Ekonomija

Nikolić: Napad na Čađenovića sprovodi koalicija ,,Licemjerno se broji” PES-a, Vijesti i Demokrata

Miloš Nikolić

Novoformirana koalicija ,,Licemjerno se broji” koju čine Evropa sad, Demokrate i Vijesti nastavljaju politički motivisane napada na bivšeg direktora “Čistoće” Andriju Čađenovića kako bi stvorili alibi za neuspješno rukovođenje Glavnog grada, poručio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

“Tako su se Vijesti naprasno sjetile da se interesuju za poslovanje privrednih društava Glavnog grada i da utvrđuju ko je i kojim povodom kupio mobilni telefon dok zatvaraju oči pred brutalnom zloupotrebom državnih resursa koja se dešava u prethodne dvije i po godine i pred činjenicom da se, recimo, samo u Elektroprivredi Crne Gore, šteta mjeri desetinama miliona eura”, saopštio je Nikolić.

O ostalim državnim preduzećima, smatra on, kao i hiljadama lica koja su zapošljena prije izbora i bahaćenju ministara i ostalih namještenika, kaže, “nema potrebe da govorimo jer sve to očito nije tema za svjetla Reflektora Vijesti”.

“Kao što očito ni okolnost da je Ustavni sud jednoglasno ukinuo skandalozne izmjene Zakona o predsjedniku – istog onog zakona kog su Vijesti srdačno promovisale kroz svoje namještene priloge i televizijske debate nijesu zaslužile značajnije interesovanje i medijski prostor boraca za pravdu i vladavinu prava čiji je lider poznati lovac na dinare”, dodao je on.

Drugi činilac ove koalicije čine Demokrate koje, po njegovim riječima, očito “zaboravljaju da rukovode Cedisom”, preduzećem koje je, kaže, “postalo rekorder nepotizma i partijskog zapošljavanja i čiji troškovi reprezentacije i službenih putovanja prevazilaze tri miliona eura”.

“Zato još tragikomičnije djeluje zamjenik gradonačelnika Šaranović kad toboš zamišljeno i zabrinuto bdi nad javnim finansijama Grada vodeći istragu o tome da li je neko zaposlenim u Glavnom gradu kupio za 8. mart ružu ili karanfil i da li se u nekom od gradskih preduzeća kupila Coca Cola umjesto jeftinijeg Sinalca i Jupija”, istakao je Nikolić.

Navodi da o “sjajnim rezultatima” koje su ostvarili kadrovi Demokrata u ostalim državnim preduzećima “nema potrebe da trošimo riječi”.

“Krajnji domet uspjeha njihove politike je ideja Nikole Rovčanina koji je vizionarski problem zagađenja Pljevalja nastojao da riješi probijanjem tunela kojim bi se iz Prijepolja dopremao – vazduh.  Ipak, da bi se do kraja predstavio kvalitet politike Demokrata, važno je podsjetiti se i još jednog državnog preduzeća – Skijališta Crne Gore u kojem su meritokrate u pokušaju, zaposlili toliko svojih rođaka i prijatelja da bi komotno mogli svadbe, proslave i sjednice Glavnog odbora partije da održavaju u prostorijama ove istoimene firme. Doduše, s obzirom na brzinu opadanja rejtinga podrške, ubrzo će u Skijalištima moći da stanu i svi glasači ove prevaziđene partije”, naglasio je Nikolić.

Tu je naravno i Pokret Evropa sad, kaže on, u liku stalno “progonjenog i ugroženog Denisa Hota nekad izuzetno bliskog pojedincima iz Demokratske partije socijalista” kojima bi mogao da, kaže, “zahvali na brojnim stvarima koje su mu u životu pomogli”.

