Društvo CRNA GORA DA NAĐE UNUTRAŠNJI MIR

Princ Nikola odlaže prenos posmrtnih ostataka dinastije Petrović

Princ Nikola Petrović kaže da je odlučio, da sve dok Crna Gora ne nađe unutrašnji mir, odgodi prenos posmrtnih ostataka njegove porodice u Crnu Goru.

Princ Nikola Petrović rekao je da je on “teškog srca i u brizi za socijalnim mirom” predložio da posmrtni ostaci njegovog oca i stričeva budu pokopani na civilnom groblju, a ne u Cetinjskom manastiru kojim upravlja Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve.

<<<Bogdanović: Prenosu posmrtnih ostataka Petrovića ostaćemo vjerni do kraja<<<

Rekao je i da ne želi da komentariše uvredljive poruke koje mu je poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohije uputio.

“U jednom drugačijem kontekstu bi moja duboka želja bila da se posmrtni ostaci mog oca i njegovih stričeva pridruže posmrtnim ostacima svojih predaka u manastiru na Cetinju, kao i da taj događaj bude nova prilika za ujedinjenje građana Crne Gore. Nažalost, suočen sa neslaganjima koje bi ovaj logični stav izazvao, teškog srca i u brizi za socijalnim mirom, predložio sam da se posmrtni ostaci pokopaju na civilnom groblju”, naveo je on.

Praunuk posljednjeg crnogorskog suverena kralja Nikole je naveo da je odlučio da, sve dok Crna Gora ne nađe unutrašnji mir, odlaže prenos posmrtnih ostataka njegove porodice u Crnu Goru.

“Primjećujem da će moj stav kakav god on bio, uvijek biti kritikovan i izvor manipulacija, tako da sam odlučio, da sve dok Crna Gora ne nađe unutrašnji mir ovim povodom, da odgodim prenos posmrtnih ostataka moje porodice u Crnu Goru”, naveo je princ.

Crnogorska vlada planira da prenese posmrtne ostatke tri sina kralja Nikole (Danila, Mirka i Petra) i njegovog unuka Mihaila koji je naslijedio krunu Petrovića 1921. godine. Oni bi trebalo da budu sahranjeni na gradskom groblju u dijelu takozvanog dvorskog groblja, koje bi bilo formirano.

Mitropolit Amfilohije smatra međutim da bi sahranjivanje Petrovića mimo grobnice kralja Nikole u manastiru Svetog Petra Cetinjskog, bilo sramotno.

On je rekao da mu je mnogo žao princa Nikole Petrovića, jer ga vlast u Crnoj Gori koristi.

“On, siromašak, nema para. A ne zna ni svoja predanja, odrastao u tuđoj zemlji, niti zna ko su i šta su Petrovići, pa se saglašava sa njima, jer mu daju malo para i on je onda zadovoljan”, tvrdi mitropolit.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE-PG
Gost
MNE-PG

Svi bježe na Zapad a on bi da ih vraćaju!?

Kralje
Gost
Kralje

Nema šta, izuo je princ Mila, odavno ga neko nije ovako nasankao. Mora da ga je ovaj ispalio za izgradnju one kuće. Još se Miki stavio na čelo odbora, pojavio na televiziji povodom toga, održao govor kod Šukovića, čoče. I šta sad? Da se rasformira odbor. Baš ga je nategao princ, francuska je to škola. Ne mogu ovi naši skorupani… Više »

đurica
Gost
đurica

Zakašnjelo.Niđo jabuko moja,moj ti je savjet ostavi svoje predke tamo gdje su i završili.Malo ili nimalo ne zaslužuju da budu ovdje.Vidim da znaš i sam,pa im dozvoli da počivaju u miru bar tamo.

Njegoš
Gost
Njegoš

I dinastija Petrovic Njegos se odrekla Rista Antihrista.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jel nije Amfilohije dovoljno Srbovao? Jer Petrovići su poznati po tome

Njegoš
Gost
Njegoš

Evo vidimo koliko Petrovici vole srpsku svetosavsku sektu.

Agnostik@
Gost

Ja ovog princa od pariza kad priča ništa ne razumem,neka nauči naški.

Knjiga
Gost
Knjiga

Nauči ti francuski. Bićeš svjetski čovjek.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

ada cus.. on odlaze, njega ce neko pitat!!

Nikac
Gost
Nikac

Princ Nikola je svakako jedan civilizovan covjek, visoke kulture i evropskih manira. Na drugoj starni ovaj srpski pop se ponasa nedolicno i zlonamjerno ciji vidici ne dosezu dalje od ulicara. On polemise sa potomkom plemenite loze dinastije Petrovica, stoluje u Manastiru kojga su sagradi preci princa Nikole, samo zato sto ga je srpska crkva tu namjestila i daje sebi pravo… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Mitropolit je u Crnoj Gori jer je iz Crne Gore i glupo bi bilo da bude Mitropolit u Njemačkoj, a nalazi se na istom mjestu kojem je bio Njegoš u istoj Crkvi. Jer da je to druga Crkva, valjda bi to znao Crnogorski Vladika Njegoš a on bio planiran i sam pisao o tome za Tron Pećki. A kako to… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Sa koliko je, da li sa 50g je počeo da uči naš jezik.
Koji je za, za mene Srpski, za nekog taj isti je Bošnjački nekom je hrvatski, nekom Crnogorski, neko ga zove maternji, a nekom vidjeli smo samo jednostavno “moj jezik”… Dobro došli na Balkan…

Gibanica
Gost
Gibanica

Nek je vjecna Crna Gora !!!

