Politika

Crnogorski zbor: Satanistička izjava Rista Radovića

Ne postoji u našem jeziku ni jedna jedina riječ sem neviđeni bezobrazluk kojom se može tumačiti komentar Amfilohija Radovića da predsjednik države Milo Đukanović izjavom da je ‘prirodno da i Crnogorci imaju svoju Crnogorsku pravoslavnu crkvu’, koja je bila autokefalna dva vijeka’ pravi ‘neku satansku crkvu’ a Crnu Goru pretvara u ‘satansku zajednicu’. To govori Amfilohije koji je crnogorsku crkvu svojevremeno nazvao ‘autofekalnom’ i to baš crkvu Svetog Petra i Svetog Vasilija, a Crnogorce ‘komunističkom kopiladi’… Postoji li ijedna država na svijetu u kojoj bi neko mogao da na ovakav besraman način govori o dvije najsvetije riječi Crnogorac i Crnogorska crkva, a da se i dalje razmeće i anatemiše po Crnoj Gori, predvodi političke skupove, okuplja sve koji su protiv jedne samostalne i suverene zemlje, ponaša se kao da je iznad države i zakona, poručuju iz udruženja Crnogorski zbor, piše Pobjeda.

<<<Amfilohije ponovo vrijeđa: Đukanović hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu<<<

Sveštenici SPC, kako navode, zainat državi i mjerama zabrane okupljanja (zbog sprečavanja širenja koronavirusa), prizivaju, okupljaju i pričešćuju veliki broj građana i pozivaju na nove litije i politička okupljanja.

“I kad se pozovu na odgovornost, kao i svi drugi koji krše propise, naprave veliku halabuku kako crnogorska vlast udara na srpstvo i na srpske sveštenike. I onda eto povika i prijetnji iz Srbije, i to sa najviših mjesta, što je direktno miješanje u unutrašnje stvari jedne suverene države. I predsjednica srpske Vlade se žustro založila za zaštitu ‘obespravljenih’ Srba u Crnoj Gori, a sigurni smo da ona iz naše istorije ne zna ništa, ni o 1918. godini niti o tome što su srpska vojska i žandarmerija radili po Crnoj Gori. Očito da ne zna ništa ni o staroj, pa ni o novoj Crnoj Gori. Sigurno je da o tome malo znaju, ili neće da znaju, ni Vulin, ni Dačić, ni istoričari poput Antića i drugi. Ali, svi oni znaju da su Srbi u Crnoj Gori ‘ugroženi i obespravljeni’ i da im prijeti opasnost od nestanka. A oni, samo dvadesetak godina između dva popisa, narastoše za čak četiri puta. U istom tom periodu u Srbiji broj Crnogoraca opao je takođe za četiri puta. Kome to onda prijeti opasnost od nestanka”, pitaju iz Crnogorskog zbora.

Ristu Radoviću i drugima poručuju da će biti Crnogorske crkve, prije ili kasnije, a istorija će jednog dana dati svoj sud ko je kako radio na štetu Crne Gore.

“Jedna sasvim korektna izjava Đukanovića, bez ijedne ružne riječi ni na čiji račun, sem ozbiljnog upozorenja – Crna Gora neće tolerisati one koji rade na narušavanju njenog ugleda i nestanka’, opozicija je dočekala ‘na nož’ A šta bi rekli kada bi se njima Milo Đukanović obraćao na način na koji to radi njihov idol i vožd Aleksandar Vučić, kada govori o opoziciji u Srbiji. Misle li oni da bi Crnogorci u Srbiji mogli da rade na štetu države Srbije onako kako to radi prosrpska opozicija u Crnoj Gori? Misle li da bi im tamo bilo mjesta i jedan jedini dan? Mi iz Crnogorskog zbora i svi kojima je na srcu Crna Gora poručujemo da s ponosom stojimo u odbranu naših najvećih svetinja Crne Gore, Crnogorske crkve i imena i jezika crnogorskog”, poručuju iz ovog udruženja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milas
Gost
Milas

Ajte slavite i pustite ovaj narod da zivi. Narodu treba za hranu , struju , vodu i da sto obucemo. Da skolujemo djecu.ne interesuje nas nacionalizam koji propagirate. Mi smo za ljubav i zivot. Ajte slavit.

Morski vuk
Gost
Morski vuk

Amen!

Velja gora
Gost
Velja gora

Vi ste neka reinkarnacija
Ali.ne mogu da se sjetim cega

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Da je vječna Crna Gora !

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ovo neka skupina penzionera komunjara

Venom
Gost
Venom

Crnogorski zbor, komunisticki otpaci

Zoran
Gost
Zoran

Podrška za crnogorski zbor

Miras
Gost
Miras

Zborovci, sve bivši Srbi

Boris
Gost
Boris

ovo nije normalno!!!!! sto vam je crnogorci???? jeste li vi ustase???? sto je ovo?

Blaki
Gost
Blaki

Boris ,ti si za psihijatra,za posmatranje…

M CG
Gost
M CG

Ovo si niko i nista ljudi.

Joo
Gost
Joo

za razliku od Irineja i Rista sotone……

Atos
Gost
Atos

Važno je da “tvoj Papa odličan, a “naši” ne valjaju

Njegoš
Gost
Njegoš

Bog kažnjava,pripazite dok ste na vrijeme.

Dragan
Gost
Dragan

Ko to pominje istoriju, ko to pise o njegosevoj C. G. Gdje se nađose toliki falsifaktori ovo je vec ludilo, cime li ih milu truje jel kokainom???

Misionar
Gost
Misionar

Puna podrška za Crnogorski zbor! Ne treba da ti na sebe a ne pogotovo od onih koji nije bilo 500 godina.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ko su ovi???

Atos
Gost
Atos

Foliranti

Jordan
Gost
Jordan

dobro pitanje

boka
Gost
boka

sreca njihova pa takvi ka ti neznaju ko su
a znas li barem ko si ti od kojih si

SINDON58
Gost
SINDON58

I ko ste vi???????????????????????????????????????

ccccccc
Gost
ccccccc

Tako je!!..otpor četnicima !!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Crnogorcima svih vjera,strpljenje je pri kraju!!!???

Strijelac
Gost
Strijelac

Risto, kao i svaki izdajnik i izrod, ne bira riječi u odbrani svoga nedjela.Čovjek takvog mentalnog sklopa i moralne konstrukcije, može biti jako opasan, ako se na vrijeme ne zaustavi.

Podgorica
Gost
Podgorica

Kada se ovaj “Crnogirski zbor…pokret…” Kolko ih ina već sa tim predznakom, oglase kada se za Njegoša javno kaže da je genocidan, da mu “nije mjesto” u Lektirama, da ne može da dobije jedan dan kao praznik u CG…kada to počne da im smeta. Ili da daju podršku da se obnovi Njegoševa Kapela na Lovćenu… Tada ću ih doživljavati kako… Više »

Velimi
Gost
Velimi

Risto je placen da izazovete nemire u Crnoj Gori,zapamtite to!
Risto je zlo u mantiji!

Svjefol
Gost
Svjefol

Popa Rista ne bi vise trebalo uopste komentarisati. Ne bi mu trebalo davati znacaj. Treba ga ignorisati i to ce ga najvise pogoditi.. Za isto to vrijeme, dobro treba kontrolisati njegove ljude i za svaki nezakoniti postupak privoditi, zadrzavati, saslusavati i kaznjavati…. I Risto ce se raspasti

Paki
Gost
Paki

Odzvonili su im zvoncici…nema vise! Toga su i oni svjesni…nego im se sada ne pakuju koferi!

Deki
Gost
Deki

to ti mislis

Njegoš
Gost
Njegoš

Slabo misli.

Mila
Gost
Mila

Zašto nema komentara?

Mila
Gost
Mila

Bravo! Odličan tekst.
Nezamislivo je što radi DF sa ostalim pro- Srpskim partijama i SPC. Postali smo taoci njihovog svakodnevnog terora. Ali isto tako pozdravljam drzavu koja ima strpljenja i mudrosti da ne reaguje na ove provokacije!

Srbska ZETA
Gost
Srbska ZETA

Od 2006 sve sto se moglo opljackat opljackaliste cak i Cetinjski muzej 40 posto pokradenog da vratite bili bi najbogatija zemlja na Balkanu po broju stanovnika…O naciji i vjeri Crnogorskoj pricaj babama u staracki dom eno vam Miras pase Mirisite s njime.Mitropolija je naslednica slavne Zetcke eparhije Stefana Nemanjica od koje je nastalo vjerom svekoliko Srbstvo i mi nikad za… Više »

Paša
Gost
Paša

Ako je istina to što pričaš, onda su svi Srbi – Crnogorci.
Ale neka, nećemo mi vas ćerati da budete Crnogorci, mi nismo fašisti da nekome određujemo ko je i što je, samo nas više ostavite na mir da živimo i da se borimo za bolju državu.

Goran
Gost
Goran

Greote, kako je tebi teško

Blaki
Gost
Blaki

Kako ti loše lažeš.Dno ,dna…

Doha
Gost
Doha

Opismeni se, jado. Đeca u prvom osnovne bolje pišu nego ti. Stidi se. Ti ćeš da nas učiš ko smo…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Zbor, ahahaaahahaaahhah😂😂😂😂😂😂😂😂

Darina
Gost
Darina

BRAVO.

Peruta
Gost
Peruta

Crnogorski zbor. Ovo se nekad zvalo SKOJ. Savez komunističke omladine Jugoslavije.

Send this to a friend