Ekonomija

Stano: Izmjene oko državljanstva samo uz konsultacije

Peter Stano

Svaka promjena legislative u oblasti koja se odnosi na državljanstvo treba da bude sprovedena nakon širokih konsultacija i uz učešće svih relevantnih donosilaca odluka, kazao je portparol Evropske komsije Peter Stano.

On je za Televiziju Crne Gore istakao da EU prati događaje u Crnoj Gori vrlo blisko i u tom kontekstu poziva sve strane na uzdržanost, da poštuju vladavinu prava i da se uključe u konstruktivan dijalog.

Stano je poručio da EU blisko prati događaje u Crnoj Gori i pozvao sve strane na uzdržanost Stano poručio da EU blisko prati događaje u Crnoj Gori i pozvao sve strane na uzdržanost

“U EU je na svakoj zemlji da utvrdi uslove za sticanje ili gubljenje državljanstva, uz poštovanje prava EU i svaka promjena legislative u tako važnoj oblasti treba da bude urađena na inkluzivan način, okupljajući sve relevantne donosioce odluka i nakon širokih konsultacija o toj temi”, poručio je Stano.

Povodom nezadovoljstva i protesta u Crnoj Gori nakon odluke o državljanstvu, Stano kaže da je sloboda okupljanja osnovno EU pravo, ali treba da bude sprovedena bez negativnog uticaja na javno zdravlje.

“EU prati događaje u Crnoj Gori vrlo blisko i u tom kontekstu pozivamo sve strane na uzdržanost, da poštuju vladavinu prava i da se uključe u konstruktivan dijalog. Sloboda okupljanja je osnovno EU pravo, ali treba da bude sprovedena bez negativnog uticaja na javno zdravlje i uz poštovanje vladavine prava i javnog reda. To je vrlo važno”, naglasio je Stano.

Zaključuje da prema svakom kršenju zakona domaće vlasti moraju da postupaju u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i imajući u vidu međunarodne standarde i međunarodne obaveze Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gradjanin
Gost
Gradjanin

Kad krecete na Kosovo? Da znamo, koji je to datum?

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Svi pratite dogadjaje u CRNOJ GORI , CRNA GORA je suverena i nezavisna Drzava i ostavite je da odlučuje sama.Svima vama je CRNA GORA trn u oku.Moze li nešto da se odluči bez miješanja sa strane.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Toga Dritana ni Krivokapica ni vlade ne postoje da mi smiju taci u drzavljanstvo i pravo glasanja.Neka dodju i izmjere se svi koji misle da su im preci vise ucinjeli za postojanje CG i ja cu im dati i pasos i drzavljanstvo.Ugasite onda i ambasade jer sto ce vam ako mislite da vam ovo moze proci,vjerovatno biste nas upucivali u… Više »

Art
Gost
Art

Ili koncenzus ili dvotrecinska podrska,nikako drugacije

exspert123
Gost
exspert123

Dobro je da se EU oglasi povodom nekog vaznog pitanja u Crnoj Gori i iznese stav koji je evropski standard za rjesavanje tog pitanja. Apostoli su htjeli da na brzinu i bez sirih konsultacija izmijene pravila za sticanje drzavljanstva i zakona o prebivalistu i boravistu. Sada ce uvidjeti da to tako ishotreno ne moze i morace ubuduce da o takvim… Više »

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ako nisi znao od danas znaj da je Crna Gora nezavisna država i Crnogorski narod se borio upravo da može donositi zakone bez konsultacije sa zapadnim silama.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

A ja bih tebe plemenice volio prosetati kroz pravu Katunsku nahiju .Da vidis sto su pravi Crnogorci i Crna Gora,posrbice.

Gradjani Crne G
Gost
Gradjani Crne G

Ali treba da donosi zakone kako srbija kaze jeli..ni za katuna nijesi

Gromica
Gost
Gromica

Al vam avion vlade srbije stize da idete po misljenje…postedi nas litijaske nezavisnosti.

Nikola
Gost
Nikola

Katunjanin ti još nisi šljego sa katuna, pa očigleno nisi obavješten o evropskim standardima, demokratiji. Nije ovo srednji vijek gdje je crkva mogla da manipuliše neukim narodom. Idi pomoli se da ti Bog podari malo pameti.

Boka-MNE
Gost
Boka-MNE

Haha, tik-tak….!

Zainteres
Gost
Zainteres

E vi ćete nas spasit.

Gradjani Crne G
Gost
Gradjani Crne G

Ovaj krivokapis sve vise lici na milosevica sa svojom garniturom vlade..u jade ce nas ocerat

King Henry
Gost
King Henry

Neka neka….tako i treba.

Pariz
Gost
Pariz

A stani dali tako mozes nekoj evropskoj zemlji da pričaš tako dali bi te Naprimjer Austrija poslušala!!! Stanooooo ha ha

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Jedina razlika između Austrije i Crne Gore je ta što je Austrija država .

Ako
Gost
Ako

Eo tebe cemo poslušati.ahaha

Posmrdica
Gost
Posmrdica

Ocete,ocete i da pitate treba li jos sta!

Porta
Gost
Porta

Ova otvorena reakcija znači da je EU svjesna namjera apostolske Vlade.

Majo
Gost
Majo

Dijaspora ćao…

Posmrdica
Gost
Posmrdica

Bice vama cao brzih dana! 😉

Piksi
Gost
Piksi

Sa sve Srbijom

Marko
Gost
Marko

Pa da te pozdravimo Majo. Ćaoooooo

Marin
Gost
Marin

Ajde Medo javi se

maki
Gost
maki

dobro ste se sjetili!

Putnik
Gost
Putnik

Moze…isto kao sto se i bivsa vlast konsultovala za svaku odluku…i na kraju je opet bilo po njihovom. Moze,moze,odlican savjet.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Toliko o našoj navodnoj nezavisnosti.Ni zakon ne smijemo donijeti dok to ne odobri treći sekretar neke ambasade neke zapadne države.

meeee
Gost
meeee

Mi mozemo sve sto ocemo ali ako ocemo u EU moramo postovati njihove standarde. Niko nas ne cera tamo

Lala
Gost
Lala

Opet mijesanje u unutradnje stvari druge drzave. Pa do kada ce Crnogorci za sve pitati strane ambasade, pa ko zivi ovdje? Stranci???

Send this to a friend