“Ipak, od njega ne očekujemo zahvalnost kao što ne očekujemo da se bilo ko iz ove principijelne koalicije zapita kako su na čelu Glavnog grada izabrali Oliveru Injac koja bi do sada uveliko bila procesuirana da nije već dva puta dobila zaštitu od strane GST-a lično. Ne očekujemo naravno bilo kakvu principijelnost od pomenutih jer su svi zajedno do sada dokazali da se kod njih samo licemjerno broji. Očekujemo još samo da se ovom konglomeratu pridruži i Luka Rakčević sa svojim naučenim floskulama kako bi predstava bila kompletna. Ipak, za razliku od njih građani Podgorice ne žive predstave već se suočavaju sa konkretnim problemima koje je gradska uprava nesposobna da riješi pa se već sada jasno može čuti da je ,,raspad sistema” termin koji najbolje opisuje aktuelnu skalameriju na vlasti u Glavnom gradu”, zaključio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hurem
Gost
Hurem

Denis Hot im je kadar sa kojim se svi normalni sprdaju.Sjećam ga se kad je bio uz DPS,pa naprasno uteče veli babo ga učlanio pa urlikanja po binama i protestima(ne znam je li bio na litije)očekujući aplauz koji je izostajao ,jednom riječju SPRDNJA👎👺😂

Niko
Gost
Niko

Sto branite samo Čadjenovica, dje su vam ostali direktori zdravih firmi koje posmjenjivase prije 2 godine, a za koje niste A progovorili… ni na koga se niste okrenuli, a neke glasove ocekujete “reformisti”

Jota
Gost
Jota

mora se voditi racuna o novcu gradjana, pa iako djeluje sitno. Ali je tacno da sadasnja ekipa ima mnogo vece i priotlritetnije grjehove na dusi koje ovako pokusava da zabasuri – Cedis, milionske stete – upravo PES je neodgovornim ponasanjem tokom kovida prouzrakovao nepotrebnu smrt hiljada gradjana a neodgovornim trosenjem nezaradjenog novca dodatne probleme u zdravstvu, rekordnu inflaciju i dovodjenje… Više »

Jota
Gost
Jota

mora se voditi racuna o novcu gradjana, pa iako djeluje sitno, ali je tacno da sadasnja ekipa ima mnogo vece i priotlritetnije grjehove na dusi koje ovako pokusava da zabasuri – Cedis, milionske stete – upravo PES je neodgovornim ponasanjem tokom kovida prouzrakovao nepotrebnu smrt hiljada gradjana a neodgovornim trosenjem nezaradjenog novca dodatne probleme u zdravstvu, rekordnu inflaciju i dovodjenje… Više »

Kriger
Gost
Kriger

Najjadnije je kada se onaj Šaranović javlja i nekoga proziva a on sam svoju ženu i kuma zaposlio u Cedis.Nema podlije i jadnije partije od Demokrata.

Mili
Gost
Mili

čemu nervoza,polakote…mi smo to itekako navikli od vaših kadrova i ne branite neodbranjivo

Loš
Gost
Loš

Ja se slažem sa tobom .Radi se samo o propagandi,a zna se da zadnje dvije godine apostoli kontrolišu ANB,policiju i tužilaštvo i da je bilo nekih ozbiljnih propusta to bi iskoristili za izbore u Podgorici,ali ništa od toga.Sada pominju štapiće i Smoki,a njihov CEDIS je napravio gubitak od 21 miliona..E to je za glavobolju.

Komandant Sava
Gost
Komandant Sava

Tužilaštvo je adresa za nepocinstva a ne “Vijesti”
Ili je to sve jedno ????

Loš
Gost
Loš

Kada bude sučeljavanje na televiziji sa tim ljudima ne Budite stidljivi.Putajte ih za VEDOS,Elektroprivredu,Rudnik uglja,20 000 zaposlenih glasača,kupovinu službenih auta od 100000 eura,kupovinu trajekta po deset puta većoj cijeni,prodaju uglja Srbiji po deset puta nižoj cijeni,za kupovinu odbornika u Kotoru,za 2 miliona eura dobijenih od Vučića,za kupovinu glasova u Ulcinju,,za donošenje nedemokratskim zakona(o državnim namjestenicima,tužilački i zakona o predśedniku)

Trebovina
Gost
Trebovina

kakva vecina naroda takva nam je i vlada sve coban do cobana

dpero
Gost
dpero

Ne vrijedjaj cobane oni su skolovaniji i bolji ljudi.

Lolitona
Gost
Lolitona

Samo je ta mala manjina sa tobom na celu pametna.. Ali ste ipak mala manjina

Send this to a friend