Moda

Žena provede 119 dana života razmišljajući šta da obuče za posao

Prije odlaska na posao, žena u prosjeku provede 14 minuta razmišljajući šta da obuče, što je, kad se zbroji,  jednako dva i po dana u godini.

Dakle, tokom prosječnog radnog vijeka od 47 godina, žena provede 119 dana ispred ormara, piše Indipendent.

Više od jedne trećine žena reklo je da je pod pritiskom kako da se obuče za posao, a 76 odsto njih je priznalo da im je teško da odluče šta je prikladno, a šta ne. Studija je pokazala da manje od polovine ispitanih žena nema definisan kodeks oblačenja na poslu, i da je time odluka šta da obuku otežana.

“Većina firmi nema kodeks oblačenja, i zato sve veći broj radnica brine o tome šta odjeća koju nose potencijalno govori o njimu”, rekao je Dejvid Klift koji je sproveo studiju, prenose Novosti.

On navodi da jedna od 10 žena tvrdi da je pod pritiskom kako da se obuče kada joj je poslodavac osoba suprotnog pola, a 19 odsto njih krivi kulturu kompanije. Čak 28 odsto žena se suočilo sa negativnim komentarima kada su na posao došle s pirsingom ili tetovažom, njih 16 odsto su dobile neprimjerene komentare na oblačenje, a 28 odsto zbog šminke.

Studija je pokazala da jedna od deset ispitanih žena poslata je kući da se presvuče nakon što se pojavila u odjeći koju su njeni poslodavci smatrali neprikladnom.

“Muškarci nisu pod stresom kada se oblače za posao, i zato 66 odsto ispitanika nikada nije imalo problema pri odlučivanju šta da obuku. Međutim, oba pola su saglasna oko toga koja odeća definitivno nije prikladna za rad, i tu je šest od 10 ispitanih navelo šorc, zatim potpuni promašaj za oblačenje u kancelariji su trenerke, kapuljače kao i majice sa sloganima”, kaže se u studiji.

“Nadamo se da će rezultati do kojih smo došli ovim istraživanjem poslužiti poslodavcima da shvate koliko je važno da preciziraju kodeksom kako bi trebalo da se zaposleni obuku”, kažu istraživači.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Koliko jos dana provede razmisljajuci sto ce obuci kad zeli da izadje na kafu, u trgovinu, provod …

Send this to a friend