Društvo

Marković poručio Amfilohiju: Ne može biti svetinja ono što se kletvama želi sačuvati

Duško Marković

Premijer Duško Marković obratio se pismom mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju povodom događaja u vezi sa nelegalno izgrađenim objektom. Marković ističe da mu Amfilohije kazao da nije dao blagoslov za izgradnju krstionice i da je saglasan da se bespravno sagrađeno mora ukloniti.

<<<Amfilohije opet kune: Ko srušio krstionicu, da Bog da časni krst njega i njegovo potomstvo uništio<<<

To mu je, kako tvrdi Marković, Amfilohije kazao na sastanku u decembru prošle godine.

“Tačno je da smo, između ostalog, razgovarali i o uklanjanju kristionice na Prevlaci kod Tivta. Nije, međutim, tačno da mi je mitropolit Amfilohije saopštio da je dao blagoslov za izgradnju krstionice. Naprotiv, jasno je kazao da je to urađeno mimo njegovog znanja i blagoslova, i da je saglasan da se bespravno sagrađeno mora ukloniti. Ovo znaju i trojica ljudi koji su prisustvovali susretu – dvojica njegovih, i moj saradnik”, kazao je Marković.

On je poručio mitropolitu da se nezakonito građeni objekti ne mogu učiniti sakralnim, crkvenim i kulturnim dobrom.

“Takvim pristupom obesmišljava se cjelokupna ideja vjere i poštovanja svetinja. A ta ideja, kao što znamo, ne može da teče odvojeno od poštovanja države i njenih zakona. I riječ Božja zapovijeda da se vjernik moli za vlast u onom mjestu gdje živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro. Po pravoslavnom učenju, ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku”, naveo je Marković.

Sa žaljenjem i razočaranjem je, kaže, primio mitropolitovu kletvu prema nama sadašnjima i našem potomstvu.

“Ali nijesam iznenađen – nijeste se, Mitropolite, libili da nas kunete ni za Božić ni za Vaskrs! Upravo zbog toga ne možete se zaogrnuti porukama našeg vladike Petra I Petrovića Njegoša, na kojeg se pozivate. Jer Sveti Petar je mirio i ujedinjavao, molio i preklinjao u teškim vremenima – zarad napretka, jedinstva i sloge među svojim narodom. Zato su njegove poruke Poslanice i putokazi, a Vaše – kletve i ništa više od toga”, zaključio je Marković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Pazi,amfilohije saglasan. Pitate li predsjednice i ostale bespravne graditelje jesu li saglasni sa rusenjem. Gradjenhe bez dizvole je krivicno djelo i ne znam sto nevdate takav nalov ili cekate amfijevu saglasnist

Napolitano
Gost
Napolitano

Urbanisti su bili duzni da predvide planom unapred, postojanje krstionica malih, unutar crkvenog zemljista svih crkava koje su u kontaktu sa vodom, jer je taj vid krstavanja najranija tradicija hriscanstva,stoga su oni krivi za neuplanjenost ili zbog nestrucnosti ili malicioznosti .

aoo
Gost
aoo

Policija zvala bageristu Mihaila zvanog Sauruman da obavi posao,a ovaj natakario onaj plast i smije se od srece

FENIKS
Gost
FENIKS

PODRŠKA SVIMA U BORBI PROTIV SVETOSAVSKIH LAŽI I OSVAJANJA
OVO JE ZEMLJA CRNOGORACA NIJE SRBIJE

goran
Gost
goran

Zamisli koliko reba biti lud pa se boriti protiv nečeg što je “sveto” pa neka je to I Svetosavlje.

drug
Gost
drug

Svetosavlje nije hrišćanstvo, to je čisto sektaštvo.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Sveti Sava se slavi u kalendaru Crnojevića 1494 godine, Crnojevici su bili Svetosavci

Mišo
Gost
Mišo

Upozorenje za sve koji se okupljaju oko takozvane krstionice da pripaze na svoje stvari jer je prijavljeno nekoliko krađa novčanika i mobitela. Vjernici sumnjaju na jednog popa, ali to još nije potvrđeno.

Trpimir
Gost
Trpimir

Tvoje niko neće ovamo dirati, to je sigurno. Čuvaj ti svoju imovinu od državnih lopova što opušćeše sve.

TG-PG
Gost
TG-PG

Ruši svetosavske bunkere!

goran
Gost
goran

Rečeno je I “NE KRADI”. Šta ćemo sa tom zapovijesti?

Bog
Gost
Bog

“Ne kradi”, “Ne slaži”… džaba, Amfi gura po svome…

Ana Podgorica
Gost
Ana Podgorica

Gospodine Markoviću, uz svo uvažavanje vas I vase pozicije mislim da ne ide da tumačite Sveto Pismo na osnovu glasina I par pročitanih glava iz Jevanđelja. Mnogo je to velika nauka I držite se vi svoje profesije.

vjernik
Gost
vjernik

Ono kad te udbaš uči riječima Hristovim.

Joo
Gost
Joo

ono kad ih udbas zna bolje od Amfija……..

Marko K.
Gost
Marko K.

Molimo premjera da se prekine sa terorom nad mirnim Bokeljima. Prije par godina Crnogorski pokret je doveo policiju na Žlijebe sa ciljem da oskrnave parastos koji se redovno svake godine odrzava 17-og jula. Nikad prije toga nije policija dolazila na Zlijebe. Sada opet namjeravaju da nam ruse krstionicu. Zasto gospodin Zejak ne dodje u Bijelu da vidi koliko je Cedo… Više »

Ljuma
Gost
Ljuma

Markoviću mislim da je tvoja prica u prazno,vi sa vlasti se bazirati samo po svom interesu a u dusi ste svi velikosrbi,da nije tako nebi dozvolili SPC da vrse ove otimačine po crnoj gori,ne mogu kletve amfilohija da imaju efekat jer on nije ni bog niti Isus hrist vec običan covjek u mantiji koji je veliki gresnik i ne preza… Više »

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Ali je Vladika mnogo manji grešnik od tebe i Markovica to 100%

Ljuma
Gost
Ljuma

Gresnici smo svi,niko nemoze da prokune nikog jer mu nije svijetla proslost.

Stefko
Gost
Stefko

Prestani narodu pamet da obrćeš

Budimo realni
Gost
Budimo realni

A ajmo pravo. Krstionicu je izgradilo bratstvo manastira bez dozvole I to nije u redu. Ali podnijet je zahtjev za legalizaciju I ceka se odgovor(vjerovatno pozitivan). Zasto onda tako hitno u rusenje kad postoji na stotine nelegalnih objekata vecih gabarita za koje cak nije mi podnijet zahtjev za legalizaciju, a neki su cak na drzavnoj zemlji? Krstionica je ako Sam… Više »

Joo
Gost
Joo

raspitaj se malo na cijoj je zemlji….ko je i zasto tu zemlju dao Amfiju….sve ce ti biti jasno…..

Bnjj
Gost
Bnjj

Markovic I Djukanovic stecajni upravnici CG jahaci CG propasti.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Sto rusite nemanicke crkve,pa veliki srpski vladar Stefan Nemanja otac Sv Save rodonacelnika crkve rodjen je u Podgorici 1113 god

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne zaboravi Petre (Tomose) da pomeneš da je Stefan Nemanja po rođenju kršten kao katolik u katoličkoj crkvi. Podsjeti kako su Nemanjići pisali o povratku u Duklju(Zetu): “Pretvorih sve u prah i pepeo, da ne ostade kamen na kamen”. Pišući o gradovima Zete: Svaču, Drivastu, Oblunu…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Staropodgoričanine, moraš da naučiš da su u to vrijeme Dukljom vladali Grci, jer svaki put ,,zaboraviš” da napišeš i nastavak, koji glasi ,,Ostale gradove poobara i poruši, istrijebi grčko ime, da se nikako ne spominje njihovo ime u toj oblasti. Narod svoj u njima nepovrijeđen ostavi da služi državi njegovoj. Kao što vidiš, iz Duklje je protjerao Grke, a narod… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Selektivno mu je znanje, vjerovatno mu je tako lakše…

Tomos
Gost
Tomos

Ne znam ko je lik, ali ti mogu reći da se Hrišćanstvo odvojilo 1054g, ali na Balkanu i 100-150g nako toga nije bilo razlike, istražuj malo…

Ljuma
Gost
Ljuma

Svi ovi vjerski objekti su bili katolicki,.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

A Crnojevici slavili Svetog Savu i Simeona, i gradili svetosavske manastire i crkve. Da li su Crnojevici vama srpski okupatori?

CG🇲🇪
Gost
CG🇲🇪

Dusko kralju🙏

Tina Nk
Gost
Tina Nk

Dusko je slika i prilika kako treba da izgleda premijer jedne zemlje. Bravo!!

kojo
Gost
kojo

mislis bjela kosulja i plava kravata?

Bnjj
Gost
Bnjj

Stecajni DPS upravnik CG

Professoressa
Gost
Professoressa

Svaka cast Dusko!!

Dojč
Gost
Dojč

Tacno mi dodje da ateista budem posle ovakvih komentara ovog covjeka

Maldivi
Gost
Maldivi

Amfilohije, iskuliraj.

Centreville
Gost
Centreville

Je li ovaj covjek normalan? Shvata li o tezinu svojih rijeci? Pa da kaze ovo bilo ko drugi (sto je svakako uzasno), nego svesteno lice… Dokle?

Pulena
Gost
Pulena

Ne shvata taj ništa

Terra nova
Gost
Terra nova

Malo je to Markoviću, njemu lijepe riječi ne znače ništa, on samo djela razumije – ruši skalameriju jedino tako će te se razumjeti. Dosta je njegovoga terora bilo preša je sve granice, misli ako ga rusi brane da mu niko ništa ne može – ka i što nije do sad.

Gojko
Gost
Gojko

Kada sam kao vjernik bio kod krstionice netko mi je od prisutnih ukrao novčanik. Molim ga da mi vrati novčanik jer ću sve prijaviti Mitropolitu.

Joko
Gost
Joko

Gojko, bolje ne pominji ništa da te ne bi kleli…

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Bravo Dusko.

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Amfilohije se boji za svoj biznis , a ne za krstionicu

Edi89
Gost
Edi89

Premijer je u potpunosti u pravu

Advokat
Gost
Advokat

Bez želje da branim Mitropolita, ali tvrdo vjerujem da je zaboravio što je pričao prošle godine. Godine su to, bez obzira što je po profesiji.

Fileopg
Gost
Fileopg

do dolaska Amfilohija, kod Crnogoraca se za izrečenu riječ ginulo. Govorilo se : vala ću održati riječ pa poginuo. nije dovoljno obraz pokriti bradom da se ne vidi crvenilo kad ga ufate u kupus ili u laž, No izgleda mu nije prvina…

crnomace
Gost
crnomace

izgubio je kompas,kako je krenuo… bolje da ne pričam

Viđ
Gost
Viđ

Bolje.
I to sto si rekao je mnogo

acko_blok5
Gost
acko_blok5

naravno da se Crkva moli za vlast, ali vlast prema KANONSKI priznatoj Mitropoliji treba da se ponaša kao kralj Nikola, sa dubokim poštovanjem. To jedino radi predsjednik Djukanović, koji nikada nije najavljivao rušenja bilo kojih vjerskih objekata, ma kojoj konfesiji pripadili.

crnomace
Gost
crnomace

pola od čuvara je iz”bratske” nam susjedne države

dagy
Gost
dagy

U mom velikom podgorickom naselju ima samo jedan pripadnik cpc pri tome covjek je ostao dosljedan sta je vazda bio i nije se odrekao ateizma.

Puco
Gost
Puco

Znam, ti si iz Maslina, ima i kod nas na Zabjelo jedan Ramo evivač!

dagy
Gost
dagy

Ne no donja gorica

Puco
Gost
Puco

Onda ih ima trojica u Podgoricu.

dagy
Gost
dagy

Niti ti mozes biti vlast preko pokradenih izbora.

MNE
Gost
MNE

Za Premijera kapa dolje, ima pravu mjeru za svakoga i bez mudrovanja. Novo vrijeme treba ovakve diretne funkcionere i ljude.

Bob
Gost
Bob

Tačno tako

Prč
Gost
Prč

E neka si murekao, ma te on opet prevela, nece graditi pa izgradi

PRINT
Gost
PRINT

pa dobro premijeru pomirite i vi CRNU GORU EVO IMATE SANSU,NAPRAVITE DRZAVU JEDNAKIH SANSI ZA SVE ,A NE SAMO ZA VASE DPS CLANOVE I VASU DJECU.NAPRAVITE VLADU NACIONALNOG I EKONOMSKOG JEDINSTVA I JASNU STRATEGIJU RAZVOJA CG,DOVEDITE KONACNO INVESTITORE KOJI CE OTVARATI FABRIKE I RADNA MJESTA.AKO TO NE URADITE NEMA NAM SPAS MLADI PODJOSE OSTACE NAS MALO U CG.POCNIMO DA ZAPOSLJAVAMO… Više »

Rijecka nahija
Gost
Rijecka nahija

Markovicu Milo je bio dovoljno pametan i lukav da ne napada pravoslavne svetinje u nasoj pravoslavnoj Crnoj Gori , znao je da bi mu kraj bio veoma blizu i nikad to nije direktno radio , ponekad mozda preko medija kad narod nije imao leba jestida zamasti oci narodu da im skrene temu ali direktno nije nikad jer je bog svetinja… Više »

...
Gost
...

Rijecka, o cemu pricas, znas li? Znas li o cemu pricas i sta brkas u jedan kacamak?

Gojak
Gost
Gojak

A poslanice Petra I ?

acko_blok5
Gost
acko_blok5

trebalo bi postovati kanonsku mitropoliju crnogorsko-primorski, i mitropolita kojeg uvazava citava pravoslavni svijet, pa i patrijarha moskovskog i sve-Rusije kao i Vaseljenskog, doveo je u Podgoricu i treba mu odati prizananje.

4 C
Gost
4 C

Odati mu priznanje sto nas kune i naziva volovima ? Sto svoju zemlju naziva “debelim crijevom Evrope”? Sto daje garancije okrivljenoj u sudskom postupku a ona pobjegne u ambasadu ? Sto radi i prica sta mu se prohtje a posle kune i proklinje?

Atos
Gost
Atos

Nudio je garanciju Sud je nije prihvatio. Priznanje be bih dao nikakvo i ako mislim da je onaj koga je citirao Svetac

acko_blok5
Gost
acko_blok5

ne, nego zbog toga sto je ipak u tako malu Podgoricu uspio da okupi citav pravoslavni svijet. vaseljenski Vartolomej I, jerusalimski Teofil III, moskovski Kiril bili su u nasoj Podgorici…

DR PERUN
Gost
DR PERUN

Markuneee, ne igraj seeee. On je prokleo, pa ti vidi sta ces cinjeti…. Amfilohije je opasan igrac sa nadljudskim mocima. Ja ga ne bih cackao…..

Deo
Gost
Deo

Svaka čast gospodine Markoviću,mnogo si pravičan čovjek i tako treba da ostane. Zakon je Božji jedan i neko ga poštuje neko ne i na zemlji isto tako postoji zakon i on treba da se poštuje

Vlada bez vlast
Gost
Vlada bez vlast

Očigledno ne smijete da je srušite, pa vam ne preostaje ništa drugo nego da i vi iz vlade počnete da kunete.

Tomos
Gost
Tomos

Prvo ne vidim razlog za rrušenje. Da bi se srušilo bilo što prvo se gleda da li je taj Objekat već izveden i priveden namjeni. Pa se gleda na čijem je zemljištu- Crkvenom je ovaj konkretno. Onda se gleda sa li ugrožava neki veći plan Pup ili Dup- ne ugrožava. Odnosno da li je tu predviđena neka saobraćajnica ili nešto… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Jer su vam puni komentar da “mora po zakonu”. To je praksa, to je zakon, i šta sad. Sada ispada Država je slaba ako se drži propisa.
Ne, nego lokalne uprave naprave propuste, kao ona u Baru, i onda Premijer mora i sa Objektima od 3m2 da se bavi..

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Srušiti ono ruglo u Tivtu a potom i trafiku na Rumiju !

Podgorica
Gost
Podgorica

Prošlo je bruje rušenja Crkvi u Crnoj Gori

Tomos
Gost
Tomos

Znamo redosled, onda Krst na Sat Kuli, pa Krst na Grbu, pa Krst na Zastavi znamo čoče zapamtili smo…

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Pod ruglom podrazumjevam ” krstionicu” i trafiku na Rumiji.Dogradnja manastira Dajbabe nije loša tim prije što je posvećena dinastiji Romanov čiji su vladari dobrim dijelom bili Njemci.

Tomos
Gost
Tomos

Znamo čoče, dugačak vam je spisak…

Jole
Gost
Jole

Mi vjernici CPC porucijemo dosta je foliranja starih saveznika Amfilohija i DPS-a,vi nijeste u sukobu,vi radite isti posao.

Podgorica
Gost
Podgorica

Vas dvoje ste zaključili ono što svaka Država na svijetu radi, Podržava svoju Crkvu, jer jedno bez drugog nema

Jole
Gost
Jole

Cicevac zasto se potpisujes Podgorica?

Podgorica
Gost
Podgorica

Smješno mi je malo kada pišeš o sebi u množini

...
Gost
...

Svaka drzava podrzava svoju crkvu, crnogorska Crnogorsku, nekada “drzavnu” crkvu, CPC.

Podgorica
Gost
Podgorica

Crnogorska Mitropolija je za Crnogorce mjerodavna, ne smeta mi ni što Nvo sektor podržavate, i treba

Tomos
Gost
Tomos

Ali da dodam i to kolko god nisam lično za bilo kakve kletve i sl. Još manje sam za rušenje Crkvenih objekata na Crkveni zemljištu. Znači nisam pristalica toga što je sporno u Mitropolitovoj izjavi, ali nemojte ići “macama” na Crkvene objekte pa nećete ni slušati to. Drugim riječima, ima više “krivaca”. Prvo Crkva koja (koja bez obzira što nije… Više »

kojo
Gost
kojo

zar ti stavljas ljudske zakone ispred Bozijih? ovo nece izaci na dobro, ne rusite krstionicu nego neka se naprave jos dve, u svakom mestu crne gore

Studenti
Gost
Studenti

Evo ja ću ih napravit čim mi kažeš koji su to božiji zakoni, nabroj mi barem 3. Znači ne zapovijesti koje su ljudi napisali prije 2000 godina kad je “ne laži” i “ne čini preljubu” veći grijeh bilo od “ne zlostavljaj đecu”… Ups, da, sudeći po činjenjima mnogih “svetih brada” i danas je laganje veći grijeh od zlostavljanja đece. Od… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Studenti, zašto ne pođeš nedjeljom na Svetu Liturgiju i sam se uvjeriš koliko naroda dolazi na Svetu službu, koliko se naroda ispovijeda i pričešćuje. Čudno je da svi primjećujete pojedince od kojih se i crkva distancira, a niko ne spominje one monahe i sveštenike koji se trude da žive po Božjim zakonima. I moraš da napraviš razliku između religije i… Više »

kojo
Gost
kojo

boziji zakoni su svi oni koji nisu u skladu sa zakonima pravoslavne crkve… je li dovoljno ili treba jos?

Salijeri
Gost
Salijeri

Pa pravi ti “dve” i “dvesta dve” kod Vučića.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Odmjereno i pravo u centar. Svaka čast premijeru, a mitropolit da razmisli prije nego što ovako nešto izjavi.

Jeste
Gost
Jeste

Svaka čast Premijeru fino ste to rekli

Tomos
Gost
Tomos

Ne razumijem se do kraja u Religiju. Mogu o svom mišljenju ali ne i da ga namećem jao jedino ispravno što predlažem i Premijeru. Lčno nisam za nikakve kletve, prijetnje bilo kome, ni ti ih podržavam. Ali ako je pitanje da li Mitropolit ima kao Svešteno lice i tu mogućnost, vjerovatno da ima. Polazim od toga, ukoliko je i Petar… Više »

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Valjda bi on trebao kao neko ko ima takav autoritet da bude primjer drugima da ne treba nelegalno graditi objekte i da se zakoni moraju postovati. Ovo je sve postalo naopako.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Profesore, je li to kažeš da Predsjednik Đukanović na svom imanju, nije smio da gradi objekte bez dozvole?

LSCG
Gost
LSCG

Podrška ali Okupatora treba poslati odakle su dosli

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Risto stalno isto. Priča jedno a radi drugo. Još se nada da će doć na mjesto Irineja. Nije lekciju od Nikole naučio. Otkačiće ga istog trenutka kad od njega ne budu imali koristi.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mitropolit uvijek isto, obnavlja i gradi crkve, obnavlja monaštvo i sveštenstvo i ostavlja temelj budućim generacijama.

Nikola
Gost
Nikola

Prvi put u životu, ja liberal, kažem: Bravo Duško Markoviću. Svaka napisana Ristu popu ti je sveta!

Snajperista
Gost
Snajperista

Naravno da ne moze biti svetinja ono sto se cuva kletvama i ne moze biti svetinja ono sto je sagradjeno samo da bi uzburkalo javnost i da bi se proizvela neka vjestacka nezeljena reakcija.

StevanPG
Gost
StevanPG

A vala sa kletvama da ce prestati taj covjek bilo bi dobro, dje ima da narod kune svesteno lice?? Ja to ne cuh nidje da se desilo nidje u svijet, nego odje kod nas! I to zasto? Zarad necega sto i sam Amfilohije je rekao da treba da se srusi?? Znaci da i sam sebe kune onda zajedno sa nama..

Armin
Gost
Armin

Nekad su hodze i popovi vazili za najobrazovanije ljude u drzavi, oni su bili ti koji su spajali, a ne razdvajali, oni koji su mirili, a nikako klelili. Danas i jedni i drugi gledaju kako da posvadjaju ovaj narod.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Pod broj jedan ta krstionica nije pravo mjesto dje bi pravoslavci isli, i to je na neki nacin i ne postovanje pravislavaca, a vidim da sad ta krstionica je teren za politicka prepucavanja Amfilohija i vlasti.

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Takvih kristonica ima svuda po Grckoj

Tomos
Gost
Tomos

Nema u Bjelom Polju more pa ne zna, ne reba se ljutiti..

aoo
Gost
aoo

U grčkoj je božić 25. decembra

Studenti
Gost
Studenti

Čuješ ovoga… Jes, pošto su Grci katolici?

Tomos
Gost
Tomos

Hrist je Kršten u vodi…ne smatram da je Krstionica uz more “ne poštovanje” bilo koga…

djoma
Gost
djoma

U Crnoj Gori,prema Vladinim dokumentima,postoji oko 100 hiljada nelegalno izgradjenih objekata. Zasto se samo prica o onima koje je gradila Mitropolija a ne npr. o onima koje su gradili visoki drzavni funkcioneri i njihove porodice? Zakon je isti za sve, zar ne?

aoo
Gost
aoo

Od nekog se mora krenut

djoma
Gost
djoma

Pa trebalo bi krenuti od lupeza,koji su se nakrali na grbaci naroda. Ova crkva,kakva god da je, dnevno prehrani hiljade gladnih ustiju kroz narodne kuhinje..A lupezi bi ti iz usta uzeli a ne da bilo kome sta daju..

Apostol
Gost
Apostol

Priča se i o njima, nego selektivno biraš što ti odgovara. Zašto se SVE ne sruše, to je legitimno pitanje! Znači, da je srećna i pravba država, sve bi listom rušili što čiste papire nema, pa i Duškovo i Ristovo. Crkva ne plaća poreze niđe u svijetu, a ova naša bi još i protivpravno da gradi? Ma neka…

Komita
Gost
Komita

To Dusko legendo ! Neka zna ovaj svetosavski madjionicar da ga se mi CRNOGORCI ne bojimo ! Za nekoga ko je titu ruku ljubio ,puno se risto uplice u politiku ove drzave,prevelike slobode sebi daje za jednog negatora svega crnogorskog i puno mi je srce kad vidim kako mu je nas premijer odrzao lekciju !

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Ma kakva legenda? Hahahaha
Svaka čast Mitropolitu!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Komita, kada sledeći put budeš išao u Ostrog u crkvi Vavedenja Presvete Bogorodice, gdje se nalaze mošti Svetog Vasilija, iznad ulaznih vrata vidjećeš fresku Svetog Save. Takođe u crkvi Vozdiženja Časnog Krsta , na centralnom mjestu vidjećeš freske Svetog Save i Svetog Simeona Mirotočivog ( Nemanje).

djole
Gost
djole

Srpski prosvetitelj Sveti Sava, gle cuda, krsna slava vecine komita sa Njegusa..

Kantautor
Gost
Kantautor

Sad su mi najgori ovi koji su kao protiv rusenja crkve a do skoro nisu ni znali da postoji. Pa sad podržavaju Amfilohija i ako znaju da nije u pravu. Ovom sto je Markovic rekao je dovoljno jasno!

Sistem
Gost
Sistem

Ne shvatam što nije uredu podržati Crnogorskog Mitropolita ukoliko si Pravoslavac, misliš li da fra ani drugih religija ne rade isto

Cipsy
Gost
Cipsy

Pa naravno, nesto sto je nezakonito jos krstionica u pitanju ne moze biti svetinja nikako.

Filipini
Gost
Filipini

Na osnovu kojeg znanja to tvrdiš

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Ja nijesam znala da sad Markovic nije rekao da je i sam Amfilohije za rusenje nelegalno sagradjene krstionice! Pa sta trazi onda on??

Votka88
Gost
Votka88

Imao je Amfilohije drugog nacina da iznese mišljenje o nastaloj situaciji a ne na ovakav nacin. Stvarno razočaravajuce

cvrkut
Gost
cvrkut

Nije njemu stalo do krstionice vec samo vjestacki pokusava da okrene vjernike protiv drzavnog vrha i na ovaj nacin ih udara tamo dje su najslabiji. On je unaprijed znao da ce drzavni organi srusiti nelegalno sagradjen objekat.

zacanka
Gost
zacanka

Bogami mu je Markovic dobro rekao, pa sad neka se zapita Amfilohije sta radi i da li to tako treba da radi lice u odori!

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Svaka dlaka da se podigne kad procitamo one kletve bas nije nimalo lijepo od strane Amfilohija.Markovic mu je na kulturan nacin uzvratio,kako i treba pa dako shvati sta je zapravo uradio.

Bot Bubašvaba
Gost
Bot Bubašvaba

Kako da ja postavim četiri komentara u minutu?

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Gospodi pomiluj,nije problem u kletvama nego u tome sto jedno sveto lice gleda direktno u kameru i laze,nit je blagosiljao nit je znao da se ono svetogrdje gradi a sad glumi drugo radjanje hristovo i neku zrtvu. Sjedi risto,procitali smo te davno kad si nas nazvao volovima

ines23
Gost
ines23

Pa on je svojim rijecima obesmislio i vjeru, i da mu sjutra niko ne udje u crkvu i hram! Kune ljude a i sam zna Amfilohije da je to bespravno izgradjeno!! Pa dje to ima na svijetu??

srki
Gost
srki

Valjda su vjerski poglavari bez obzira koje vjere bili duzni da blagosiljaju narod, pozivaju na mir i ujedinjenje, a nikako da takvi ljudi rade protiv drzave i njenog naroda. Izgleda da je i to izgubilo svoj smisao.

InesBD
Gost
InesBD

Da covjek ne poveruje da jedan mitropolit moze da pomisli ovakve kletve a ne da ih izgovori

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Svetinja je to gospodine Markovicu, nego vidi da pomognes ovoj napacenoj raji pusti medije.

Vitinka
Gost
Vitinka

Oduvijek je volio Amfilohije da bude politicar vise nego svesteno lice, to mu se vidi iz svakog njegov nastupa od prije!

Prepelica
Gost
Prepelica

Svi su razočarani i iznenadjeni da je Amfilohije bio u stanju da izgovori ovakve kletve.Markovic mu je odgovorio bas onako kako treba nista pogrijesio nije.

crni sin
Gost
crni sin

Zalosno je sto se na taj nacin samo podstice mrznja medju gradjane, a izgleda da to Amfilohije i ljudi oko njega unaprijed iscenirano rade i da samo koriste jednu grupu vjernika kao taoce.

oliver14
Gost
oliver14

Pa to i nije svetinja kad se kune, a i ne znam kako svesteno lice moze da kune??

Kosta
Gost
Kosta

Amfilohije sad samo politizuje stvari, dohvatio se krstionice i aktuelizije pricu oko nje, da bi sad pokusao da skrene paznju sa protesta! Ovo mu nije prvi put da radi ovo!

Suncica
Gost
Suncica

Stvarno nije u redu da Amfilohije na ovakav nacin nekoga kune.Svi su zgrozeni ovakvim ponasanjem.I nije lijepo sto govori ove neistine

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Ajde ti lijepo pa se odusevljavaj propaloj vlasti

Mila
Gost
Mila

Naprijed Markoviću sa riječi na djela, očuvajte ovu državu od ovih napasnika željnih svakoga zla.

Mačak
Gost
Mačak

Objekat je nelegalno sagradjen bez obzira za sta je taj objekat predvidjen treba ga srusiti jer to ne vodi nikud.

goran1978
Gost
goran1978

Ne znam sta sad Amfilohije kune, kad sam je znao da nije dao blagaoslov!

ljesnjanjin
Gost
ljesnjanjin

Podrška za premijera, ne dozvolite Okupatorima da ismijavaju Drzavu

Pjer
Gost
Pjer

Aman ljudi vise

4 C
Gost
4 C

Mozda treba u zakone o planiranju i urbanizmu ubaciti amandmane da se bespravno podignuti objekti ne smiju rusiti ako su prethodno proglaseni “svetinjom” i ako je odrzan moleban i proglasena kletva od svestenika. Ko to podstice, finansira i sa kojom namjerom jasno je iz izjava Zeleznjaka i Kolbanovskog. Rusija zeli da inicira unutrasnje konflikte i sukobe zloupotrebljavajuci vjerska osjecanja gradjana

Gost nezvani
Gost
Gost nezvani

Ko bi tamo krstio đecu svoju kad Risto proklinje pokoljenja?A đe je bila građevinska inspekc.kad su temelje zapoceli…Svi se sprdaju s nama – nece jos dugo.

Blaki
Gost
Blaki

Što li se valja iza ove maske ?
Moramo sačekati manje od par mjeseci…

NBA
Gost
NBA

TAKO TREBA REAGOVATI GOS.MARKOVICU! OVO JE PREVRSILO SVAKU ……

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Đavoiman pod mantijom pa kune. Mogao se i magijom baviti, razlika je samo u legali i ilegali.

Joxim
Gost
Joxim

Kad se jedan partijski činovničić retorički nadmeće s Mitropolitom,zaista ispada smiješan. Još i CDM koji ne dozvoljava komentare i lajkove.

semoa
Gost
semoa

pa on nije niciji mitropolit

Njegoš
Gost
Njegoš

Markovicu , kako je moguce da crkva srba MCP prevodi u Upravu za Nekretnine naše crkve i manastire na SPC , kao skoro u šavničkom selu Dubrovsko što je neki stranac pop izbjeglica Ristić , što je zavadio mještane kada je preveo mjesnu crkvu na Beogradsku Patrijaršiju , i ako se do skoro vodila u posjedovni list kao seotsko vlasništvo… Više »

Flojd
Gost
Flojd

Njegoše promijeni ime..

pročitani ste!
Gost
pročitani ste!

Tačno na vrijeme i po oprobanom receptu. Prvo Amfilohije zida, pa onda kune pa se onda javi Premijer…I tako to sve prođe i nikome ništa… Ostaje i opstaje samo sprdnja…Od konate na Rumiji peko disko kupole u Dajbabe do betonske “krstionice” ( u slučaju nuklearnog rata, valjda?)

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Provjerite legalnost neke džamije ili mešihata u tuze ako vam basta.

Jovanka
Gost
Jovanka

Aha. Da vidimo sad sto ce bit…Sudar Titana, svjetovna i duhovna vlast…Vlast kukala ti kuka, kakva rijec…

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Poštovanje za reagovanje Premijera, samo riječ pretočiti u djelo…nek je vječna Crna Gora!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sveti Petar je kletvom vise uradio no molitvom, to svaki Crnogorac zna. Lise Radijatora, ali on je Mojkovcanin a ne Crnogorac.

Branko i Branka
Gost
Branko i Branka

A ti si Staropodgoričanin ka što sam je Versaće. Botu DF-ovski!

Lucije
Gost
Lucije

Znači ko pominje Svetog Petra nije Crnogorac

Dk
Gost
Dk

GOSPODINE MARKOVIĆU ZAŠTO STE ĆUTALI KADA JE MUŠOVIĆ SVAŠTA GOVORIO O NJEGOŠU VEĆ STE GA UNAPRIJEDILI I DOVELI U PODGORICI DA BUDE JEDAN OD DIREKTORA U ŽELJEZNICI SVE MU DALI STAN AUTO O PLATI DA NE GOVORIM…

Marko
Gost
Marko

Upravo tako, svaka čast na odgovoru.

Takuma Sato
Gost
Takuma Sato

Touche !

Cg cg
Gost
Cg cg

Crnogorci to rade bolje!

Svetac
Gost
Svetac

Marković poručio Amfilohiju ovo nešto ali Marković ne smije da ide naprijed da sruši bespravno dignuti objekat

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Markovicu, legalizuj krstionicu i onda nema problema

marius
Gost
marius

Da bi se ovakve i slicne stvari u buducnosti izbjegle , neophodno je djelovati prije nego se nesto sagradi. Drzava ima za to kapacitete. A to sto Anfilohije kune , moze mu bit jer ga sud uvijek oslobodi od ovakvih i slicnih “poslanica”.

Nato bato
Gost
Nato bato

Svetinja je samo ono sto se usvoji uz protivljenje 85% stanovnistva.

Send this to a friend