Boka
Gost
Boka

Jebo te mirash Dukljanine

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Trol Ristov, na svaku su podlost spremni. Sram vas bilo, objavljujete gadosti pod mojim nickom!😠 Administratore, lećećeš zbog ovog…

Markus
Gost
Markus

Puno postovanje prema razumnoj odluci princa Nikole o odlaganju prenosa posmrtnih ostataka njegovih predaka.
Price i kletve popa Amfilohija su obicna babska naklapanja jedne izgubljene osobe u prostoru i vremenu, kojeg izgleda moramo cekat da podje bogu za svjedoka. Tako nam je izgleda sudjeno.
Sto prije podje to bolje za nas.

Region
Gost
Region

Nije posao Mitropolita Crnogorskog da se “uklapa” u ovo vrijeme, koje je poznato kao “tranziciono”, drugi naziv za sve i svšta

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Regionu, nije Amfilohije crnogorski Mitropolit nego srpski, a drugo uklopio se on u ovo tranziciono vrijeme odlicno. Zida zgrade i hotele, izdaje poslovne prostore, prodaje placeve… Bas si dobro rekao. Radi sve i svasta.

Tomos
Gost
Tomos

To zidanje je pre predinenzionisano, a i ta dva objekta što je zidao (lično bih volio da je 102), zidao je na Crkvenom zemljištu i time uvećao posijed Crnogorske Miropolihe, a ne svoj lično. Za razliku od drugih ovi drugi prodaju državno i uvećavaju svoj posijed. Ali sigurno ti tu ne praviš razliku I Katolička Crkva se bavi turizmom u… Više »

Nikac
Gost
Nikac

Sve sto je ozidao bez dozvole i preuredio u moravskom stilu i treba porusit kao i onu crkvu u Dajbabama koja lici na one iz Kremlja ili ti Rusije. Sve on to radi smisljeno da zatre sve sto je crnogorsko , ali mu se blizi kraj. Sto je napravio napravio.

Tomos
Gost
Tomos

Koja je to Crkva u “Crnogorskom stilu” takvo nešto ne postoji , pa ti pojma nemaš, sve Pravoslavne Crkve su gotovo identične pogledaj Grčke. Ali što ti znaš o tome. Jedino se K a pela na Lovćenu razlokovala od drugih, tu su ko unisti postavili Msuzolej Meštrovićev…. I jedino Crnogorska Mitropolija traži da se vrati u prvobitni izgled, “PRVOBITNI” toliko… Više »

DROBNJAK BLESO
Gost
DROBNJAK BLESO

Ko ti je Modi, govedo?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Petrovice treba ostavit dje su, jer prenos njihovih posmrtnih ostataka, u narednih sto godina, bice samo dio ionako prljave i necivilizovane predizborne kampanje !!!

abcd
Gost
abcd

Treba vama princeva i kraljeva i batina dobra, jer smo kao narod robovi i bez vodje se ne umijemo ponasati!

Tomos
Gost
Tomos

U svakom slučaju ovo je privatna stvar porodice Petrović…

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ne pravite se naivni.svi znamo kako vlast oporezuje raznorazne tajkune,biznismene i strance.svako mora da da dio za razvoj cg kao preduslov za poslovanje na teritoriji cg.amfilohije je u pravu jer on zna ko je u dilu sa dpsom da se tu radi o enormnim sumama i malverzacijama.

Marko
Gost
Marko

A sa kojim je Amfilohije djavolom u dilu , sto muti kasu evo trideset godina?

Katja
Gost
Katja

Svako ko ima imalo mozga pa bio Srbin ili Crnogorac osudice ovu Amfilohijevu izjavu!!!!!Nikola Petrovic je kao prvo potomak kraljevske porodice i osnovno je vaspitanje da mu ukaze postovanje..takodje nazivati nekoga siromaskom i neznalicom je izjava krajnje degutantna..narocito za jednog mitropolita..koji treba da bude blagorodan,da siri ljubav i da bude uzor svojim sljedbenicima!!!!l

realno
Gost
realno

Ponasa li se Nikola Petrovic kao nasljednik Njegosa i unuk cara junaka? Nista od njih naslijedio nije. Zao mi ga je, jer je Amfilohije u pravu, i mislim da je crkva trebala da nadje neki zajednicki jezik sa nasljednikom najvece crnogorske dinastije.

Rajko
Gost
Rajko

Realno , ne sprdaj se , ne mogu ni da zamislim da srpski Mitropolit Amfilohije i njegova crkva srba MCP , sahranjuju članove Crnogorske dinastije Petrović , oni bi ih mrtve posrbljavali .

