Hronika

Svjedoci: Ilija Pavlović je smišljeno optužio Ulamu

Foto: CdM

Pritvorenici Duško Martinović i Marko Mitrović juče su svjedočeći u podgoričkom Višem sudu kazali da im se cimer Ilija Pavlović, nakon povratka iz prostorije za posjete u pritvorsku ćeliju, početkom maja požalio da ga je napao pritvorenik Vladimir Ulama, ali ne i da mu je prijetio ubistvom.

<<<U sudnici prikazan napad Ulame na Pavlovića<<<

Istakli su da im je Pavlović poslije nekoliko dana od napada saopštio da ima ideju kako će se revanširati napadaču, piše Pobjeda.

Prijeteće riječi, koje je Ulama navodno uputio Pavloviću, nije čula ni njegova djevojka Zorana Kozlića, koja mu je bila u posjeti, kao ni službenik ZIKS-a, koji je bio u prostoriji za posjete.

Martinović, Mitrović, Kozlića i Damjanović su ovo saopštili na suđenju protiv Vladimira Ulame i Darka Mijovića, kojima se sudi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Na optužnici je i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pavlović je na prethodnom ročištu u svojstvu svjedoka kazao da ga je u prostorijama za posjetu Vladimir Ulama udario s leđa, opsovao mu majku i rekao: “Platićeš mi i ti i brat kao što mi je Medin platio”.

Marko Mitrović juče je prije svjedočenja u sudnici predočio porodičnu tragediju u kojoj je izgubio sina kao i da je već tri godine i sam nepravedno iza rešetaka i da su to dodatni razlozi zbog kojih se ne može prikloniti bilo kojoj strani u postupku za ubistvo Medina, kao i da iz “njegovih usta može izaći samo istina i ništa više”. On je naveo da je tog dana iz sobe za posjetu Pavlović u ćeliju ušao krvav i kazao mu: “Napade me Ulama dok sam bio u posjeti”.

“Poslije je iz šetnje došao Duško i pričali smo o tom događaju. Nijednom riječju nije pomenuo da mu je Ulama prijetio ispričao je Mitrović.

Poslije noći provedene u Kliničkom centru, Pavlović se vratio u pritvorsku ćeliju, gdje je prespavao cijeli dan, a potom narednog dana, kako tvrdi Mitrović, uzeo je svoju svesku i rekao: “Sjetio sam se nečega i platiće mi”.

On je ukazao sudu da na izjave Pavlovića treba gledati sa rezervom jer smatra “da se radi o neuračunljivoj osobi”. Mitrović je naveo da se Pavlović tokom boravka u ćeliji ponašao čudno.

“Martinović i ja smo molili upravu ZIKS-a da maknu Pavlovića iz naše sobe o čemu postoji dokaz, ali nam nije udovoljeno. Onda je došlo do konflikta između njega i Duška oko kuvanja, nakon čega su ga razdvojili od nas”, ispričao je Mitrović.

Njegovu priču ponovio je i Duško Martinović i dodao da je Pavlović nakon incidenta prokomentarisao da ga je Ulama kukavički udario s leđa, ali i da je prekršio nepisano pravilo da se ne udara pred porodicom.

Prijetnje koje je navodno Ulama uputio Pavloviću i njegovom bratu Bošku, da će završiti kao što je i Nemanja Medin, nije čuo ni službenik ZIKS-a Mirko Damjanović, koji je bio očevidac napada.

Prijetnje nije čula ni Pavlovićeva djevojka Zorana Kozlica, koja je u trenutku napada bila sa druge strane staklene pregrade u prostoriji za posjete pritvorenicima. Međutim, ona je ustvrdila da se Ulama osmjehivao i nešto govorio Pavloviću dok ga je udarao, a što nije mogla čuti zbog buke i staklene prepreke.

Sljedeće suđenje zakazano je za 13. novembar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kakoje
Gost
kakoje

Zamolio bih CDM portal, i ostale CG portale da ne reklamiraju ZIKS i robijase ovoliko, i pridaju im znacaja da se javnost ovoliko opterecuje njima. Zna se kakve treba vijesti da izlaze iz ZIKS-a, a ako su ove vrste, onda to treba da su neke koje jesu za rubriku hronika, dje se mozda vrsi tortura nad nekim od njih (bilo… Više »

Bar
Gost
Bar

Bez lisica, ljepota…

Tutu
Gost
Tutu

Zali boze sa kim zorana izlazi…

Svevideci
Gost
Svevideci

Ulama i ostali njegovi svedoci su pravi momci,za robiju.

CG🇲🇪
Gost
CG🇲🇪

Kakva Lama,pih

Primorac
Gost
Primorac

Lamina

Mugaš
Gost
Mugaš

Druze ovaj Ulama je jači od drzave. Svaka cast momče!

Sajo
Gost
Sajo

Čitajući po potalima Ulama ovo Ulama ono,na kraju on pošteniji od svih ostalih.

Cerovic
Gost
Cerovic

Dobice 13 julsku nagradu na kraj

Send this to a friend