Društvo CRNA GORA DA NAĐE UNUTRAŠNJI MIR

Princ Nikola odlaže prenos posmrtnih ostataka dinastije Petrović

nikola_petrovic.jpg

Princ Nikola Petrović kaže da je odlučio, da sve dok Crna Gora ne nađe unutrašnji mir, odgodi prenos posmrtnih ostataka njegove porodice u Crnu Goru.

Princ Nikola Petrović rekao je da je on “teškog srca i u brizi za socijalnim mirom” predložio da posmrtni ostaci njegovog oca i stričeva budu pokopani na civilnom groblju, a ne u Cetinjskom manastiru kojim upravlja Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve.

<<<Bogdanović: Prenosu posmrtnih ostataka Petrovića ostaćemo vjerni do kraja<<<

Rekao je i da ne želi da komentariše uvredljive poruke koje mu je poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohije uputio.

“U jednom drugačijem kontekstu bi moja duboka želja bila da se posmrtni ostaci mog oca i njegovih stričeva pridruže posmrtnim ostacima svojih predaka u manastiru na Cetinju, kao i da taj događaj bude nova prilika za ujedinjenje građana Crne Gore. Nažalost, suočen sa neslaganjima koje bi ovaj logični stav izazvao, teškog srca i u brizi za socijalnim mirom, predložio sam da se posmrtni ostaci pokopaju na civilnom groblju”, naveo je on.

Praunuk posljednjeg crnogorskog suverena kralja Nikole je naveo da je odlučio da, sve dok Crna Gora ne nađe unutrašnji mir, odlaže prenos posmrtnih ostataka njegove porodice u Crnu Goru.

“Primjećujem da će moj stav kakav god on bio, uvijek biti kritikovan i izvor manipulacija, tako da sam odlučio, da sve dok Crna Gora ne nađe unutrašnji mir ovim povodom, da odgodim prenos posmrtnih ostataka moje porodice u Crnu Goru”, naveo je princ.

Crnogorska vlada planira da prenese posmrtne ostatke tri sina kralja Nikole (Danila, Mirka i Petra) i njegovog unuka Mihaila koji je naslijedio krunu Petrovića 1921. godine. Oni bi trebalo da budu sahranjeni na gradskom groblju u dijelu takozvanog dvorskog groblja, koje bi bilo formirano.

Mitropolit Amfilohije smatra međutim da bi sahranjivanje Petrovića mimo grobnice kralja Nikole u manastiru Svetog Petra Cetinjskog, bilo sramotno.

On je rekao da mu je mnogo žao princa Nikole Petrovića, jer ga vlast u Crnoj Gori koristi.

“On, siromašak, nema para. A ne zna ni svoja predanja, odrastao u tuđoj zemlji, niti zna ko su i šta su Petrovići, pa se saglašava sa njima, jer mu daju malo para i on je onda zadovoljan”, tvrdi mitropolit.

195

avatar
1000
69
126
0
 
127
NjegošMNE-PGTomosCrnogorciSuSrbiMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE-PG
Gost
MNE-PG

Svi bježe na Zapad a on bi da ih vraćaju!?

Kralje
Gost
Kralje

Nema šta, izuo je princ Mila, odavno ga neko nije ovako nasankao. Mora da ga je ovaj ispalio za izgradnju one kuće. Još se Miki stavio na čelo odbora, pojavio na televiziji povodom toga, održao govor kod Šukovića, čoče. I šta sad? Da se rasformira odbor. Baš ga je nategao princ, francuska je to škola. Ne mogu ovi naši skorupani… Više »

đurica
Gost
đurica

Zakašnjelo.Niđo jabuko moja,moj ti je savjet ostavi svoje predke tamo gdje su i završili.Malo ili nimalo ne zaslužuju da budu ovdje.Vidim da znaš i sam,pa im dozvoli da počivaju u miru bar tamo.

Njegoš
Gost
Njegoš

I dinastija Petrovic Njegos se odrekla Rista Antihrista.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jel nije Amfilohije dovoljno Srbovao? Jer Petrovići su poznati po tome

Njegoš
Gost
Njegoš

Evo vidimo koliko Petrovici vole srpsku svetosavsku sektu.

Agnostik@
Gost

Ja ovog princa od pariza kad priča ništa ne razumem,neka nauči naški.

Knjiga
Gost
Knjiga

Nauči ti francuski. Bićeš svjetski čovjek.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

ada cus.. on odlaze, njega ce neko pitat!!

Nikac
Gost
Nikac

Princ Nikola je svakako jedan civilizovan covjek, visoke kulture i evropskih manira. Na drugoj starni ovaj srpski pop se ponasa nedolicno i zlonamjerno ciji vidici ne dosezu dalje od ulicara. On polemise sa potomkom plemenite loze dinastije Petrovica, stoluje u Manastiru kojga su sagradi preci princa Nikole, samo zato sto ga je srpska crkva tu namjestila i daje sebi pravo… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Mitropolit je u Crnoj Gori jer je iz Crne Gore i glupo bi bilo da bude Mitropolit u Njemačkoj, a nalazi se na istom mjestu kojem je bio Njegoš u istoj Crkvi. Jer da je to druga Crkva, valjda bi to znao Crnogorski Vladika Njegoš a on bio planiran i sam pisao o tome za Tron Pećki. A kako to… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Sa koliko je, da li sa 50g je počeo da uči naš jezik.
Koji je za, za mene Srpski, za nekog taj isti je Bošnjački nekom je hrvatski, nekom Crnogorski, neko ga zove maternji, a nekom vidjeli smo samo jednostavno “moj jezik”… Dobro došli na Balkan…

Gibanica
Gost
Gibanica

Nek je vjecna Crna Gora !!!

Boka
Gost
Boka

Jebo te mirash Dukljanine

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Trol Ristov, na svaku su podlost spremni. Sram vas bilo, objavljujete gadosti pod mojim nickom!😠 Administratore, lećećeš zbog ovog…

Markus
Gost
Markus

Puno postovanje prema razumnoj odluci princa Nikole o odlaganju prenosa posmrtnih ostataka njegovih predaka.
Price i kletve popa Amfilohija su obicna babska naklapanja jedne izgubljene osobe u prostoru i vremenu, kojeg izgleda moramo cekat da podje bogu za svjedoka. Tako nam je izgleda sudjeno.
Sto prije podje to bolje za nas.

Region
Gost
Region

Nije posao Mitropolita Crnogorskog da se “uklapa” u ovo vrijeme, koje je poznato kao “tranziciono”, drugi naziv za sve i svšta

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Regionu, nije Amfilohije crnogorski Mitropolit nego srpski, a drugo uklopio se on u ovo tranziciono vrijeme odlicno. Zida zgrade i hotele, izdaje poslovne prostore, prodaje placeve… Bas si dobro rekao. Radi sve i svasta.

Tomos
Gost
Tomos

To zidanje je pre predinenzionisano, a i ta dva objekta što je zidao (lično bih volio da je 102), zidao je na Crkvenom zemljištu i time uvećao posijed Crnogorske Miropolihe, a ne svoj lično. Za razliku od drugih ovi drugi prodaju državno i uvećavaju svoj posijed. Ali sigurno ti tu ne praviš razliku I Katolička Crkva se bavi turizmom u… Više »

Nikac
Gost
Nikac

Sve sto je ozidao bez dozvole i preuredio u moravskom stilu i treba porusit kao i onu crkvu u Dajbabama koja lici na one iz Kremlja ili ti Rusije. Sve on to radi smisljeno da zatre sve sto je crnogorsko , ali mu se blizi kraj. Sto je napravio napravio.

Tomos
Gost
Tomos

Koja je to Crkva u “Crnogorskom stilu” takvo nešto ne postoji , pa ti pojma nemaš, sve Pravoslavne Crkve su gotovo identične pogledaj Grčke. Ali što ti znaš o tome. Jedino se K a pela na Lovćenu razlokovala od drugih, tu su ko unisti postavili Msuzolej Meštrovićev…. I jedino Crnogorska Mitropolija traži da se vrati u prvobitni izgled, “PRVOBITNI” toliko… Više »

DROBNJAK BLESO
Gost
DROBNJAK BLESO

Ko ti je Modi, govedo?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Petrovice treba ostavit dje su, jer prenos njihovih posmrtnih ostataka, u narednih sto godina, bice samo dio ionako prljave i necivilizovane predizborne kampanje !!!

abcd
Gost
abcd

Treba vama princeva i kraljeva i batina dobra, jer smo kao narod robovi i bez vodje se ne umijemo ponasati!

Tomos
Gost
Tomos

U svakom slučaju ovo je privatna stvar porodice Petrović…

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ne pravite se naivni.svi znamo kako vlast oporezuje raznorazne tajkune,biznismene i strance.svako mora da da dio za razvoj cg kao preduslov za poslovanje na teritoriji cg.amfilohije je u pravu jer on zna ko je u dilu sa dpsom da se tu radi o enormnim sumama i malverzacijama.

Marko
Gost
Marko

A sa kojim je Amfilohije djavolom u dilu , sto muti kasu evo trideset godina?

Send this to a friend