Zoran
Gost
Zoran

Mitropolit je iz Crne Gore i Crnogorski je Mitropolit.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Amfilohije je Mitropolit srpske pravoslavne crkve. A Mitropolija Crnogorso-primorska, na čijem je čelu, pokriva samo trećinu Crne Gore. Ostalo pokrivaju tri Eparhije, od kojih dvije imaju sjedište van Crne Gore. Ti vaši trikovi više ne prolaze.

Marko
Gost
Marko

Koji? Mislis na ovog srpskog popa?

Zoran
Gost
Zoran

Tako su i Njegoša zvali

dobronamjerni
Gost
dobronamjerni

Gospodine Rajko, možda je Amfilohijeva želja i razumljiva. Obzirom da su Srbi prljavom politikom sahranili dinastiju Petrović on vjerovatno smatra da njemu pripada pravo da to nastavi i sahranjuje članove te dinastije.

Marko
Gost
Marko

Mema on nikakvo pravo u Crnu Goru, brzije dana ce za majku Srbiju, i ako bih licno volio da ga smjeste na Kosovo dok moze po zemlji Srbiji jos da kune.

Ljubo
Gost
Ljubo

Aj u vlasotince

Kotor
Gost
Kotor

Koja crkva? Ova tkz. crkva je obicna sektakoja muti ovaj narod od 1918. Kad dobijemo Autokefaliju onda ce se prenositi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

I prije i poslije 1918 ova crkva je Svetosavska i propagira Srpstvo i Dusanovo Carstvo.

Tivat
Gost
Tivat

Ti znaš što je bilo 1918g, br znaš juče što je bilo

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Slavila Svetog Savu kao Crveno Slovo od prije Crnojevica do danas. Mitropolit Crnogorske Mitropolije prije 1918 Mitrofan Ban pisao o Dusanovom Carstvu o Srpstvu i o Njegosu kao najvecem srpskom pjesniku i umu.

Drobnjak
Gost
Drobnjak

Slavili smo i sv.Petra pa nikom ne pada na pamet da tvrdi da smo Jevreji , to samo vama posrbicama predstavlja dokaz .

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ali Sveti Sava je proslavljen kao prvi srpski arhiepiskop i osnivač crkve u Crnoj Gori, za razliku od sv petra.

Marko
Gost
Marko

Slusaj, sa tom izmisljenom religijom ili svetosavljem ogadili ste cijeli Balkan.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Marko ogadili cijeli Balkan? Zasto onda u Bugarskoj i Makedoniji slave srpske junake i svece, u Rumuniji Savindan je nacionalni praznik, a najveci svetac u Albaniji je Srbin Sveti Jovan Vladimir?

Sistem
Gost
Sistem

Poštovanje se ukazuje Mitropolitu, koji je uaradio više za “te” Petroviće nego ovaj Nikola

Spuski
Gost
Spuski

Da je sa njim u srpsku crkvu onda ga nebi tako nazivao

Fileopg
Gost
Fileopg

Sve jedno bi im bilo i tamo su na tuđem kao što bi bili i ispred manastira kojeg je uzaptio tuđin…

Aco
Gost
Aco

Treba u manastir da sr sahra e jer proci ce i Amfilohije i ova teska vremena.

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Princ Nikola je po Mitropolitu Amfilohije “siromašak”, “neznalica” i da ga “vuku za nos”. U slučaju da Mitropolit ne demantuje ovo što novinari stavljaju u usta do sjutra, ja ću to smatrati da on ovim etiketama izjavio svoju sažetu biografiju. Ja sam strpljiv i mogu da čekam do sjutra.

Lucije
Gost
Lucije

A nemoj molim te, no odmah zaključi

Katja
Gost
Katja

E zato je Milo Djukanovic gospodin….patrijarh Irinej je svasta za njega rekao a ovaj ga u Zivoj istini kulturno pokopao sa dvije rijeci…pa se mediokriteti iz opozicije cude kako on vlada toliko godina..neko zna znanje,a neko je Risto…

Podgorica
Gost
Podgorica

Ako hoćeš da kažeš da se političari njegovog nivoa bolje snalaze na tv-u od Sveštenika, slažem se

Prč
Gost
Prč

E prevrsio si svaku mjeru popurino jedn akoja samo jad i mrznju siri.ti ces da ucis bilo koga ko su mu i sto preci najridjeniji bili.da ima drzave davno bi ti tu gubicu poganu zavrnula.ti nisi svesteno lice ti si djavo od kojeg vjernici nikakva dobra ni culi ni vidjeli od tebe.dobro pa ti i ti oko tebe nisu siromasi.takozvani… Više »

Milovan
Gost
Milovan

Po kazivanju Mihaila Mirkovog (za neupućene
”njegov otac ”) on nije Petrović. Uraditi mu DNK DA bi smo bili sigurni 100%.

Boro
Gost
Boro

Milo mi je da se “elita” neće politički vajditi od kostiju Petrovića, što je bila osnovna namjera pred izbore. Neka počivaju s mirom.

Pero
Gost
Pero

Bravo!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ја разумијем да је принц Никола одрастао у туђини и мјешовитом грађанском браку и без учења о ЦГ и вјери и језику и није он ту ништа мученик крив. Родитељи су му пак требали усадит неке основе и за њих оправдања нема. Сви добро памтимо да није знао бекнут српски кад је рви пут дошао у ЦГ, а колико се… Više »

Bleferi
Gost
Bleferi

Ne bulazni kao uvijek, ” Realni” srbendice!

Mornar
Gost
Mornar

Mitropolit rata..

Filip
Gost
Filip

U ratu rata u miru mira

Justitio
Gost
Justitio

Zato ti Rile imas para zaista, a boga mi i sve znas, izgleda😜

LSCG
Gost
LSCG

Doći će dan kad će se Crna Gora osloboditi od 100 gosisnje Okupacije susjeda

Region
Gost
Region

Neko misli da je 30g, ali neka sad. Ne slažem se ni sa nji a tek sa tobom

Miki
Gost
Miki

Tebe je okupacija u glavi

Prč
Gost
Prč

Lako hi sa susjedima no se ne koze opstati od domacih izdajnika.jedno je biti srbin iz crne gore a drugo raditi protiv svoje drzave i pljuvati po njoj kao da joj je najveci neprijatelj.a svako od njih ima i medjunrodbinom i prijatenjima ljude druge vjere i nacionalnosti.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Docice dan kad ce Crnogorska Trobojka opet vijoriti nad Cetinjem

Marko
Gost
Marko

To neces docekat sigurno.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Marko bice bice, zivi bili pa vidjeli

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ima da pola Cetinjana postanu najzesci cetnici preko noci

Budi ubijedjen
Gost
Budi ubijedjen

LSCG, morace doci TAJ DAN, ovako se vise ne moze!
Zivjela nasa SVETA CPC! Bog pomogao i svi sveci da CPC udje u svoje vjekovne hramove. DRUGACIJE NECE CRNOJ GORI SVITATI.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Princ je katolik

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A tvoj nick je ukraden, ka i cijela srpska istorija. Stefan Nemanja je kršten kao katolik a Aleksandar Karađorđević je kršten u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Pa što?

Ero šerif Konik
Gost
Ero šerif Konik

Đe ti je ta Crnogorska pravoslavna crkva, Stari Rome s Konika?

Katja
Gost
Katja

I posle se ljutite kad vam kazu da ste fasisti…sramota..e zato sam ponosna sto sam Crnogorka,mi ne dijelimo ljude po nacionalnosti,boji koze i vjeri….

Prč
Gost
Prč

Pa i da je,kakve to veze ima.

Sistem
Gost
Sistem

Da, sitnica

Bar
Gost
Bar

Bolje i to nego srbin……cistije

Region
Gost
Region

Đedovi su mu bili Srbi, a on može što oće ka i ti

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nije princ, ni Petrović!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Majka mu je Francuskinja iz Cuca

vukomita
Gost
vukomita

DOBRO KAZE PETROVIC ,KADA CRNOGORCI VRATE CETINJSKI MANASTIR CRNOJ GORI I CRNOGORCIMA ONDA CE IH PRENIJETI..DO TADA CE BITI U TUDJINI

Atos
Gost
Atos

Cetinjski Manastir mislim da i pripada CG, za to jeste u tom stanju. Kada su izlazile one slike kako je zapušten, novinari nisu izgleda znali taj podatak. Da je Mitropolija odbijena više puta zvanično, kada je predlagala sanaciju.
Toliko o tome ko što i kako čuva

CrnogorskiPecat
Gost
CrnogorskiPecat

Atose, bio je ” zapusten” u vrijeme vlafavine Srpske crkve, Sroska crkva je docekala Birolija, vidi slike Lipovca sa Birolijem. Srpska crkva je i uz Drugi svj. rat ” rukovodila” otetim hramovima. Zasto su bili ZAPUSTENI? Nijesu bili zapusteni iu doba kralja Nikole, ne!
Ne spinujte, srbofili, dista je bilo, do grla!

Atos
Gost
Atos

Aaaaa za vrijeme ll sv. rata kažeš da je bio zapušten, ma nemoj. A to da su Sveštenici Pfavoslavni imali ikakve veze sa okupatorom to je laž. Drugo zapušten je sad, a vidi od kad je u vlasništvo Države. One iste koja je 1948 ubila Krsta Popovića, kao saradnika okupatora. Ubio ga Veljko Milatović “Narodni heroj” Da, ovog Krsta što… Više »

Marko
Gost
Marko

Pogledaj ATOS-u fotografije sa Petrovdanskog sabora 12. jula 1941 na kojim mitropolit Joanikije Lipovac sa itslijanskim komandantom i ostalim glavarima drzi govore i slave ponovo vaskrsnuce Crne Gore. To njegovo druzenje je nastavljeno do pada Italije.

Marko
Gost
Marko

Dolaskom Njemaca, nakon kapitulacije Italije, Joanikije se sa cetnicima pridruzio Njemackim okupatorima . Zar to nijesi znao za tu saradnju?

Atos
Gost
Atos

“Митрополит Јоаникије је присуствовао Петровданском сабору, на ком су црногорски сепаратисти прогласили обнову црногорске државости.”
Bio je za obnovu CG Državnosti a ubili su ga isti oni koji su ubili i Krsta Popovića.
Čitaj malo, nije istorija baš tolko jednostavna…

Atos
Gost
Atos

Holandija još uvjek isplaćuje po 15.000€ preživjelim Jevrejima ta to što je njihova železnica transportovala do logora.
U Grčkoj su rat dobili “kolaboracionisti” recimo

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Princ nikola ima para.

Buda
Gost
Buda

Princ je Budista!

Vuk
Gost
Vuk

Predivna zemlja prokletih ljudi….crkva…jezik…himna…isti narod koji zivi odje stotinama godina…isti narod u staroj Jugoslaviji…pricaju jezik koji svi razumiju…mlatimo jedni po drugima stotinu godina…nikad srece odje…pa odje se mrze ljudi iz dva grada koji na 30 km jedni od drugih…mrze se seljani iz istog sela…pogledajte nesrecnu Skupstinu…sto je najgore mrdnuli nijesmo naprijed od vremena nasih pradjedova…

Rajan
Gost
Rajan

pradjedovi su i te kako poznavalai dobro ljude iz drugih sela…neka coce…

Ivo Andrić
Gost
Ivo Andrić

Na Balkanu u svakom trenutku sve je moguće!

CrnogorskiPecat
Gost
CrnogorskiPecat

Vuce, Srbi ( janci) su to SREDILI. Jis od Vula i Garasanina pa naovamo, jadi su nas bili od Srba. Evo jos traje posrbljavanje, i jos Amfilohije suce otriv uz usta! Jos traje. Cim jos traje – heroji smo bili! Cim jos traje – TRAJACEMO DOVIJEKA!
Jacasmo i cestitija krv, zato nasim krvnim zrncima popravljaju svoju bezlicnu i anemicnu, kradenu!

SQL
Gost
SQL

Ispravno. Svi hoće na zapad a oni obratno.

PG Stara Dama
Gost
PG Stara Dama

Još jedna korpa.

Mila
Gost
Mila

Antilopije se u sve ,,meša,, Dosta je njegovog oholog, bahatog i neljudskog odnosa prema svemu Crnogorskom! Sad bi da odlučuje i o članovima časne dinastije Petrović?! Neće moći, spodobo od zla i mržnje sazdana!

Zoran
Gost
Zoran

“naše” dinastije haha. A od rekso si se svega što Petrovići prestavljaju

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Dobro mu je i Mitropolit reko,tuga od princa

Mrgud
Gost
Mrgud

Tuga od princa,a i tuga od mitropolita.

CrnogorskiPecat
Gost
CrnogorskiPecat

Od ” mitropolita” samo jad i mrznja….

Micko
Gost
Micko

Da prvo ispratimo ostatke njemaca -da pocivaju u miru u njemackoj.Odje ne trebaju ni nama a ni njhovim familijama.

Tomos
Gost
Tomos

Poslije onog juče teksta…Gdibe se traži razumjevaje zai specijalni status Sandžaka… Logično je bilo da če danas biti tema Mitropolit Crnogorski da se zaboravi malo to…
Tako je uvjek… Ali dobro dok prolazi…

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

1.Nije mitropolit crnogorski.
2.Nije on tema.

Tomos
Gost
Tomos

1.jeste Mitropolit Crnogorski, 2.i kao što vidiš po komentarima jeste On je tema…

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Pmetan potez,Bolje da razmisli , kako su ovi Albanci i Hrvati navalili izgleda da ce morati da uradi prenos ostataka al iz Crne Gore put tih tamo sto leze ili sto je vjerovatnije u Srbiju dje bi im i bilo mjesto.A vrlo brzo bi se to moglo desiti i obicnim Crnogorcima i Srbima koji zive u CG jer sta cekati… Više »

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Morate li čak i nikove da kradete? Ima li nešto izvorno srbsko da nije maznuto od nekoga? 🙂

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Pa nijeste ti i Mihailo jediniTajnovidci

Tomos
Gost
Tomos

“Tajnovidac” je Njegoš. Hoćeš reći ti smiješ da kradeš, ali ne daš da tebi kradu…počten si ti neki “lopov”…

Sreto
Gost
Sreto

Oce vala sve tuđe!

Tomos
Gost
Tomos

On (Petrović) ima pravo da bira šta će da radi. A Mitropolit je bio po običaju previše direktan i nije trebao tako. Ne kažem da to što je Mitropolit rekao da nije istina, jer ne znam, ali sve i da jeste nije trebao reći to, makar ne javno upravo zbog tih predaka…pa lično u lice kad se vide neka razmijene… Više »

awetinja
Gost
awetinja

Ni Milo ni Risto ne znaju ingliš a dobro se razumiju. To mi nikad nije bilo jasno, kako?

Tomos
Gost
Tomos

I treba sa se razumiju, i to bi normalno bilo i volio bih da se slažu…

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Kad treba keš djeliti i bačati kletve, razumiju se odlično.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Metropolit ti je mutikaša stari.

Tomos
Gost
Tomos

Biće da je Mitropolit “nutikaša stari” a da je ovaj Petrović još u pubertetu…

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Eto kad nece ni mrtve da kopaju u cg.sta onda treba zivi da ocekuju?

So & Tekila
Gost
So & Tekila

Vidiš bate moj kako je teško tebe izaći na kraj sa nama, a ne pitaš se ništa.
E zamisli sad kako je bilo tvojim precima koji su se pitali.

Monarch
Gost
Monarch

Znam do so I tekila udaraju jako…ali toliko?Objasni nam sta si htio da porucis komentarom?Da te ne citiram.molim te objasni.Samo mi objasni za Danila sina kralja Nikole.Koliko je njemu tesko bilo svo nepocinstvo sto ga je cinio po CG?

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Bravo prince.dpsovci su se bili nasli u posa.jedva cekaju da sebi pripisu zasluge i da izbjegnu bitne realne stvari za cg i gradjane od kojih uporno bjeze.

Racko
Gost
Racko

Zamisli mitropolita , siromasak, sram te bilo pope, ma ces i ti uskoro.

Sasa V
Gost
Sasa V

Nego sto u nis sa tamo njim

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Rista bogatiji od tajkuna , pa mu se lako podrugivati sirotinji.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Mudro i taktično od princa.

Fileopg
Gost
Fileopg

nije se trebao obrtat na priču Amfilohija koji ništa ne zna do da muti i prokline, a bogomi i da laže…

Majo
Gost
Majo

Kako princ prevesla DRPSovce, haha. Šta sad da rade Milo i odbor za sahranu? Neka opale jednu partiju fircika.

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Ti si Majo pala s Marsa.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Samo u CG zive ljudi koji mrze svoju drzavu,samo u CG zive ljudi kojima moze biti da idu u drugu drzavu po misljenje kako da naude sto vise svojoj drzavi,samo u CG zive ljudi koji cijepaju zastavu,cijepaju Ustav,nepostuju himnu…samo u CG zive ljudi koji navijaju protiv svoje reprezentacije…svi bi sjutra nedaj boze da zarati okrenuli oruzje protiv svog naroda…treba jednom… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Prestani sa tvojim primitivnim nacionalizmom. Crna Gora je stvorena kao srpsko utociste, pricamo jedan jezik, nosimo ista imena, pola nasih familija se nalazi u Srbiji i Republici Srpskoj. Stop laznim granicama!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Crnogorci su Crnogorci, svaki nacionalizam je primitivan ali tvoja glupost i neobrazovanost je univerzalna. Reći za državu, koja je 200 godina bila od Stona do Drača da je “stvorena kao srpsko utočište” je najgluplje što je neko mogao da napiše. Pročitaj nešto, da te se đeca ne stide.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Crna Gora nikad nije bila od “Stona do Draca” nego 4 nahije oko planine Lovcena.

Sreto
Gost
Sreto

A ti izgleda nemas drugog posla nego da brljas Crnogorce. Sto se lijepo ne preselis u tvoju Srbiju ?

Tomos
Gost
Tomos

Znači ako neko voli Njegoša on mrzi Državu, ako nekome azbuka i dalje ima 30 slova i on mrzi državu…lako vi je na svoje udarati, a u sred CG “podvijate rep” na razne zahtijeve, čak i koalicionih partnera…

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ne mrze oni cg nego dps koji sebe poistovjecuje sa drzavom tj.ljude koji su kidnapovali i otudjili drzavu i potkupili narod.normalno da niko nece pod prisilom da voli nesto kad ne osjeca bliskost sa strahovladom.drugo su korumpirani ljudi koji su lojalni gospodaru i briga ih sto je istina sve dok im je dobro.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tragikomedija je da oni uopšte ne mrze DPS, no ka što vidiš slažu se kad treba. Oni mrze crnogorsku istoriju, jezik, himnu, grb, crkvu, zastavu… Tako da oni baš mrze Crnu Goru. Van Crne Gore može ko što oće, a u Crnoj Gori to ima svoje ime.

Mitar
Gost
Mitar

Eto bolje znaju SRBIjanci iz Crne Gore ko su bili PETROVICI nego njihov direktni potomak. SRBIjanci iz Crne Gore su se prodali Srbiji a Petrovice procerali iz domovine i lako im je bilo u to vrijeme pisat sto god oce,dok Petrovici su se smatrali izdajnicima jer nisu naucili da budu pod okupacijom,dok nema toga ko nije vlada doticnom SRBIJOM. I… Više »

Mitar
Gost
Mitar

Iskreno SRBIjanci iz Crne Gore sazaljevam vas 🙂

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Evo Mitar Miric iz Bosne bolje zna ko su bili Srbi-Petrovici nego sami njihovi Srbi iz stare Crne Gore

Mitar
Gost
Mitar

Sa Cetinja sam ako vec oces da znas 😉
Da ti bolje zna potomak Petrovica nego kao ti bot DF’a 😉

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Mitre, očigledno da princ Nikola Petrović nije ono što mu je bio otac Mihailo. Nego, pošto kažeš da si Cetinjanin, jesi li čitao šta je Krsto Zrnov rekao o Cetinjanima?

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

Što je reka Krsto o Cetinjanima?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Veljko Sjekloća u svojoj knjizi o Krstu Popoviću, na 248. str. citira Krstove bilješke od 22.09.1943. u kojima Krsto nimalo pohvalno piše o Cetinjanima.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ti si Mitre sa Cetinja kao Borislav Cimesa Licanin. Potkupljeni supljoglava bez identiteta!

Cuca
Gost
Cuca

On nezna tri svoja pasa…

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mitre munjo, Ti si jos jedan medju onima koji sebe smatra za srbina crnogorskog porekla !

Mitar
Gost
Mitar

Munju pravi SRBIjanci iz Crne Gore kazu PORIJEKLO a ne POREKLO
No kako su ti djefove kupovali ko je stiza,malo to sad utice na tvoj recnik pa mijesas
Hahahahhaahahhahahahaa

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Mitre munjo, neka sto nijesi prebistar no si i nepismen i bez skole, a ni to ne bi bio problem no te jos muci griža savjesti, pa zbog toga veliki dio naroda u crnoj gori ne zoves srbima no srbijancima jer i za sebe potajno vjerujes da si srbin. I jos nesto, ne uklapam se ja u tvoj obrazac razmisljanja,… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Lovcenska i ti potajno znas da si Srbin, i da je Lovcen srpska planina. Nemojmo se igrati

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Nijesam ti ja kriv sto si zakrzljao !

Mitar
Gost
Mitar

Lovcenska posto sam nepismen objasni
Duklja je strarija zemlja od Raske nekih 150 godina
Vi SRBIjanci iz Crne Gore kazete da niste isto sto i ovi iz Uzica,Cacka itd. Pa po kome ste dobili naziv SRBIjanci? 🙂
A ti si ono sto mi u CG zovemo izrodima crnogorskim 😉

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Duklja nije starija od Raske niti Travunije. A dinastija Vojislavljevici poticu iz Travunije i Stefan Vojislav pobjegao u Duklju oko 1018 poslije smrti njegovog brata od strica Jovana Vladimira.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A znas li granice te Raske Mitre? Od Kolasina do Novog Pazara, dakle pola Crne Gore je Raska.

Tomos
Gost
Tomos

Petrovići su bili pismeni i napisali su u knjigama ko su, ne treba nama niko to da priča. Valjda je Njegoš bolje znao ko je nego mu rođak 200g poslije njega.
A što se istorije tiče, bolje poznaje Francusku, i logično je, jer je tamo tri generacije…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zašto misliš da je ovo direktni potomak, ako ga otac nije priznao ?

Mitar
Gost
Mitar

Bez AMINA CRNOGORSKOG PRINCA SRBIjanci iz Crne Gore ovaj put ne mogu nista. Vama su se djedovi prodali SRBIJANCIMA isto kao sto se vi prodajete DPS’u pa svaki 21 i 22 maj uzimate po 20€ za praznicke dane a DOBRO SE ZNA STO SE TAJ DAN SLAVI. Umjesto da to dostojanstveno odbijete. No ako vam se i djedovi prodali,mozete i… Više »

Zoran
Gost
Zoran

Mitre me lupetaj

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Ne kontam ljudino hoce da ga pokopaju u manastir sto je najveca cast za svakog pravoslavca a ti njega u gradsko groblje koje moze za 5 godina postati parking
Eeee mama

Mrki
Gost
Mrki

Ako budete cekali to onda to nece biti nikada, nazalost.Nas su do srzi podijelili i unistili u svakom pogledu da bi lakse ovu nasu CG poharali.

Kmet
Gost
Kmet

Kako ga princ šuknu Milu i Drpsovcama. Eto pristao je bio na civilnom groblju kako je Milo htio, sad im je rekao da nema ništa od prenosa. Dok se Crna Gora ujedini a to znači nikad, jer je vazda u svojoj istoriji bila podijeljena. Ali baš vazda. I šta da radi sad Milo, formirao odbor, njega stavili na čelo odbora.… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što od Amfilohija očekivati bez da muti. Svako treba da pogleda snimak, kada iz je Cetinjskog manastira srpski pop išćerao Princa Nikolu Petrovića. A to je samo naša sramota jer smo puštili okupatore na glavu da nam se popnu.

Katja
Gost
Katja

Risto je malo nervozan ovih dana..izgrdio ga je vaseljenski patrijarh…

Tomos
Gost
Tomos

Ovaj jeste iz Francuske ali nije okupator, neka je svratio i neka ga je ispratio…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti si Tomose okupator u Crnoj Gori. Sa još oko hiljadu popova koje je Amfilohije dovuka u Crnu Goru da srbujete. No pospremi kasetu pope. Primiče ti se prekomanda.

Tomos
Gost
Tomos

Da, sa da i sa u CG ostaneš ti da čuvaš Crnu Goru… Vidio sam te juče na onom tekstu kako je “braniš” haha. Oćeš da je braniš a da se ne zamjeriš…”Mali” si ti da bi taj zadatak dobio..
Oni va to i računaju, da ovo “podjele” a poslije će sa vama lako…

Zorandragovic
Gost
Zorandragovic

Crnogorce će najviše uništiti oni sami,jer neće da uce

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Haha ni mrtvi vise nece da se kopaju u cg.a drzavljani cg izgleda da su odje zivi zakopani.

Dušan
Gost
Dušan

Samo pročitaj sve što su ti preci pisali I vidjećeš da treba da se sahrane u Cetinjskom manastiru. Sve drugo bi bilo preko njihove posmrtne volje.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovoga ne treba ništa ni pitati

Banja
Gost
Banja

Ne no tebe. Sadiste lu mu bar stančić obzirom na imovinu imali. Je li zaslužan bar kolko Jelic ili Sito ili onaj iz Ulcinjske rivijere ili Cedo popovic ili Pantovog Vucurovica.Zakup ili……..

Dzordz
Gost
Dzordz

U pamet se braco Crnogorci.

Sagraile
Gost
Sagraile

Kada su cetnici u emigraciji napravili sastanak sa ciljem organizovanja SOPOa, na pocasnom mjestu na tom sastanku nasao se princ Mihailo Petrovic.

CetinjaninPRO
Gost
CetinjaninPRO

Procentualno Crna Gora je dala najvise cetnika tokom rata.

Dzordz
Gost
Dzordz

Pustite ljude da pocivaju u miru.Ne trebaju Oni nasu svadju.Dao Bog da da se nekad izmirimo,ili ce I dalje vaziti ona da niko ne moze mrzjeti kao brat brata.

Brajo pošteni
Gost
Brajo pošteni

Da se prenesu posmrtni ostaci pa da princ Nikola uradi DNK, da se utvrdi zašto ga otac nije priznao?

ND
Gost
ND

Mjesto im je u CG!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Procitajte memoare posljednjeg Princa Mihaila Petrovic-Njegosa da vam bude jasno ko su pravi Petrovici.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Nijedan srpski rodoljub ne može biti ravnodušan kada se povede polemika o tome, koji je najdostojniji način da se iskaže poštovanje i zahvalnost prema uspomeni jednog velikana našeg roda. Pogotovo kada je riječ o najvećem -Njegošu. Grob Vladike Rada na vrhu Lovćena je srpska nacionalna svetinja.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Pope, vješt si apologeta ali pitanje je koliko si svjestan da braniš neodbranjivo. Zato vam je nacionalizam potreban kao platforma, da lakše manipulišete.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Tajnovidac, samo sam citirao velikog Mihaila Petrovića i ono što je napisao o Njegošu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Tajnovidac – nema kod nas nacionalizma samo rodoljublje. Nacionalizam je od “nacija” ili drzave, dakle ponos na drzavu i institucije itd. Mi smo Rodoljubi, nama ne interesuju drzave i vjestacke tvorevine – nase granice su ispisane nasom krvlju, nasom DNK-om i duhovnoscu predaka od Svetog Save na ovamo.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Vi ste svetosavski fanatici i klerofašisti, da ti pomognem malo oko definicije.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bolje reci, mi smo kao Jevreji, izabrani nebeski narod, a ti si Juda.

Marko
Gost
Marko

Sve i da se stvorila nova nacija Crnogorci sto vas vise briga ? Srbujte u Srbiju a Crna Gora je samostalna drzava svidjalo se to vama ili ne!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Da je ovaj Francuz bar malo na svog oca Mihaila, on bi se pridruzio Vladici Amfilohiji i protivio svim snagama Milu i laznim Montenegrinima.

PgCg
Gost
PgCg

Naśekira nam se princ!

Betoven
Gost
Betoven

Do kada će nam Amfilohije svojim poganim izjavama praviti opstrukcije. Do kada ćemo viškom razuma njemu praktično izlaziti u susret? Sa njim nema unutrašnjeg mira. Oni samo mogu biti poraženi.

biba struja
Gost
biba struja

ođe se svira druga muzika betvenu, tu svoju operetu ostavi za svoju avliju, jer je u svom selu nesmiješ javno ni iznijeti

Dušan
Gost
Dušan

ajd sviraj sonatu pametnije ti je

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A ko dovede kralja Nikolu u domovinu bez Amfilohije ?

Stojan
Gost
Stojan

Razumna, civilizovana, a prema precima odgovorna i osjećajna odluka. Ne n’o će dozvoliti da se preko ovog čina stiču poeni, i na jednoj i na drugoj strani! Ništa li nam nije sveto…

Danilo
Gost
Danilo

Ima li ista no ovom svijetu da Amfilohije ne prokomentarise i uvrijedi .
Predpostavljam da bi i Hristu nesto zamjerio

Žarko
Gost
Žarko

Ovaj način izražavanja ne priliči jednom svešteniku nego uličaru.

Rumija
Gost
Rumija

Nisi ti ni p od princa na nasu zalost. Ti si produzena ruka ne krunisanog kralja Mila Britve. Skrnavis godinama prezime Petrovica a sve zarad nekih interesa i dobiti koju imas od aktuelne vlasti. Jad i cemer!

Sasa Jovetic
Gost
Sasa Jovetic

Samo jedno mjesto
Mauzolej za kraljevski porodicu na Cipuru , ispod svete crkve dje pocivaju prvi i za sada jedini kralj i kraljica Crne Gore
Lokacijski sa desne strane od ulaska u crkvu da dominira Vladicinom bastom
Ako se u Luvr mogla napraviti staklena piramida onda i na Cipur se moze napraviti mauzolej kraljevske porodice Petrovica

Send this to a friend