Ekonomija

Parlament usvojio niz zakona, procjenitelji na popravnom

Foto: Skupština Crne Gore

Poslanici su juče usvojili izmjene zakona kojima je zatezna kamata povećana sa sedam na osam odsto. Usvojena je i odluka o ugovoru za zakup na 90 godina zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra Kolašin 1600.

Poslanici se nijesu izjašnjavali o prijedlogu izmjena zakona o računovodstvu, kojima je definisano produženje roka usklađivanja za ovlašćene procjenjivače, jer ga je Vlada povukla iz procedure uz objašnjenje da žele da ga poboljšaju.

Izmjene zakona o zateznoj kamati uslijedile su zbog usklađivanja sa izmijenjenom direktivom EU o borbi protiv kašnjenja u plaćanju u komercijalnim transakcijama, zbog čega je bilo neophodno da se zakonski tekst uskladi s njom.

U ugovor o dugoročnom zakupu 27 hektara zemljišta za izgradnju baznog naselja Kolašin 1600 ušao je i prijedlog poslanika SDP Ranka Krivokapića, Raška Konjevića i Draginje Vuksanović Stanković kojim je predviđeno da Vlada godišnje izvještava parlament o investicijama u projektu.

Parlament je usvojio izvještaje o radu Agencije za zaštitu konkurencije u prošloj godini, Fonda za zaštitu depozita, Komisije za tržište kapitala, Centralne banke, Savjeta za finansijsku stabilnost i Državne komisije za kontrolu postupka javnih nabavki, kao i o stanju energetskog sektora u Crnoj Gori, na tržištu kapitala i tržištu osiguranja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Karolina
Gost
Karolina

Nikome ne pada na pamet da se izglasaju zakoni o zabrani uvoza i koristenju stetnih i kancerogenih sredstava u poljoprivredi. Bar da jedemo zdravu hranu. Zdrava djeca su buducnost zemlje. Bez toga svi ostali zakoni padaju u vodu!

Send this to a friend