Ekonomija Sastanak sa ambasadorkom Karen Medoks

Bojanić: Fokus na razmatranju stanja u preduzećima u većinskom državnom vlasništvu

Bojanić i Medoks

Ministar kapitalnih investicija Mladena Bojanića ocijenio je na sastanku sa britanskom ambasadorkom Karen Madoks da je „ovo veoma važan trenutak za crnogorsku administraciju, vrijeme da se preduzmu konkretni koraci kako bi se postojeće stanje popravilo i donesu odluke da se krene naprijed“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bojanić se na početku razgovora zahvalio ambasadorki na podršci koju je Velika Britanija, ali i međunarodna zajednica pružila novoj crnogorskoj Vladi.

“Prostora za razgovor i saradnju u ovako važnom resoru ima i naš zajednički zadatak je da u skorije vrijeme definišemo jasne prioritete kada su u pitanju kapitalne investicije“, naglasio je Bojanić i dodao da je fokus trenutno na razmatranju stanja u preduzećima u većinskom državnom vlasništvu, kao i na rješavanju „gorućih“ pitanja.

Madoks je još jedanput čestitala imenovanje na poziciju ministra kapitalnih investicija, uz konstataciju da je raduje mogućnost da ponudi znanje i iskustva koja administracija Velike Britanije ima u predstojećim zadacima.

„Velika Britanija ima veliki broj kompanija koje imaju zavidno iskustvo i ekspertizu u oblasti „zelene energije“ i zainteresovane su da ispitaju mogućnosti crnogorskog tržišta“, naglasila je ambasadorka.

Sagovornici su se usaglasili da su Crna Gora i Velika Britanija i do sada imale visok stepen saradnje u raznim oblastima, uz želju  da se taj trend u budućnosti nastavi.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ooooVjecna da je
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Znaci na redu je i to malo preduzecaa koja posluju pozitivno da se uniste.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

zasto ovi spijuni vise po ambasadama i zasto nisy na posao …..zasto obavjestavaju strane ambasade o nasim zajednickim firmama u drzavnom narodnom vlasnistvu. …obicni sitni politicari i spijuni

Send this to a friend