Showbiz

Naselje u Čačku dobija ime Bora Đorđević

Jedno naselje u Čačku nosiće ime čuvenog muzičara Borisava Đorđevića Bore Čorbe, saznaju “Novosti”.

Frontmen rok grupe “Riblja čorba” prisustvovaće 12. maja otkrivanju table sa njegovim imenom. Na ovaj način lokalna samouprava želi da se zahvali svom slavnom sugrađaninu za sve što je učinio za umjetnost, ali i za rodni grad.

Tog dana u gradu će biti organizovana i svečanost, a Čačani su uvjereni da će se na bini naći i “Riblja čorba”.

“U pitanju je jedno novo naselje u Čačku koje će se zvati po Čorbi. Odluku smo donijeli još prije mjesec dana i nema nikakve veze sa tim što je Đorđević pjevao na mitingu “Budućnost Srbije” u Beogradu. On je Čačanin i to je uvijek, gdje god ga je put nosio, rado isticao. Zato smo odlučili da mu se makar malo zahvalimo i nazovemo naselje po njemu”, rekao je sagovornik “Novosti” iz lokalne samouprave Čačka.

Čorba je u svojim pjesmama i opjevao Čačak, a mnogo puta je isticao da će se u njega kad-tad vratiti. Osim pjesme “Zadnji voz za Čačak”, koja se vrti duže od 30 godina i gdje poručuje “isplati se kada stigneš, psihički se odmah digneš”, nedavno je otpjevao i pjesmu za djecu “Mačak iz Čačka”. Mačak je, poput Bore, odavno otišao iz Čačka i sada svi pričaju kako je bogat i poznat, ali “jedan problem muči mačka, ne može bez Čačka”.

Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952. godine. Muzičku karijeru započeo je 1965. godine. Osnovao je bend “Harmelini”, koji je nastupao uglavnom u Čačku i okolnim mjestima, a prvi put su svirali u školi. Sa “Ribljom čorbom” upisao se u muzičke legende.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Vidi molim teSova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vidi molim te
Gost
Vidi molim te

Nisam čuo kada je umro. Bila neka kao osmrtnica, svi su rekli da je zezanje, a ono stvarno.

Sova
Gost
Sova

Opet noviteti iz Srbije. Zaista je glupo davati imena ulica, naselja i gradova po mrtvim ljudima.☺ Samo je to davano živom Josipu Brozu. Treba i kod nas tako raditi – davati imena po živim ljudima. Onda bi se narod još više zavadio, pa bi DPS učvrstio vladavinu. Zamislite Trg Mila Djukanovića, naselje Zorana Piperovića, ulica Matije Bećkovića…

Send this to a friend