sam skinula odjeću, dio mene se isključio”, piše Ratajkovski.

“Počela sam da plutam van sebe, gledajući kako se vraćam na krevet. Izvila sam leđa i napućila usne. Fiksirala sam se na ideju o tome kako bih mogla da izgledam. Blic fotoaparata bio je toliko jak, a ja sam popila toliko vina da su crne mrlje ispred mojih očiju počele da se povećavaju.”

Kasnije, kada je šminker koji je radio na snimanju otišao da spava, Ratajkovski kaže da se osjećala kao da je potpuno budna, ali “jako, jako pijana”. Napisala je da su se ona i Leder ogrnuli ćebetom na kauču, te da je fotograf počeo da je ispituje o momcima s kojima je bila u vezama i da ju je gledao dok je trljala stopala kako bi se ugrijala.

“Rekao mi je da mu se sviđa to što radim sa stopalima. Toga se sjećam najjasnije. Mrzim to što je Džonatan komentarisao nešto što sam tokom života radila kako bih se utješila”, napisala je Ratajkovski.

“Većine toga što je uslijedilo sjećam se kroz maglu. Jasan mi je samo taj osjećaj. Ne sjećam se da smo se ljubili, ali se sjećam da su njegovi prsti odjednom bili u meni. Čvršće i čvršće, gurajući i gurajući ih kao što nije radio niko prije, a ni niko poslije njega. Mogla sam da osjetim svoj oblik i zaista me je boljelo. Instinktivno sam zgrabila njegovo zapešće i silom ga izvadila iz sebe. Nisam ništa rekla. On se ustao i u tišini povukao na gornji sprat.”

Manekenka je napisala da je prespavala u Lederovom domu i da se sjutradan vozom vratila kući.

Fotografije koje su nastale u Lederovoj kući 2016. godine su objavljene u knjizi “Leder / Ratajkowski Collector’s Edition” izdavača “Imperial Publishing”, ali manekenka tvrdi da fotograf i izdavač nisu imali pravo da koriste te fotografije. Objavu knjige i izložbu na kojoj su fotografije trebale da budu predstavljene tada je pokušalo da se blokira pravnim putem.

Portparol izdavača “Imperial Publishing” u utorak je utvrdio da su optužbe koje je Ratajkovski iznijela lažne.

“Duboko su nas potresle najnovije (lažne) tvrdnje gospođe Ratajkovski, koje je u želji za publicitetom dala časopisu ‘New York’. Naravno da gospodin Leder poriče njene tvrdnje da je ‘napastovana’. Groteskno je tužno da je ona toliko osvetoljubiva da rutinski laže novinarima”, rekao je portparol za “Page Six”.

Kada su novinari časopisa “New York” nazvali Ledera ne bi li provjerili informacije koje je Ratajkovski iznijela u eseju, on je rekao da su njene optužbe “prejeftine i djetinjaste” da bi na njih odgovarao. Potom je dodao:

“Svjesni ste o kome pričamo? To je djevojka koja je tada bila gola u časopisu ‘Treats!’ i koja je gola skakutala u spotu (za pjesmu ‘Blurred Lines’) Robina Tikea. Zaista želite da neko vjeruje da je ona bila žrtva?”

Ratajkovski tvrdi da ni ona ni njen agent nisu predali prava za korišćenje fotografija koje je napravio Leder. On pak tvrdi da postoji ugovor kojim se pitanje prava riješilo. Manekenka tvrdi da joj je njen advokat rekao da nema smisla tužiti, jer bi sudski postupak bio nevjerovatno skup i da “ne bi urodio plodom”.

Lederov predstavnik međutim tvrdi da Ratajkovski zna da nema pravne osnove da stopira objavu fotografija.

“Zato se okrenula (ponovnom) olajavanju fotografa i optužbama za zlostavljanje. Šteta je to jer su fotografije moćne i njeni obožavatelji ih vole”, dodao je.

“Page Six” nije uspio da stupi u kontakt s časopisom “Darius”.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Jeste...farbamoMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Dje je problem,sad se toga śetila,evo kod nas uvijek traže prodavačice u marketima za 280eura mesečne plate,radila bi i subotom,dvije smene minimum,što je čekala??

Marko
Gost
Marko

Znaci casa vina i spusta se rampa…

Send this to a friend