Showbiz

Šta otkriva testament Entonija Burdena

Entoni Burden
Entoni Burden

Prije mjesec dana svijet je munjevitom brzinom obišla vijest da je poznati američki kuvar, pisac i televizijsko lice Entoni Burden izvršio samoubistvo.

Francuski tužioci otkrili su da se slavni 62-godišnji kuvar objesio pojasom kućnog ogrtača u sobi hotela Kajsersberg u Francuskoj, što je ostavilo u šoku i nevjerici njegove prijatelje i fanove.

Sada je na red došlo i čitanje njegovog testamenta, a iako se nagađalo kako se njegovo bogatstvo penje na nevjerovatnih 16 miliona dolara, činjenica je da je ta cifra mnogo manja.

Prema službenim papirima, bogatstvo preminulog Burdena iznosi 1,21 milion dolara, od čega je 425.000 u gotovini, 35 hiljada na brokerskom računu, 250 hiljada u ‘privatnom vlasništvu’ i pola miliona dolara autorskih prava i sličnog.

Sve to će naslijediti njegovo jedino dijete, 11-godišnja ćerka Arijana, koju je dobio u braku s Otavijom Busijom.

Budući da je djevojčica maloljetna, sud će odrediti osobu koja će se brinuti o njenom nasljedstvu sve do punoljetstva. Sve nekretnine dobiće upravo Otavija Busija. Iako je par 2016. krenuo svako svojim putem, razvod nikada nije okončan, i zato će Otavija to naslijediti.

Burden je pronađen mrtav 8. juna u hotelskoj sobi u Francuskoj dok je snimao nove epizode serije “Parts Unknown” s bliskim prijateljem, francuskim kuvarom Erikom Riperom.

U javnost je odmah procurilo da je riječ o samoubistvu, a poslije 14 dana autopsija je otkrila da slavni kuvar u tijelu nije imao nikakve tragove narkotika u vrijeme smrti. Deset dana kasnije kremiran je daleko od očiju javnosti.

2 Komentara na "Šta otkriva testament Entonija Burdena"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend