Zanimljivosti

Tačka – zarez je najmanja tetovaža koja krije važnu poruku

“Semicolon” tattoo, odnosno tačka-zarez, kako mi zovemo ovaj znak interpunkcije zapravo nosi veoma snažnu poruku i iza nje stoji čitav pokret, koji za cilj ima podizanje svijesti o mentalnim bolestima i neophodnosti prevencije samoubistava.

Osnovan 2013. godine, projekat “Semicolon” kreiran je kako bi predstavljao podršku onima koji se bore sa depresijom, samopovređivanjem, zavisnostima i koji su pokušali ili izvršili samoubistvo.

“Tačka-zarez predstavlja rečenicu koju je autor mogao da završi, ali je izabrao da to ne učini. Autor si ti, a rečenica je tvoj život”, kažu u organizaciji.

Mnogi ljudi koji su se u životu susreli sa samoubistvom na neki način, da li u krugu najbližih ili su i sami pokušali da oduzmu sebi život, tetoviraju tačka-zarez, kako bi ih konstantno podsjećao na to da je život borba, ali da je pravi izbor da ga nastave.

View this post on Instagram

Have you ever seen someone with a semicolon tattoo and just assumed that he or she was a writer or wordsmith of some sort? While it’s possible that the person you saw was simply a grammar geek, it’s likely that the tattoo had a much deeper meaning. Founded in 2013, Project Semicolon was created to support and honor those struggling with suicide, depression, self-injury, and addiction. The organization’s mission statement is straightforward: “A semicolon represents a sentence the author could have ended, but chose not to. That author is you, and the sentence is your life.” Many people who have been affected by suicide or have attempted suicide themselves are opting to get semicolon tattoos as permanent reminders of the struggle and the choice to keep living. /// #semicolontattoo #tattoo #tattooed #tattooart #tattoosforgirls #tattooformen #tinytattoo #smalltattoo #simpletattoos #tats #coupletattoo #idealtattoo #inspiringtattoo #texttattoo #dreamtattoo #quotetattoo #ink #inked #tattooinkspiration #tattoostory #tattoomeaning #tattooaddicts #tattoocollectors

A post shared by M i 🇻🇳 (@dreamed_dream) on

I ma kako da smo došli do toga, krajnji rezultat je bitan – pomoć i podrška za sve one koji pate, kako bi mogli i sami da kažu: “Još uvijek sam ovdje. Moja priča nije gotova“.

Mali znak, ali velika svrha – pod #semicolontattoo na Instagramu se može naći preko 50.000 objava.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend