Hronika

Sara Vidak ostaje u pritvoru, nastavak suđenja 5. septembra

Beograđanka Sara Vidak (20) negirala je danas pred krivičnim vijećem Osnovnog suda u Kotoru, kojim predsjedava suditkinja Momirka Tešić, da je fizički napala sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić 14. avgusta u zgradi tog suda u Kotoru. Sud je odbio predlog da se Vidak ukine pritvor, a nastavak suđenja zakazan je za 5. septembar.

“Nisam napala sudiju. Ona je uhvatila mene za ruku i odgurnula me. Upozorila sam je na takvo ponašanje, a onda su uslijedili panika i povici. Nisam je ogrebala, već je ona sa ogrebotinom izašla iz kancelarije”, rekla je Vidak u Sudu.

Sutkinja Jelena Stanišić je ponovila da je napadnuta na radnom mjestu, a to je potvrdilo i više svjedoka na današnjem suđenju.

<<<Počinje suđenje Sari Vidak<<<

Tužilaštvo Saru Vidk tereti za krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Hapšenje Beograđanke Sare Vidak, određivanje pritvora od 30 dana zbog napada na sutkinju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić, kao i odbijanje jemstva, srpski mediji pretvorili su u politički problem.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je povodom hapšenja Vidak kazao da “lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza”, dok je srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao da Srbija prati cijeli slučaj, te da je ovim povodom razgovarao sa ministarskom pravde Srbije Nelom Kuburović.

299 Komentara na "Sara Vidak ostaje u pritvoru, nastavak suđenja 5. septembra"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend