Društvo

Unija CG US Global obezbjeđuje advokate za progonjene crnogorske intelektualce i medije

Mirsad Jahović

Unija CG US Global iz Amerike je donija odluku da obezbijedi advokate za crnogorske intelektualce i medije koji su postali meta aktivista Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i prosrpskih partija, kazao je za Skala radio Mirsad Jahović, predsjednik Unije.

“Nakon što smo se uvjerili da je pokrenuta kampanja protiv crnogorske slobodoumnosti i onih koji su se snažno zalagali za njeno međunarodno priznanje i nezavisnost i zalažu se za njunu punu afirmaciju i članstvo u EU, Unija je odlučila da pruži bezrezervnu pomoć crnogorskim intelektualcima i medijima.

To će uraditi tako što će angažovati o svom trošku jednu od renomiranih advokatskih kancelarija koja će pružiti pravnu pomoć onima koji brutalno i organizovano napadaju sve one u Crnoj Gori čija se riječ snažno čuje i koji ne prihvataju velikosrpsko nastojanje potiranja Crne Gore i ukidanje njene slobode i nezavisnosti”, kazao je Jahović.

Jahović kaže, cilj organizovanih napada na pojedince i medije je da se iscrpe i omolovaže u javnosti, osjete nesigurnim i nezaštićenim u sistemu koji nema dovoljno jasan odgovor na ovu pojavu, posebno kada je u pitanju crnogorsko pravosuđe koje prihvata brojne krivične prijave i tužbe za koje se unaprijed zna da su isključivo plod neistina i fabrikovanih laži.

Istovremeno, objašnjava on, Unija zahtijeva od institucija sistema Crne Gore da oštro reaguje i stane u zaštitu svih koji su ugroženi samo zato što pripadaju bezrezervno Crnoj Gori i zalažu se za očuvanje njenih istorijskih vrijednosti i slobodarske i antifašističke tradicije.

Jahović kaže da će Unija budno pratiti dešavanja u Crnoj Gori i da će o svemu što primijete, posebno kada su u pitanju ugrožavanja temeljnih ljudskih prava, upoznavati i upozoravati relevantne međunarodne faktore.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ognjen
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ognjen
Gost
Ognjen

Ne znam ko ih goni

Send this to a friend