Društvo

Haos u crnogorskom zdravstvu

U Beogradu preminulo dijete iz Nikšića zbog, navodnog, nesavjesnog liječenja u KCCG, beba iz Berana preminula u kolima Hitne pomoći, na putu za Podgoricu, preminula porodilja u KCCG-u, u porodilištu medicinska sestra zamijenila bebu. Ovi užasni slučajevi koji su se desili u protekle dvije sedmice, uznemirili su crnogorsku javnost.

<<<Skandal u KCCG, majki dali tuđu bebu<<<

<<<Nakon zamjene beba u KCCG sumnjaju na sabotažu<<<

<<<Hrapović smijenio direktora Klinike za ginekologiju<<<

Početkom ovog mjeseca u Beogradu na Institutu za majku i dijete preminuo je trogodišnji dječak A.K. iz Nikšića nakon što, kako tvrdi njegova majka, ljekari u bolnici u Nikšiću i Instituta za bolesti djece u Podgorici, nekoliko dana nisu uspjeli da mu spuste visoku temperaturu i postave dijagnozu.

<<<Visoka temperatura bila jača, preminuo trogodišnjak iz Nikšića, tužilaštvo formiralo predmet<<<

Onda je 11. maja, na putu iz Berana ka Kliničkom centru u Podgorici, u ambulantnim kolima preminulo tek rođeno dijete.

<<<Novorođenče preminulo na putu ka Kliničkom centru<<<

Crnogorska javnost bila je zatečena i svađom između kolega Davora Musića i Nikole Fatića, koji su podnijeli prijave jedan protiv drugoga, nakon navodnog verbalnog i manjeg fizičkog incidenta u toj ustanovi.

<<<Verbalni i fizički obračun doktora u KCCG, pa prepucavanja po FB-u<<<

Onda je Fatić istupio u medijima upućujući salvu negativnih komentara na račun zdravstva. On optužio je kolege iz Centra za vaskularnu hirurgiju da su zbog teških propusta u liječenju falsifikovali medicinske nalaze pacijentkinje S.J. i protiv njega montirali disciplinski postupak, nakon čega je suspendovan. Tada je tvrdio da je pacijentkinja nesavjesno liječena, a takođe ju upozorio i da su mu se pacijenti žalili da jako dugo čekaju na operacije, da im je tražen novac kako bi bili primljeni i operisani, kao i “da su im predlagali, recimo, amputaciju nogu, na šta nijesu bili niti finansijski, niti na bilo koji drugi način spremni”.

<<<Fatić tvdi da je Klinika pretvorena u ambulantu za amputacije<<<

Iako crnogorski zdravstveni sistem hronično boluje od nedostatka novca i investicija, stručnog kadra, resorni ministar Kenan Hrapović je više puta istakao da radi svoj posao i obezbjeđuje dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima. Ali nakon nemilih događaja postavlja se pitanje ko je odgovoran za stanje u crnogorskom zdravstvu.

S.Đ. A.B.

54 Komentara na "Haos u crnogorskom zdravstvu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend