Showbiz

Od zvijezde rijalitija do supermodela

Kada smo prvi put upoznali Kendal Džener u rijalitiju U korak sa Kardašijanovima davne 2007. godine, niko nije mogao ni da pretpostavi da će mirni, stidljivi djevojčurak od 11 godina postati supermodel i šetati pistama u odjeći najpoznatijih svjetskih modnih kuća, poput Givenchyja, Marca Jacobsa, Chanela i Dolce & Gabbane.

Prvi put nam je kao model zapala za oko 2011. godine, kada je radila reviju za proljećnu kolekciju haljina kuće Sherri Hill, što je bio sporedni događaj na njujorškoj Nedjelji mode.

Kao i svaka početnica, i Kendall je isprva na pisti bila nesigurna i preplašena – pogled joj je bio kao u jelena koji se našao ispred automobila, hod joj je bio klimav, a izraz lica pomalo odsutan. Ali ko je može kriviti? Svaka tek ‘rođena’ manekenka mora najprije da nauči da hoda da bi mogla da šepuri po pisti.

Od tada je 178 cm visoka brineta radila neke kampanje sa mlađom sestrom Kajli, ali svjetsku slavu je definitivno stekla kada je Marc Jacobs angažovao da radi njegovu reviju za kolekciju proljeće 2014. godine na njujorškoj Nedjelji mode.

Neki su govorili kako je ova ponuda više bila podstaknuta sve učestalijim naslovnim stranama tabloidnih magazina koje je krasila nego njenim manekenskim sposobnostima, ali Kendal od tada neprestano grabi ka vrhu, usput dokazujući zlonamjernicima da se ne zamara negativnim komentarima ni na svoj, ni na račun svoje mnogobrojne i sveprisutne porodice.

Kako je već među vodećim modelima na skoro svim važnijim modnim događajima, može se primijetiti da je već stekla ogomno samopouzdanje. Ima iskru u očima i jasno svima pokazuje da dominira dok korača pistom. Možda su joj koljena u početku i klecala, ali danas ona hoda tako samouvjereno da nam se čini da njene duge noge vode pravo ka uspjehu koji dosegnu samo nekoliko odabranih manekenki.

I tu je i stigla, drugu godinu za redom, Kendal Džener našla se na vrhu Forbsove liste najplaćenijih manekenki u svijetu. Ona je između juna 2017. i juna 2018. godine zaradila oko 22.5 miliona dolara, što je za pola miliona više nego u istom periodu prije godinu dana.

Nije loše, zar ne?

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovanka
Gost
Jovanka

Nije veli lose, a ona milione uzima, a dje lose…

Send this to a friend