Društvo

Medenica: Tek kad se sve sudije stambeno obezbijede učvrstićemo njihovu nezavisnost

Prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori riješeno je pitanje od najvećeg značaja za život sudija i službenika u Podgorici. Ali tek kada budemo u prilici da svim sudijama u Crnoj Gori, koje nemaju riješeno stambeno pitanje, obezbijedimo potpunu finansijsku sigurnost, možemo smatrati da smo učvrstili sudijsku nezavisnost, kao preduslov vladavine prava, poručila je danas predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, prilikom uručenja ključeva stanova zaposlenima u sudovima u Podgorici.

<<<Završena izgradnja dvije zgrade za 130 porodica sudija i sudskih službenika u Podgorici<<<

Kako je saopšteno iz Vrhovnog suda Crne Gore, Medenica je naglasila da finansijska nesigurnost i sa njom povezani izazovi ostaju i dalje prisutni u sudstvu.

“Zato današnja predaja ključeva vlasnicima stanova, ne podrazumijeva samo rješavanje stambenih pitanja sudija i službenika na teritoriji Glavnog grada, već ima za cilj da podstakne vlasti na preduzimanje istih aktivnosti u drugim regionima države, prvenstveno na sjeveru Crne Gore”, naglasila je Medenica.

Poruke i čestitke vlasnicima stanova uputili su i potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin, predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović-Zvicer, kao i predstavnici Glavnog grada i Crnogorskog fonda za stambeno solidarnu saradnju.

“Stanove je po cijeni od 626 eura za kvadratni metar dobilo 130 zaposlenih od čega su 62 stana dodijeljena sudijama, a 68 službenicima. Izgradnja dvije stambene zgrade na Starom aerodromu završena je prije roka, za godinu i osam mjeseci, a koštala je 7,15 miliona eura”, naglasili su u Vrhovnom sudu.

Uručivanjem ključeva završen je projekat koji su, kroz privatno-javno partnerstvo, realizovali Vlada, Glavni grad, Vrhovni sud, Sudski savjet i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju. Izvođač radova bila je kompanija Čelebić.

“Zbog poštovanja mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u borbi protiv COVID-19, koja propisuje zabranu okupljanja više od 20 osoba, ključevi su simbolično uručeni vlasnicima pet stanova, dok će ostalima biti predati naknadno, takođe uz poštovanje pomenutih mjera. Stanove su dobili sudije i službenici u Vrhovnom, Apelacionom, Upravnom, Višem, Privrednom i Osnovnom sudu, kao i zaposleni u Sudu za prekršaje, Višem sudu za prekršaje i Sudskom savjetu”, naglasili su u Vrhovnom sudu.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
DzordzBodin IEkologJorgosKLM
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bodin I
Gost
Bodin I

Eno se vec prodaju po oglasa,prava poštena priča ko vazda

Ekolog
Gost
Ekolog

Ovo je glupost godine.Ja ne mislim ni da ste Vi , gospođo Medenica , nezavisni iako ste stambeno bas dobro obezbijeđeni.

Jorgos
Gost
Jorgos

Ha ha ha a što do tada

KLM
Gost
KLM

Znamo sve

lludak
Gost
lludak

vidimo po presudama da nesto hvali masala

Animus
Gost
Animus

Onda ce jos bolje da rade…za Vlast i kriminalce, bice ostri samo prema grdjanima…

Dzordz
Gost
Dzordz

Slazem se u potpunosti sa tobom Animuse, na zalost to je ziva istina koju vecina naroda ne vidi 🤔

ilija
Gost
ilija

sramno….znaci ako nijesu stambeno osigurani…nece raditi valjano posao….sta da radi onda 90% stanovnistva crne gore koji nijesu stambeno i finansijski osigurani…

Send this to a friend