Ekonomija

Odžić: Da li “Open Balkan Vlada” kompletira svoj konačni cilj-da sve državne resursre stavi u službi tuđih interesa

Petar Odžić

Država Crna Gora u Luci Bar koja je od strateškog značaja ima većinski paket akcija, dovoljan za donošenje svih odluka, osim odluke o prodaji AD Luka Bar, kazao je Petar Odžić, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije.

“Zašto država u vremenu kad su procjene da nam fali 350 miliona do kraja godine, kad za sledeću planiramo 700 miliona zaduženja kupuje akcije sopstvene firme veliko je pitanje. Pogotovo kad znamo da država već ima većinski paket akcija. Drugo sasvim logično pitanje je zašto Država, ako već ima novca, ne uđe u kupovinu Port of Adrije i tako objedini cijelo područje Luke Bar”, kazao je Odžić u saopštenju dostavljenom medijima.

Pita da li “Open Balkan Vlada”, kompletira svoj konačni cilj, da sve državne resursre stavi u službi tuđih interesa ili je po strani samo loša procjena ostaje da se vidi.

“Simptomatično je i to, zašto premijer i par njegovih ljudi,  koliko mu je ostalo u Vladi,  čitav posao vodi mimo resornog ministarstva, bez ikakve valjane analize”, navodi Odžić.

Takođe je, ističe, loše što se kupovina medijski najavljuje sedmicama, pto izaziva značajan rast cijena akcija na berzi, zbog čega je Montenegro berza i donijela odluku o razvrstavanju akcija, kako bi fokus i praćenje usmjerila bas na dešavanja oko kupovine akcija Luke Bar.

“Na kraju, ako se insajder informacijama, puštenim u javnost, desio veliki rast cijena akcija manjinskih akcionara, nameće se realno pitanje, ko se sve tu ovajdio, osim manjinskih akcionara AD Luka Bar?!, pita Odžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
jelica
Gost
jelica

opsano je zagazio Dritan u mutne vode i više nema vađenja, naređenja su naređenja

tarica
Gost
tarica

Dritan ne zna sam šta radi, narede mu pa i on čeka ishod,zato nema komentar ni na šta

lejla
Gost
lejla

Dritan ne zna gdje udara, otvara fabriku čipsa a luku BaR a koliko vidim i aerodrome hoće da proda, prsao momak

mare
Gost
mare

nešto Dritan opet muti, neće izaći na dobro

Send this to a friend