Društvo

U Nikšiću i Danilovgradu stabilna situacija

Rijeka Zeta

U Nikšiću i Danilovgradu kao potencijalno ugroženim opštinama zbog prelivanja hidoakumulacije Vrtac i eventualnog planskog ispuštanja vode iz HE Perućica, danas je situacija stabilna, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

“Tokom noći je dotok vode u hidroakumulaciji bio nešto manji, tako da će postupanje nadležnih u Elektroprivredi Crne Gore značajno zavisiti od meteorološke situacije tokom današnjeg  i sjutrašnjeg dana”, navode u MUP-u.

Kak su dodali, službe zaštite i spašavanja ovih opština, kao i predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a, su u skladu sa postojećom situacijom, preduzeli neophodne mjere i radnje, kako bi se eventualni problemi prevazilazili sa što manje posljedica.

 

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SovaMugambePlanska poplava
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Ako nivo vode u jezeru pređe kritičan nivo, postoji opasnost od pucanja brane. Zato EPCG mora ispuštati vodu. Onda dolazi do plavljenja terena u oblasti Slivlje. Voda odlazi starim tokom, kroz ponor. Na taj način se količina vode na Glavi Zete povećava. To može dovesti do plavljenja nekih oblasti u Danilovgradu. Istvremeno, raste nivo Morače i Skadarskog jezera. To je… Više »

Mugambe
Gost
Mugambe

Kakvo mlatinjanje ovih iz Sektora
Kakvo plansko ispustanje vode????
Hidroakumulacija???

Planska poplava
Gost
Planska poplava

Normalni tok Zete ne moze izazvati poplave. Ali ako neko namjerno digne brane onda bi to bio zlocin.

Send this to a friend