Automobili

Mercedes ukida manuelne mjenjače i mnoge konvencionalne motore

Kompanija Mercedes-Benz fokusirana je na elektrifikaciju, a to pokazuju brojni primjeri. Međutim, sada postoji plan za ukidanje manuelnih mjenjača i brojnih motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

U planovima Mercedesa su električni AMG i Maybach modeli pa čak i električna G-Klasa. Sedani EQE i EQS će imati SUV varijante kako bi slijedili modele EQA i EQB. Ogromne investicije u “zelene” modele zahtijevaju više nego izdašan budžet, tako da će Mercedes morati praviti “rezove” koji imaju najviše smisla.

Velike promjene nisu iznenađenje, a među njima je ukidanje manuelnog mjenjača. To se neće dogoditi preko noći, ali Mercedes to definitivno namjerava da učini. To će uticati uglavnom na Evropu, jer u SAD-u manuelni mjenjači u Mercedesovim modelima nisu dostupni još od 2015. godine i modela SLK250.

Takođe, biće ukinuti i mnogi konvencionalni motori do kraja ove deceniije, njih oko 70 posto. Za očekivati je da dizeli budu najugroženiji zbog sve strožijih zakona o emisiji gasova u Evropi.

Mercedes će smanjiti i broj platformi, što znači da će sve više modela dijeliti istu platformu. Cilj je naravno da se smanje troškovi razvoja.

Mercedesova ponuda je bogatija nego ikad prije, a zasad nisu najavljena smanjenja broja modela. Ipak, nedavno su penzionisani S-Klasa Coupe i S-Klasa kabriolet.

6

avatar
1000
2
4
0
 
6
So & TEKILACamoVHSpetarhawara
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
petar
Gost
petar

Više elektonike više dana u godini na servisima 100%.

Camo
Gost
Camo

Samo komtrol bord za GLC300 6000.00 dolara

Po iskustvu
Gost
Po iskustvu

Neka rade što hoće ,samo da prestanu da prave polovna auta, koja ne izlaze iz servisa, kao od 2006.do danas.

hawara
Gost
hawara

jedino sto valja danas u Bendzi to je renoov motor (osim AMG modela koji se rade rucno)

VHS
Gost
VHS

Možda se sklapa ručno ali se svaka komponenta izrađuje mašinski. A sklapa se ručno jer se ne isplati automatizovano sklapanje manjeg broja motora. Nije to neki faktor njegovog kvaliteta nego kako je dizajniran.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

190 & 124.
perfekcija i dan danas.

Send this to a friend