Ekonomija

Privredni sud odbio tužbu Castellane protiv Hipotekarne banke

ilustracija

Privredni sud odbio je tužbeni predlog kompanija Castellana iz Podgorce protiv Hipotekarne banke koja je na ime prijevremene otplate kredita od ove kompanije naplatila 95.111,87 eura.

U presudi u koju je CdM imao uvid navodi se da se odbija zahtjev kojim je traženo da Hipotekarna banka na ime naknade štete Castellani isplati iznos od 95.111,87 eura sa zakonskom zateznom kamatom počev od 13.05.2016. godine do isplate.

“Castellana je dužna da na ime troškova postupka plati Hipotekarnoj banci iznos od 1.815 eura u roku od osam dana”, piše u presudi.

<<<Čeka se presuda da li je Hipotekarna nezakonito od Castellane uzela 95.000 eura<<<

Castellana i Hipotekarna banka su 2. septembra 2015. zaključili ugovor o kreditu, u iznosu od 3.350.000 eura, po kamatnoj stopi od 8,91 odsto.

Godinu dana kasnije, kompanija Castellana je kod druge banke uzela kredit po manjoj kamatnoj stopi i prijevremeno otplatila kredit Hipotekarnoj banci.

Hipotekarna banka prilikom prijevremene otplate kredita Casetllani sa računa skinula 95.111,87 eura.

<<<Castellana tužila Hipotekarnu banku: Nezakonito nam uzeli 95.000 eura<<<

Punomoćnik kompanije Castellana advokat Dragoljub Petrović, je tokom trajanja sudskog spora tvrdio da u ugovoru o kreditu od 2. septembra 2015. godine nije sadržana Odluka o tarifi naknada banke.

S druge punomoćnik Hipotekarne banke Aleksandra Stevović je navela da u ugovoru piše da je korisnik kredita upoznat sa opštim uslovima poslovanja banke kao i ostalim internim aktima i da je saglasan u nepostojanju obaveze banke da ga o izmjenama i dopunama navedenih akata u bilo kojoj formi obavještava.

Petrović nije sporio da je u ugovoru navedeno da banka klijenta ne mora da obavještava o izmjenama i dopunama navedenih akata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Банке су заштићене ко угрожена врста , а пију крв како сиротињи тако и фирмама.

Breskva
Gost
Breskva

Neke kompanije ocigledno komuniciraju na pogresan nacin i pribjegavaju medijskom pritisku da bi ostvarile prava koja im ne pripadaju.
Sacekajte odluke suda,gospodo.

Zdravko
Gost
Zdravko

Idemo u Strazbur.

Bankar
Gost
Bankar

Pošteno. Svaka čast Privrednom sudu, odoljeli su pritiscima.

Send this to a friend