Društvo

Čirgić: Cilj Vlade je da satre građansku Crnu Goru

Učesnici međunarodnog simpozijuma „Cetinjski filološki dani“ koji su juče, odlukom policije da zatvori hotel „Grand“ na Cetinju, bukvalno izbačeni iz hotelskih soba, razočarani su ponašanjem nadležnih institucija.

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić poručio je da je nebrojano puta aktuelna vlast pokazala da joj je, kako kaže, cilj da satre građansku Crnu Goru i uništi sve njene viševjekovne vrijednosti i sve ono što je postigla od obnavljanja nezavisnosti 2006. godine.

„Svoj odnos prema medjunarodnim prijateljima pokazali su zastrašivanjem i dovođenjem policije i inspektora u hotelu Grand gdje su bili smješteni učesnici simpozijuma“, rekao je Čirgić.

Odlukom policije da zatvori hotel „Grand“ razočaran je i istoričar Boban Batrićević, ali i zatečen.

„Ne ulazimo u razloge zatvaranja ali iskazujemo oštar protest zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi gosti medjunarodnog simpozijuma „Cetinjski filološki dani“. Ovo je prilika da međunarodna naučna javnost vidi kakva je to represija zastrašivanja koju vodi aktuelna vlast”, kazao je Batrićević.

Simpozijum „Cetinjski filološki dani“ okupio je 60-ak renomiranih naučnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Ukrajine, Poljske, Njemačke, Mađarske, Italije, SAD-a te domaće naučnike.

„Šokiran sam i ovo mi je prvi put u životu da dođem u hotel i da mi kažu da moram da idem. U najmanju ruku sam zbunjen. Čini mi se da je ovo podizanje tenzija na Cetinju“, kazao je Dinko Gruhonjić, profesor filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Razočarani su jučerašnjim događajem na Cetinju bili su i ostali učesnici skupa.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
HouoGrammyBubuljBubuljMijo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Houo
Gost
Houo

Kome Vi pricate o gradjanskoj crnoj gori???? Tisu tamo

Grammy
Gost
Grammy

Kako se može promovisati jedna partija kao građanska kad zadovoljava prvenstveno interese jedne nacije, koja još ima i problematično shvatanje vjere? U tome nema ničeg građanskog. Uostalom, đe su vam u vladi i “po dubini” funkcioneri drugih opcija osim trenutne popovske?

Bubulj
Gost
Bubulj

Dusman=Ura

Bubulj
Gost
Bubulj

Dusmanski vala bas.al nece ura dat.

Mijo
Gost
Mijo

Neshvatljivo,do kojih granica ova vlast na najgrublji i najperfidniji način zloupotrebljava pozicije na kojima su,nadam se ne zadugo
Kakav blam za Crnu Goru🇲🇪

Kokot
Gost
Kokot

Cilj Vlade je da istraži svu onu korupciju

Gaeta CT
Gost
Gaeta CT

Tako je ocigledno da hoce da nas satru. Ali mi nije jasno zasto mi cekamo da nas oni satru?

Send this to a friend