Politika

Uhapšeni napadači na Banovića, policija provjerava da li je incident sa suzavcem isceniran

Kriminalci DPS-a mučke napali naše članove u Hercegovačkoj ulici! KUKAVICE, SVE VAM JE DŽABA!

Gepostet von Cetinjska URA am Sonntag, 26. November 2017

Najburniji izborni dan bio je danas na Cetinju. Perica Lopičić i kandidat za odbornika Demokrata Mirko Bošković osumnjičeni su da su bejzbol palicom prebili posmatrača Iva Banovića iz DPS-a, dok je suzavcem i pirotehničkim sredstvima napadnuto nekoliko članova URA-e. Iz vrha policije je CdM-u saopšteno da su Lopičić i Bošković uhapšeni, a da su za drugi incident imali operativni podatak još sinoć da će nekoliko članova URA-e da izazovu incidente sa suzavcem ili biber sprejom, kako bi za to optužili pripadnike suparničkog tabora DPS-a.

Lopičić je, prema informacijama CdM-a iz policije, tri puta mijenjao ime i sada se vodi kao Vuk Jovetić.

Iz DPS-a kažu da su njihovog člana i aktivistu danas ispred Austrougarskog poslanstva na Cetinju pretukli kandidat za odbornika Demokrata Mirko Bošković i aktivista te stranke Perica Lopičić.

“Banović je tom prilikom zadobio teške povrede i trenutno se nalazi na zbrinjavanju u bolnici “Danilo prvi”. Banovića je prvo Lopičić udarao bejzbol palicom, a nakon što je pao na pod i bespomoćno ležao, Bošković je nastavio da ga šutira. Policiji je podnijeta krivična prijava protiv Boškovića i Lopičića”, kazali su u DPS-u.

Demokrate, međutim, negiraju bilo kakvu povezanost Boškovića sa napadom na Banovića, a kažu i da Lopičić nije njihov član.

“Bejzbol palice, pištolji, boksevi i slični rekviziti sredstva su za rad mafijaške organizacije kakva je DPS, a ne naši. U prilog tome i sraman napad u subotu ujutro na poslanika Danila Šaranovića, i naše kandidate za odbornike sa Cetinja. Po našim informacijama, lice koje je bilo među napadačima, Ivan Jovanović, još uvijek nije procesuiran ni privođenjem na informativni razgovor, a naš odbornik Mirko Bošković, na osnovu gomile neistina i izmišljotina, promptno je priveden”, kazali su oni.

Banović

Tužilac Dušan Milanović potvrdio je za naš portal da je suzavcem i pirotehničkim sredstvima napadnuto nekoliko članova Građanskog pokreta URA u Hercegovačkoj ulici.

I o ovom slučaju URA-a i DPS daju dvije verzije događaja.

Povrijeđeni od suzavca

Nosilac izborne liste URA Filip Adžić tvrdi da je kandidat za odbornika Slavko Šole Janković zadobio više udaraca i da je isprskan suzavcem, kao i da je povrijeđeno više članova ovog političkog subjekta.

Na drugoj strani, u DPS-u tvrde da su članovi URA-e to uradili sebi.

“Počeli su sami sebe da prskaju biber sprejem. Jedina dilema za sada da li se to međusobno čašćavavaju predstavnici URE i Demokrata ili je u pitanju samoprskanje odbornika URE. Kako god bilo, očigledno je u pitanju nastanak destrukije koja je počela od rane zore, a sve sa ciljem traženja alibija za još jedan izvjesni poraz vječitih gubitnika”, ističu u DPS-u.

Iz vrha policije je CdM-u saopšteno da provjeravaju ovaj slučaj, ali i da ne isključuju mogućnost da je isceniran jer, kažu, imaju operativna saznanja da se još sinoć nekoliko članova URA-e dogovaralo da izazovu incident tako što će sami sebe naprskati suzavcem ili biber sprejem, a onda za to optužiti osobe iz redova DPS-a.

Incident je izbio i na biračkom mjestu u bivšem austrugarskom poslanstvu zbog fizičkog sukoba dvije osobe. Na lice mjesta je izašla policija, a glasanje je nastavljeno nakon kraćeg prekida.

Takođe, funkcioneri opozicije su se okupili ispred izbornog štaba DPS-a na Cetinju tvrdeći da se u tom štabu kupuju glasovi. Oni su blokirali štab DPS-a, a najavili su i krivičnu prijavu VDT-u povodom ovog događaja.

Tužilac Milanović kazao je CdM-u da si izašli na lice mjesta, ali da ništa nijesu našli.

U međuvremenu, Demokratska partija socijalista podnijela je krivične prijave protiv URA i Demokrata zbog neosnovanih optužbi na račun kupovine glasova.

Inače, do podneva izborni dan na Cetinju protekao je mirno.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

Da znate ko je ovaj banovic sve bi vam jasno bilo

ANTIPOLITICAR
Gost
ANTIPOLITICAR

Cus Perica prebio nekog a kako kad je bezbolka veca od njega.

Ajte kuci misev
Gost
Ajte kuci misev

Imade li idje iko da ovom “demokrati” sa naocarima roditeljsku prilijepi i posalje ga kuci ??

Volimo te Milo
Gost
Volimo te Milo

E neka sad placu bez suuzavca

cetinjani
Gost
cetinjani

Sto bi ovim momcima ada znamo se mi izmedju sebe najbolje.
E moji URAsi nije vam prava ura za izbore sto da se radi popravni za 4 godine.

Peki86
Gost
Peki86

Nudim 50 eura za gurence do 15 kg, Ocinici, moze samo domace, necu holandez.

Solex
Gost
Solex

Ove demokrate ravne su DF

Džemal
Gost
Džemal

Najviše mi se dopadaju ovi cetinjani koji govore “pih” ! Ima li države u Evropi, izuzimajući bivše jugoslovenske, đe su izbori ovakvi kao kod nas, sa sitnim podmićivanjem i antidemokratskim kampanjama “od vrata do vrata ” !

Libe
Gost
Libe

A kako onaj sa maramom oko glave utece.

Cetinje
Gost
Cetinje

DPS trazi alibi da ponisti izbore ako izgube.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Samo su iscenirali razloge da mogu da ne priznaju izbore. Pa i 16 oktobra prošle godine, sve je bilo u redu dok su mislili da su pobijedili. A kad su se presabrali, oduzeli su se. I onda ništa ne valja.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Jedino kad sam glasao za Mila je bilo 1997. kad je Slavko pozvao protiv Momira. Ako ovako opozicija nastavi, javno ću glasati DPS bez da me iko poziva. Pih, nije vam Cetinje poligon za seljakanje.

Merlin
Gost
Merlin

Znaci dosad nisi javno krio si se!?

Limona
Gost
Limona

Jel moguce da na Cetinje ima četnika

real
Gost
real

Evo sto rade dps nasilnici

Peki86
Gost
Peki86

Na cetinje Obodov frizider ili zamrzivac se moze nabaviti za 30-50 eura, skoro nov jer nemaju sto u njih stavljat, mozda svake cetvrte godine kokoska, a davno nekada prije 20 god. bilo je prase, godine pojele skakavci a ne inflacija.

Kosmopolit
Gost
Kosmopolit

Neka DF-ovac, tvoji su predstavnici utovljeni da kad budu robijali, nema da se žale.

Send this to a friend