Hronika

Sud prihvatio jemstvo od 20.000 za Hadžibetija

Viši sud Podgorica

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je prijedlog advokata Save Kostića da se njegovom branjeniku Jonuzu Hadžibetiju, optuženom za šverc droge, ukine pritvor jer je ponudio jemstvo od 20.000 eura.

Na ovu odluku Tužilaštvo ima pravo žalbe u roku od tri dana.

“Pritvor Hadžibetiju biće ukinut kada u depozit suda bude položeno 20.000 eura, o čemu će biti sačinjena službena zabilješka. Jemstvo će se ukinuti i optuženi staviti u pritvor ako se na poziv suda ne odazove, a izostanak ne opravda, ili ako se pojavi neki drugi zakonski osnov za određivanja pritvora”, piše u odluci sutkinje Vesne Pean.

U obrazloženju se navodi da ponuđeno jemstvo od 20.000 eura predstavlja dovoljnu garanciju da optuženi neće pobjeći, da će biti dostupan sudu do pravosnažnog okončanja sudskog postupka.

Viši sud takođe ukazuje da Hadžibeti ima stalno prebivalište u Ulcinju, gdje su mu roditelji i dvoje maloljetne djece pa su i to dodatni razlozi da je optuženi vezan za Crnu Goru. Hažibeti se tereti da je bio član grupe koja se bavila međunarodnim švercom narkotika. Specijalno tužilaštvo je kao organizatora označilo Duška Martinovića, dok su na optužnici osim Hadžibetija i Milan Marić, Vaso Perović, Jovo Martinović, Igor Vušurović i Branka Stanišić.

U završnim riječima svi optuženi su negirali krivicu, osim Duška Martinovića koji je priznao šverc droge, ali je negirao navode optužnice koja ga tereti da je formirao kriminalnu organizaciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tomo kurcic
Gost
Tomo kurcic

I sad kad bi neko napisao da je odje klasican primjer davanja mita otisao bi u zatvor..ovo je strasno..da li su uopste ispitali porjeklo tih 20 000 eura koke su prihvatili kao jemstvo

Vujke
Gost
Vujke

Zato nam je i drustvo puno kriminala i povratnika zbog ovakog sudstva koji sve pustaju da se brane sa slobode.

Send this to a friend