Ekonomija

Opština Bar: Valjda Luka ima studiju izvodljivosti, ne možemo da zamislimo da se krenulo u projekat LNG bez nje?

Luka Bar
Luka Bar

Projekat izgradnje LNG terminala i gasne elektrane radila je isključivo Vlada Crne Gore, a Luka Bar bila je upoznata sa svim koracima, naglasili su iz Opština Bar.

Tvrde da zato ostaje nejasno zašto onda barski odbor URA poziva Opštinu da izradi studiju izvodljivosti jer vjeruju, nakon jučerašnjeg sastanka, da je Luka Bar već posjeduje.

Zato, poručuju i ne cijene potrebnim da je lokalna uprava radi još jednom, jer ne mogu da zamisle da su Luka i Vlada pristale da se potpiše ovakav memorandum sa investitorima i krene se u ovako ozbiljan projekat a da prethodno nisu imali studiju izvodljivosti pred sobom.

“Takođe, zaključili smo na osnovu komentara sa sastanka da su predstavnici potencijalnih investitora boravili u Luci Bar već pet puta do juče, pa nas i to tješi da je zasigurno prilikom svih ti susreta studija izvodljivosti i analiza potencijala ove investicije već bila važna tema, ili možda nije?”, navode iz barske Opštine.

Naglašavaju da je možda greška što na sastanak lokalne uprave, odbornika i predstavnika potencijalnih investitora nije bio pozvan upravo predsjednik Opštinskog odbora URA Bar, koji je bio predsjednik Borda direktora mjesec dana unazad, s obzirom na to da posjeduje najviše informacija o ovom slučaju koje ljubomorno čuva i krije od očiju javnosti.

“Sigurni smo da bi tom prilikom mogao da potvrdi da li Luka Bar posjeduje i studiju procjene uticaja na životu sredinu? Takođe, važno pitanje na koje bi doskorašnji predsjednik Borda direktora Luke Bar i predsjednik OO URA Bar mogao da odovori jeste i to kako je i u kojoj proceduri izabrana firma sa kojom je potpisan memorandum o relizaciji projekta izgradnje LNG terminala i gasne elektrane u Baru, jer takve odgovore nismo dobili na sastanku ni od investitora ni od Ministrastva koje je naslijedilo ovaj vruć krompir od prethodne vlasti”, nagkašavaju u Opštini Bar.

Jedino, ističu, što su saznali od predstavnika kompanija Welington i Enerflex na sastanku jeste da nikada i nigdje do sada nisu zajedno radili na ovakvim projektima, a podsjećaju, u pitanju je projekat opasan po život i sigurnost građana Bara i očuvanje životne sredine.

“Zato bi možda bili korektno da kolege iz lokalne URA porazgovaraju sa svojim predsjednikom i sve nas i građane upoznaju sa navedenim detaljima i sve nas dodatno relaksiraju, u sopstvenom maniru”, zaključuju u Opštini Bar.

Tags

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SaraLigeMarsal
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sara
Gost
Sara

Ajde upropastili ste i maslinu staru 2000 godina ,a ne luku i grad ,samo je pitanje ko je veca stetocina ,druge razlike nema…

Lige
Gost
Lige

Postoji u Upravi za ugljovodonike. Odavno procijenjeno kao neprofitabilno i potpuno ekonomski glupo.

Marsal
Gost
Marsal

Pitajte dritana kome je obećao luku i zbog čega

Send this to a friend