Ekonomija

Đukanović: Auto-put najbolje oslikava prijateljske odnose Crne Gore i Kine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju kompanije CRBC na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.

Tokom dužeg srdačnog razgovora iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na izgradnji prve dionice auto puta koji predstavlja najvažniji infrastrukturni projekat u novijoj istoriji Crne Gore. Razgovarano je i oko modaliteta buduće saradnje.

Predsjednik Đukanović je istakao da upravo ovaj projekat najbolje oslikava dugogodišnje prijateljske odnose Crne Gore i Kine. Podsjetio je da je još kao predsjednik Vlade imao priliku da ugovori saradnju koja danas daje konkretan rezultat. Dodao je da je zadovoljan dinamikom dosadašnjih radova, i izrazio uvjerenje da se nakon početnih izazova u realizaciji, ušlo u jednu stabilnu i dinamičnu fazu izvođenja radova.

Predsjednik CRBC Du Fei je izrazio uvjerenje da će radovi na dionici Smokovac-Mateševo biti završeni do sredine naredne godine, te da će paralelno biti završeni i dopunski radovi. Zahvalio se predsjedniku Đukanoviću na podršci i pomnom praćenju radova na projektu i izrazio spremnost da na osnovu potpisanog Memoranduma, CRBC poundi finansiranje naredne dionioce auto-puta po modelu privatno-javnog partnerstva. Istakao je da su očekivanja kompanije identična očekivanjima Crne Gore, te da ukoliko se dvije strane slože radovi na dionici Mataševo-Andrijevica-Boljari mogu otpočeti nakon završetka prioritetne dionice.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milan
Gost
Milan

Umjesto da ste onda to dali turskom konzorcijumu koji je ponudio njamanju cijenu i uz to koncesiju da uzme,a ne ovaj kreditni angazman koji ce nas otjerati u dužničko ropstvo.Sve je moglo bolje i jeftinije da se organizuje.

Zensko oko
Gost
Zensko oko

Ha ha ha ha koji odnosi prijateljske Kine za pare…E moj sokole sokolicu …
E moj Djukanovicu
E moj narode

Kaktus
Gost
Kaktus

Dok je Mila ova zemlja ce biti prosperitetna ,pa neka opozicija laje kolko oce ,vidjeli smo im opstine kako su vodili a ne drzavu da im damo

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kaki kaktus sve u sest

budala
Gost
budala

Kakvo prijateljstvo, ne rade za dzabe, debelo ce da ga placaju nasa djeca

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Kinez samo sto mu ruku ne poljubi ,jedva ceka da se vrati kuci da prica koliko je nama predsjednik visok hahaha 😀

Komita
Gost
Komita

Milo za kralja ! Eviva Montenegro !

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Covjek kog svi stranci docekuju nasmijani i rasirenih ruku,sve se bojim da bi tako docekali becica ili medojevica

Lola
Gost
Lola

Zasto Becic i Medojevic, Medojevic nikad nije imao moj glas niti ce a Becic samo jednom. Vrijeme je da narod vrati povjerenje u sebe, da shvati da on bira svoje zastupnike i ako ne rade u njegovom interesu da se mogu smijeniti. Iznad svega “odabrani predstavnici” treba jednom za uvijek da shvate da nisu na funkcijama zarad licnih interesa a… Više »

Liberal
Gost
Liberal

Tek sad smijesno zvuci prica medojevica da Mila ne vole u svijetu,kina najveca svjetska sila saradjuje sa crnom gorom koja ima manje stanovnika nego prosjecan kineski kvart

Lola
Gost
Lola

Ko ne zna da je novac jedini motiv ove “ljubavi”?

Stefo12
Gost
Stefo12

Ah kolko je strucnjaka u komentarima ,dje ste saobracajni doktori nauka ,a bjez,nista li vam ne valja

Mark
Gost
Mark

Za dvije godine tek gotov..neisplativ jer se u dogledno vrijeme(citaj deceniju)nece graditi nastavak.

Stari
Gost
Stari

Sa Kinezima svaki dogovor bez problema

Jovanka
Gost
Jovanka

Nemojte se cudit ako batalim ovaj portal zbog demagogije…

Mark
Gost
Mark

Pridruzujem vam se Jovanka.
Kako su stali u odbranu lika i djela vodje.Nidje objektivnog informisanja.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Evo sad botovi misle kako je sve sjajno i sa svima smo prijatelji i svi nas vole.a ovo je sve pljacka naroda.da su htjeli mogli su napravit cg da bude top za 30god.daj narodu prs oce ruku da ti izije,tom parolom se oni vode ili bolje je bacit nego narodu dati jer ce da trazi jos.

JaviSe
Gost
JaviSe

Je li se ko makar ugradio?

mojsilović
Gost
mojsilović

Milaš, kapnulo je čistih 170 meleona, tako dojaviše..

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Zasto ne pocnu radovi na drugoj deonici nego se ce ceka zavrsetak ove prve,vrijeme je strasno bitan faktor,nismo kornjacr da zivimo200 god

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Koliko si se meleona ugradio Milaše?

mojsilović
Gost
mojsilović

170.000.000 €. Evo ovih istih pet koji udaraju minus.

Mark
Gost
Mark

Strasni prijateljski odnosi Djukanovicu,samo goli interes.Platili smo zestoko taj vas prijateljski odnos.Paprenom cijenom za auto-put

Prč
Gost
Prč

Ne znam o kakvom prijateljstva je rijec, ljubav za ljubav autoput za pare

Send this to a friend