Društvo

U školsku sportsku infrastrukturu uloženo milion i po eura

U rekonstrukciju sale gimnazije “Slobodan Škerović” uloženo je 30.000 eura i to u saradnji Ministarstva prosvjete, Gimnazije i donatora, a nedavno je završeno ili aktuelno milion i po investicija samo u sportsku infrastrukturu škola. To je istakao ministar prosvjete Damir Šehović tokom posjete rekonstruisanoj sali Gimnazije.

“Radovi u sali podgoričke gimnazije su bili takvi da su podrazumijevali prije svega rekonstrukciju parketa na način predviđen za najozbiljnija evropska takmičenja. U tom dijelu upravo je ova sala, uz salu SC „Morača“, urađena po najvišim standardima“, rekao je Šehović.

Direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović govorila je o značaju podsticanja mladih na bavljenje sportskim aktivnostima.

“Ovom rekonstrukcijom skrećemo pažnju na važnost fizičkog razvoja mladih ljudi. Rekosntrukcija je još značajnija kada se ima u vidu da smo mi upisali treću generaciju sportskog odjeljenja, u kome uče perspektivni mladi sportisti. No, ova rekonstrukcija je podjednako važna i za grad, jer se ovdje mogu obavljati različite aktivnosti”, kazala je Bojanić-Lalović.

Šehović je istakao i tekuće ili tek završene slične projekte na školskim salama širom Crne Gore.

“Nedavno su završene ili su započete investicije samo u sportsku školsku infrastrukturu od oko 1,5 miliona eura. Dovoljno je pomenuti izgradnje školskih sportskih terena u Gusinju i Plavu koje su u toku i koje zajedno vrijede oko 550.000 eura. Dodatno, u toku su radovi na rekonstrukciji školske sale školi Marko Miljanov u Bijelom Polju 170.000 eura, i taj projekat realizujemo sa Ministarstvom sporta i opštinom Bijelo Polje”, kazao je Šehović.

Kako je dodao, u toku je i rekonstrukcija sale u školi „Orjenski bataljon“ u Bijeloj od oko 60.000 eura.

“Riječ je evidentno o velikim investicijama koje zahtijevaju vrijeme, ali uzevši u obzir sve što sam naveo, očigledan je i naš trud da pomognemo u stvaranju optimalnih uslova za bavljenje sportom i da nadoknadimo nedostatak kapaciteta u školskoj sportskoj infrastrukturi tamo gdje ga ima”, naveo je on.

Ministar je govorio i o projektima koji su nedavno završeni, a takođe se odnose na rekonstrukciju školskih sala.

“Naime, završena je, između ostalog, i rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima od preko 100.000 eura u saradnji sa TIKA-om (Turska agencija za saradnju i koordinaciju). Osim toga,  završena je  i rekonstrukcija sala škola “Blažo Jokov Orlandić” u Baru, “Nikola Đurković”u Kotoru i gimnazije u Pljevljima pojedinačne vrijednosti 30 000 eura”, objasnio je ministar.

Tema koja je bila u posebnom fokusu javnosti jeste i izgradnja sportske sale u školi „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju, te je ministar najavio da je ona ove godine uvrštena u Kapitalni budžet i da su započete aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije, a vrijednost tog projekta se procjenjuje na oko milion eura.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Niko bitan
Gost
Niko bitan

Koliko je atletskih staza u Podgorici ? Sram vas bilo. Ni jedna.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Kako se nebi manipulisalo sa građanima Crne Gore od strane Ministra sporta Nikole Janovića,sa nadležnostima vezanim za izgradnju,rekonstrukciju,opremanje i održavanje školske sportske infrastrukture,neophodno bi bilo da Ministar prosvjete precizno informiše crnogorsku javnost što je čija nadležnost.Ovo je posebno neophodno imajući u vidu činjenicu da ministar Nikola Janović uporno neća da donese i precizno definiše operativne planove za nardu godinu.

Bojan
Gost
Bojan

Konačno neko sposoban na celu prosvjete!!! Čestitam!

Jovan
Gost
Jovan

Bravo za ministra Šehovića i direktoricu Gimnazije.

Send this to a friend