Showbiz Hoće da zaštiti autorska prava

Tejlor Svift zbog spora sa menadžerom ponovo snima svoje hitove

Tejlor Svift rekla je američkim medijima da namjerava da snimi nove verzije svojih hit pjesama nakon što je master snimke njenih ranih muzičkih uradaka prodao njen bivši menadžer Skuter Braun, piše BBC News.

Pjevačica je optužila Brauna, koji je takođe menadžer i Ariane Grande i Demi Lovato, za “neprekidno manipulativno ponašanje”. Međutim, ona je rekla da planira ponovo snimiti muziku sa svojih prvih šest albuma.

“Jedva čekam da ponovo snimam iduće godine. Biću veoma zauzeta”, kaže Tejlor koja uskoro objavljuje novi album “Lover” za koji je rekla da je “prvi koji zaista posjeduje”.

Sviftova je svoj prvi ugovor potpisala s izdavačkom kućom Big Machine još kao tinejdžerka, objavila je šest albuma pod etiketom Nashville, uključujući i album “1989” koji je nagrađen Gremijem. U junu je kuća Braun’s Ithaca Holdings preuzela Big Machine Records.

Takođe, pop zvijezda je optužila svog menadžera za pokušaj “demontiranja” njene muzičke zaostavštine. On nije reagovao na njene komentare, ali podržali su ga Demi Lovato i Džastin Biber koji tvrdie da Svift na ovaj način pokušava da dobije simpatije javnosti.

Ona je prošle godine potpisala ugovor s Universalom dodajući: “Sada sam potpisala ugovor s izdavačkom kućom koja će zadržati u arhivi sve što stvorim”.

Izvođači kao što su Squeeze te bendovi Def Leppard i ELO prethodno su opet snimili svoje hitove, ali na način da mogu posjedovati prava na nove verzije, što znači da mogu imati kontrolu nad načinom na koji se materijal koristi te dobiti tantijeme ako se njihova muzika proda ili iskoristi za reklamne kampanje.

Send this to a friend