Zanimljivosti

Sa dvije bebe idu na put oko svijeta

Četrnaestomjesečni dječak Kvin i njegova trogodišnja sestra već su prešli impresivan broj kilometara. Posjetili su zemlje od Bolivije do Nikaragve tokom maminog porodiljskog bolovanja.

Blogerka Karen Edvards odlučila je da, nakon što postane majka, ne odustane od svoje ljubavi prema putovanjima, pa je sa suprugom i djecom posjetila Singapur, Kostariku, Panamu, Ekvador, Argentinu, Novi Zeland, Australiju i Bali.

Fotografije s putovanja dijeli sa svojim pratiocima na Instagramu i svima preporučuje da se odvaže da putuju sa djecom. Pokrenula je i veb-stranicu na kojoj pomaže roditeljima da razbiju barijere kada putuju sa mališanima.

Ova porodica je na putovanja potrošila oko 20.000 funti, a još toliko dobila preko sponzorstava. Prevoz ih je koštao 12.000 funti, smještaj 20.000, a hrana 10.000, dok su 5.000 funti potrošili na aktivnosti i izlete.

“Kad sam saznala da sam trudna s Esme, starijom ćerkom, bila sam u šoku. Nismo očekivali da ćemo tako rano da postanemo roditelji i nismo bili spremni da se odreknemo svog života. Imali smo planove za putovanja i mislili smo da ćemo morati da ih otkažemo. Nakon razmišljanja smo ipak odlučili da povedemo bebu sa nama. Tada smo postali uzbuđeni zbog trudnoće”, izjavila je Karen za Dejli mejl.

Par je iznajmio svoj stan u Londonu i odletio na Novi Zeland kad je Esme imala 10 nedjelja.

Tokom trudnoće sa Kvinom nisu previše razmišljali, iako su znali da će biti teže da putuju uz dvogodišnjakinju. Kada se dječak rodio, odvažili su se da krenu na put oko svijeta, koji su započeli dvonedjeljnim putovanjem po Kanadi.

U narednih 12 mjeseci upoznali su Južnu i Sjevernu Ameriku, Aziju i Australiju, pa se vratili kući u Evropu.

“Mislim da ne morate da nosite puno stvari. Ja dojim, pa to odmah smanjuje količinu opreme. Svi smo spavali zajedno, pa nam nisu bili potrebni kreveti za djecu. Nosiljka je najvažnija stvar koju smo imali”, otkrila je Karen kako bi podstakla roditelje na putovanja, pogotovo one koji brinu zbog stvari potrebnih za djecu.

Osim što su se djeca u najranijem dobu susrela sa različitim kulturama, jezicima i iskustvima, putovanje oko svijeta se pokazalo kao odličan način da se četvoročlana porodica zbliži.

“Podizanje novorođenčeta je jednako podijeljeno između majke i oca, pogotovo jer je suprug tokom cijele godine putovao sa nama. To je i način da se sklonite od svakodnevnog stresa zbog kojeg je roditeljstvo teže i tako dajete neograničenu pažnju djeci”, zaključila je Karen.

Da li biste se vi odvažili na ovako dug put sa vašom djecom?

2 Komentara na "Sa dvije bebe idu na put oko svijeta"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend