Društvo

Nacionalni parkovi odgovorili Sindikatu: Klica radi po zakonu

Klica

Nakon što je Sindikat uprave i pravosuđa pisao premijeru Dušku Markoviću od kojeg traže da se preispita rad direktora nacionalnih parkova Crne Gore Elvira Klice, reagovali su iz NPCG. Oni su negirali tvrdnje o nezakonitom djelovanju direktora Klice i nanošenju štete državnom budžeta, i istakli da su svi procesi javnim nabavki u NPCG transparentni i svi su vršeni po zakonu.

<<<Sindikat uprave i pravosuđa pisao Markoviću: Preispitajte rad Elvira Klice<<<

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti: 

Poslednji medijski istup, upakovan u formi otvorenog obraćanja premijeru od strane sekretara Sindikata uprave i pravosuđa, nije ništa drugo do još jedan providan pokušaj da se netačnim predstavljanjem činjenica izvrši pritisak na JPNPCG, a sve u cilju dovođenja u povoljniji status zapošljene protiv koje se vodi disciplinski postupak.

Radi potpune i tačne informisanosti javnosti, podsjećamo da je pomenuti disciplinski postupak pokrenut u cilju utvrđivanja nezakonitog postupanja službenice JPNPCG, tj. stručne saradnice za šumarstvo. Postupak je pokrenut ne zato što je dotično lice predsjednica jednog od ukupno tri sindikata koliko ih djeluje u JPNPCG, niti zato što je članica Upravnog odbora našeg preduzeća, već se, ponavljamo, isti isključivo sprovodi zbog sumnji u njeno nezakonito postupanje kao stručne saradnice za oblast šumarstva u vezi sa sječom šume u NP Prokletije.

Takođe, u potpunosti odbacujemo neistinite tvrdnje o navodnom nezakonitom djelovanju direktora Elvira Klice i nanošenju štete državnom budžetu. Naglašavamo da su svi procesi javnih nabavki u JPNPCG transparentni, svi su vršeni u skladu sa važećim zakonima i na zakonom propisan način. Naime, pri redovnoj kontroli vršenja postupaka javnih nabavki, od strane resornog ministarstva, ustanovljeno je da su svi postupci javnih nabavki sprovedeni u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i uz poštovanje svih važećih propisa koji regulišu ovu oblast. Za kratak vremenski period, novi menadžment Javnog preduzeća je, efikasnim djelovanjem i upravljanjem postojećim resursima, uspio da realizuje značajan broj zatečenih negativnih preporuka, koje su sugerisane od strane Državne revizorske institucije u vezi sa poslovanjem JPNPCG i mišljenja sa rezervom iz prethodnog perioda, te da dobije pozitivno mišljenje na finansijske iskaze. Na taj način je poslovanje JPNPCG postavljeno na stabilne osnove koje pružaju mogućnosti da se u daljem procesu rada unaprijede i drugi segmenti poslovanja Javnog preduzeća, odnosno svih pet organizacionih jedinica.

Autore ovakvih medijskih senzacija i njihove mentore, koji kontinuiranim plasiranjem netačnih tvrdnji i klasičnom zamjenom teza pokušavaju da izbjegnu odgovornost i nanesu štetu JPNPCG i direktoru Klici lično, pozivamo da u zakonom propisanoj proceduri dokažu da u konkretnom slučaju nije postojalo njihove odgovornosti. Pozivamo ih da umjesto prljave medijske kampanje koju vode, sva svoja saznanja i dokaze o eventualnim nezakonitim radnjama našeg menadžmenta dostave nadležnim državnim organima. Kao odgovoran menadžment, koji se od samog starta uhvatio u koštac sa nagomilanim problemima sa kojima se susreo, koji ima poštovanje prema institucijama naše države i vodi računa o dignitetu svojih zapošljenih, JPNPCG će ubuduće ignorisati providne pokušaje da se prizemnim medijskim saopštenjima odvrati pažnju sa postupka koji je u toku i koji će biti okončan u skladu sa zakonom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend