Ekonomija

Premijer otvorio MAN centar u Danilovgradu: Vlada će raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent

Vlada Crne Gore će raditi sve da unaprijedi poslovni ambijent i da strani investitori imaju sve uslove za biznis, kazao je premijer Duško Marković nakon otvaranja MAN Truck & Bus centra u Danilovgradu.

Vrijednost investicije je preko 2,3 miliona eura, a objekat je gradila MAN Truck & Bus AG Minhen SR Nemačka, koji ima 260 godina dugu tradiciju u industrijskoj proizvodnji i više od 100 godina iskustva u proizvodnji privrednih vozila.

“Prije svega da izrazim zadovoljstvo realizacijom projekta njemačke kompanije MAN koja predstavlja značajan dalji podsticaj razvoju Danilovgrada i ne samo Danilovgrada nego i Crne Gore. Imati MAN u Crnoj Gori i Danilovgradu zaista je ne samo privilegija nego i dobar pokazatelj u kojem pravcu ide naša ekonomija“, kazao je Marković.

On je dodao da će ovaj prodajno servisni centar dati podsticaj održivosti ove investicije ali i ekomomiji cijele opštine Danilovgrad.

Premijer se osvrnuo i na razvoj opštine i kazao da će u narednih nekoliko godina u Danilovgradu biti preko 30 miliona eura investicija u kapitalnu infrastrukturu. Planirana je rekonstrukcija magistralnog puta Danilovgrad – Podgorica kako bi se dobio bulevar sa četiri trake, kao i završetak starog puta između Glavnog grada i ove opštine, što će biti snažan podsticaj za novi kvalitet života u Danilogradu i za razvoj investicija.

„Naša ekonomija ide uzlazunom putanjom. Već dvije godine imamo prosječne stope rasta od 4,8%, što je među pet najvećih stopa rasta u Evropi. Mi ne želimo da to bude zamah već da to bude kontinuitet“, istakao je Marković.

Premijer je kazao da pokazatelji u prvom kvartalu ove godine govore da u svim sektorima imamo značajano veći rast u odnosu na četvrti kvartal 2018, što znači da će i ova godina rezultirati visokom stopom rasta.

„To znači nova radna mjesta, bolji i održiviji budžet i bolji život građana. Vlada će raditi sve da taj tempo održi, da unaprijedi poslovni ambijent i da strani invesetirori imaju sve uslove za biznis i održanje tog biznisa“, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danilovgrad
Gost
Danilovgrad

Ja bogami mislio da ce odje pravit kamione,kad ono obicni servis.I kako sad da govorimo o investiciji kad je zaposleno malo radnika.Vise zaposljavaju porodicne firme ili farme.Sve firme koje zaposljavaju manje od 50 radnika su obicne tracare,trafike…Dajte nam ozbiljne investitore

Moravac
Gost
Moravac

U Danilovgradu je znacajno opala nezaposlenost.Zaposleno je 10 radnika iz tog kraja…Eee…

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Sta vam je, dosao civek da objasni kako se popravljaju radijatori.

Srpska kuća
Gost
Srpska kuća

Ne nego da vidi ima li ]sakrivena đe kakva koljenica ili pipun.

Ovako je
Gost
Ovako je

Povećajte pdv na 24%, stisnite dobro privatnike, ne dajte da koja ovca runom zanese. Naplatite sve strogo po zakonu, bez tolerancije i kompromisa. I imaćete slom privrede za godinu. Da mi je otić u penziju, crnome kukavcu, ili se zaposlit u državnu firmu. Ne znam kome je gore, meni ili radnicima.

ccccc
Gost
ccccc

Ne vidjeh pakosnijih komentara od ovijeh na ovom portalu. Ovaj CDM je postao prava trač novina. Kurir je za vas Financial Times.

mojsilović
Gost
mojsilović

Ćuti seljanine ođe prebiva prava Elita Cinje Goje svih nacionalnosti i svih vjeroispovjesti. Ovaj je Portal ogledalo našeg Društva a kome smeta eto mu Avaza, Kurira, eto mu štampane Pobjede ahahha

Aha
Gost
Aha

Da, da, sve sama elita na ovom portalu, samo tako. I ne vrijeđaj seljake. Ti si gospodin ka jesam li ja Mik Džeger.

Ormar Nohodzaj
Gost
Ormar Nohodzaj

Još malo pa će se Markovic slikat kad neko kupi Golfa na plac.

mojsilović
Gost
mojsilović

Nasmija me (upišah se)

Bnjj
Gost
Bnjj

E propala se državno dje premijer otvara servis i prodavnicu kamiona, drugi premijeri se bore da Wolkfagen dođe i druge fabrike a ovi nasi servise i sezonske hotele otvaraju, Rumunija nas je vec prestigla i to mnogo nemoj da se cudimo kad nas djelimicno priznato Kosovo za koju godinu prestigne itad cemo bit lideri u regionu sa najmanjim minimalcem

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Spinujes

mojsilović
Gost
mojsilović

Ja kad vidim da je Albanija ukinula kladionice ustuknem i priznam da su nas prešišali. I ovaj njihov Premijer Rama gospodin pravi i obrazovan i neka realna priča, realna perspektiva. A ovi naši? Sve neke nebuloze i neka statistička nabadanja, razumijem da noću sanjaju stopu rasta 4 sa 80 kako boksuje sa ratom kineskog kredita.

Geograf
Gost
Geograf

Odlično je pošto se radi o kredibilnom investitoru iz države kao što je Njemačka.Samo da nijesu u pitanju ruski prevaranti i jajare.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Jedan politicar u Cg je rekao “nas ne interesuju investicije i privredni rast ako plate i penzije to ne mogu da prate”. Neka je ovo srecno, ali stalno postavljam jedno pitanje kako ovaj narod sastavlja kraj sa krajem ?

plavi
Gost
plavi

Nikako, dug na dug! Preko glave!

Džulijan
Gost
Džulijan

Plavi, došao si sa Vijesti da malo zlobiš po pvom portalu. Botu DFovski! Odmah te poznah.

18+
Gost
18+

Ovi koji se cude sto politicari prisustvuju otvaranjima ovakvih objekata jos ne kapiraju da se drustvo orjentisalo na usluzne djelatnosti. Balkanske drzave ne mogu da se nadmecu u proizvodnji (bilo cega osim hrane, Srb, Hr i Bugarska cak i to moraju da zestoko sumbvencioniraju) sa industrujskim drzavama.

Sova
Gost
Sova

Nemaš kome govoriti.

Bnjj
Gost
Bnjj

Nisi u pravu postoje fabrike u tim državama kod nas u CG nažalost ih nema

18+
Gost
18+

Postoje, uglavanom industrija slatkisa( ako pricamo o fabrikama koje placaju porez, doprinose radnicima) ali su bez ogromnih subvencija potpuno neodrzive. Bugari i Hrvati iz EU fondova a Srbija iz svog budzeta i obaranjem sopstvene valute da bi bili konkurentni. Pogoni koji sklapaju mehanicke uredjaje proizvedene u EU po pravilu su oslobodjene komunalija, ne placaju porez i doprinose, plate su kao… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Fijat, onda te fabrike slatkiša, Metalac, Alfa Plam strane investicije evo dolaze u Sr, Bugarska takodje ima fabrika, Hrvatska ima konditorsku industriju ali takođe ima i fabrika nešto evo Kinezi otvaraju fakriku automobila u dolini Neretve, Albanija fabriku cimenta isto ima najava u drugim delatnostima, u svim ovim državama rudarstvo je u zamahu. A kod nas ništa izuzev sezonskih hotela… Više »

Vladika⛪
Gost
Vladika⛪

Trebala je i u Pljevlja fabrika cementa, nego se Pljevljaci zabrinuse da im vazduh ne zagadi, onu vazdusnu banju.

18+
Gost
18+

Lupajte minuse ali znate da je tako. Radnik u fabrici u Kragujevcu ima platu kao konobar u Kotoru.

Farisej
Gost
Farisej

Sve drzave koje si naveo imaju po neki brend. 21 vijek je vijek bendova ne drzava. Na Lustici dolaze biznismeni koji nemaju pojma sta je Crna Gora. Mi nemamo brendove. Nas brend je kubojstvo. Elita drzave je zastidje sa svojim ponasanjem. Naravno oni su proistekli od ovog bezocnog naroda. Najboljih, najbolje vaspitani se sklanjaju. Traze utociste negdje vanka. Naravno cio… Više »

dali
Gost
dali

ali pazite cifru koju su ulozili Njemci preko dva ipo miliona ,pa jeli to moguce ito servisno prodajni centar .Pa mi smo debili kakvih nidje nema ,znate li koliko radnika ce biti zaposleno ,oko desetak ito ko ce biti zaposlen .

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Ko bude dobro strucan, ako su Njemci gazde nema preko veze.

18+
Gost
18+

Ne otvaraju nidje u svijetu ni fabrike ni bilo sto drugo ni Njemci ni Njemacka, otvaraju privatnici koji eto imaju New mack drzavljanstvo ili je centrala kompanije u Njemackoj. Bas njih briga za standard, rade sto i nasi privatnici- profit na prvom mjestu. Jedino sto je sigurno da je objekat po vrhunskim standardima.

tschugo
Gost
tschugo

18+@ u pravu ,si.nijemci polako dio po dio zatrvaraju svoje fabrike ,da bi se priduzili azijskom trzistu.a to je ,jeftina proizvodnja ,a skupa prodaja ,sve za radi profita.to je istina.

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

A sledeće nedjelje otvara štalu u Šavnik…i dva renovirana svinjca (kapacitet 5 svinja) u Ljututuk ,procvjetaće Bijelopavlići….ovo samo u DPS mogu smislit…a još grdji su “ovi” što ih podržavaju…ajmo DPS jaši…ajmo struja 200e i benzin 3e..jer nikad više 1918….sprdnja

Jež
Gost
Jež

Đe si ,ti, Azise u kom’ objektu?

....
Gost
....

Znaš ti dobro, sipam ti svako malo!

Ljubo
Gost
Ljubo

DA LI JE OVO MOGUCE DA JEDAN PREMIJER OVO RADI

Globovanje
Gost
Globovanje

Sta insuiniras ? Vučić je skoro kod marica na happy tv rekao , da bi kad bi njemci otvorili fabriku wolcvagena ilo tako nesto , slavio i otisao u penziju jer bi to znacilo da j3 njegov posao uspjesno zavrsen !!! Kad ti njemci otvore fabriku bilo kojeg proizvoda u nekoj od nasih balkanskih drzava , to proizvodi jako pozitivne… Više »

Ljubo
Gost
Ljubo

STRUCNJAK NIJE OVO FABRIKA NEGO PRIRUCNA RADIONICA AJDE NARUCI NEKI DIO PA CES VIDJET ZA KOLIKO CE TI GA NABAVITI

Globovanje
Gost
Globovanje

Pardon , nisam vidio da je samo prodajno mjesto , ali opet i to ima dobru pozadinsku sliku koju salje svijetu biznisa …

Puf
Gost
Puf

Globo nije prodajno mjesto no prave teretna vozila za Mars i Mjesec u kooperaciji sa NASA! Globo dako te neko povuce za vezice, zaboljece ove u DPS slijepo crijevo!

Globovanje
Gost
Globovanje

Nisi ti puf , no puh …

plavi
Gost
plavi

Ne griješi se,on ne radi no presijeca vrpce, saopštava nebuloze i smije se u kameru! Naravno, nama!

Bnjj
Gost
Bnjj

Nema fabrika i dobro placenih radnih mjesta da otvori pa onda servise i prodavnice otvara ovo je slika CG ekonomije, nekad smo imali fabrike

Bruka
Gost
Bruka

Dakle ovo je stvarno sprdnja. Otvorena je prodaja kamiona?!? Ima li đe da se otvori kakva proizvodnja ili fabrika. Više dobiti ima Crna Gora od seoskog domaćinstva sa 10 krava nego od ovoga.

Sova
Gost
Sova

Ko ti brani da otvoriš fabriku ili da držiš krave? Svi bi imali korist od tebe. Ovako…

Vale
Gost
Vale

Sad ce i salone namjestaja da otvara.

Bnjj
Gost
Bnjj

To je slika CG lažne ekonomije

Mudri Jozo
Gost
Mudri Jozo

A ciji je Man centar? Kakve pare i od cega stoje iza njega? Ima li novinara idje

Marko
Gost
Marko

Bruka premijer otvara man centar. Pocece i trafike da otvaraju.

plavi
Gost
plavi

Izbori se bliže!!!

Avro
Gost
Avro

Narod dobro kaže: Sve mu uzmi,samo mu sačuvaj pamet!

Skajvikler
Gost
Skajvikler

Super.

mark
Gost
mark

Jel moguce da nidje niste napisali za cem sluzi ovaj centar,koliko zaposlenih ima,oce li nastaviti sa investicijama…

Iha
Gost
Iha

Oće li da se proizvode kamioni sad u DG? Ili je ovo servis i prodajni salon?

no1
Gost
no1

Sve super samo kad ce plate duplo vece da zivimo bolje zna li se? Plate 100% povecat i onda cemo rec da zivimo bolje!

Bnjj
Gost
Bnjj

Pozdravljam, samo ovih tzv 4,8%rasta se ne osjeća nego i gore živimo nego prije

Send this to a friend