Politika Ponedjeljak, 18.10.2021.

Deset do Osam – Dritan u Zatvoru i Krađa Manastira

Uređuje: Ljubomir Filipović, analitičar CDM-a

Dobro jutro. Čitate dnevni kontekstualni prikaz vijesti koje su obilježile protekli vikend.

Dritan u zatvoru

Nakon što je poslanica Demokrata Zdenka Popović nagovijestila da je visoki funkcioner vlade posjetio visokopozicioniranog kriminalca u zatvoru, oglasio se i potpredsjednik vlade Dritan Abazović, koji je rekao da je to bio on, i da je njegova posjeta dio napora za rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića. Nakon ovog saznanja uslijedile su burne reakcije. Popović je onda ustvrdila da je postojao plan da se Abazović tajno vidi sa zatvorenikom u bolnici lažiranjem zatvorenikove bolesti. Uglavnom, u pregovorima za novu vladu prljavština izlazi na sve strane i mi se sve bolje upoznajemo sa suštinom ove vlasti. O tome zašto je Abazovićeva posjeta zatvoru moralno koruptivna pisao je Davor Đenero.

Krađa manastira

Kao u nekoj srednjovjekovnoj priči – manastir je ukraden. Prepisan sa prijestonice na SPC. Iako toga još nema na sajtu, to su potvrdili u izjavama za nekoliko medija sami čelnici Katastra. Koča Đurišić kadar DF-a je ovim sebe kandidovao za Spuž u nekom narednom periodu. Njegovi iz DF-a ga slave, opozicija je žestoko reagovala, a za danas su u 18.00 ispred vlade u Podgorici najavljeni protesti.

Vladin prevod Eskobara

Kao u praksi sjevernokorejskih medija koji i kad njihova reprezentacija gubi utakmice, prenose da ih dobija, ministarstva i provladini mediji pogrešno prevode izjave stranih zvaničnika. Nakon što je DAS Gabrijel Eskobar potvrdio sumnje u profesionalan rad službi bezbjednosti nove vlade u Crnoj Gori, ministarstva vanjskih poslova i odbrane su se javila da nam objasne što je on u stvari mislio.

Iskre unutar opozicije

Nakon što je funkcioner GI 21. Maj Rade Bojović u intervjuu koji je prošle nedjelje dao Mini, pozvao na povlačenje predsjednika Mila Đukanovića iz stranačke politike, uslijedio je oštar odgovor iz DPS-a. Mislim da nije loše pokazati da postoji pluralizam ideja i stavova i u okviru suverenističkog bloka.

Ljubav ljudi

U subotu je održana deveta Parada ponosa u Podgorici sa sloganom “Ljubav ljudi”. Tokom događaja, pozvana je vlada da donese potrebne zakonske i podzakonske akte kojima bi se omogućilo nesmetano sprovođenje Zakona o životnom partnerstvu. Parada je prošla bez incidenata, sa neukusnim upadom lidera Ure na kraju povorke.

Nepotizam Demokrata

Naime, CdM saznaje da je žena poslanika Demokrata Dragana KrapovićaSandra Krapović odnedavno zaposlena u Regionalnom vodovodu. Kako je, prema saznanjima CdM-a saopštila zaposlenima, supruga Krapovića će održavati društvene mreže.

Odbor direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje nedavno je imenovao Josipa Đuraškovića za izvršnog direktora, inače funkcionera Demokrata.

Još jedan funkcioner Demokrata zaposlio je člana svoje porodice-sestru. Vladimir Martinović je u CEDIS-u zaposlio sestru Jelenu. I Nikola Rovčanin je zaposlio suprugu u Eko fondu.

URA još brani Sinjajevinu

Građanski pokret URA čvrsto stoji uz mještane i sve građane koji se već godinama bune i bore protiv uspostavljanja vojnog poligona na Sinjajevini i tako će ostati sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune i dok najveća crnogorska planina ne dobije status zaštićenog područja u čijoj zaštiti i upravljanju će učestvovati lokalna zajednica, saopštili su juče iz Građanskog pokreta URA.

Ko je Maršal Crnoj Gori?

Profesorica sa Ekonomskog fakulteta Gordana Đurović komentarisala je za Al Jazeera Balkans najavljen Maršalov plan – Evropa sad. “Znamo dobro šta je Maršalov plan, program oporavka Evrope nakon Drugog svjetskog rata, znamo šta je slogan “Evropa sad”, Slovenija uoči pristupanja, tako da kada spojite to nekako se pitamo ko je u našem slučaju maršal? 1948. godine se znalo, a danas se ne zna”, istakla je ona.

Toliko za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gagi
Gost
Gagi

Sad je vrijeme za direktnu akciju nema viša price oni rade po zadatku SPC a mi ćutimo i mirno gledamo a nekad kad si divno u obraz i ime Crnorca glave su lečenje i ratovi vodili. Zadnji je sekund da se krene ofanzivno od Cetinjskog manastira pa redom već smo zakasnili ako ćutimo sve nam uzeše manastire crkve državu I… Više »

Tanja
Gost
Tanja

😃😃😃😃…..Jutros se možemo i našaliti poslije jučerašnjeg nevidjenog šoka…
KRADJA MANASTIRA!!!!
I misle da ovo prolazi….🤣🤣🤣🤣

Posteno
Gost
Posteno

Bojovic je bas nasao vrijeme za ” pluralizam”. Nemojte da ga perete nego mu kazite da nanosi stetu procrnogorskom bloku. . Puste sujete

LoveMNE
Gost
LoveMNE

Ljubomire, do sad ste dobro tadili ( Inicijativa 21. Maj) ali je Bojovic stvarno sve pokvario sa onom izjavom o Predsjedniku Djukanovicu. Suverenisticki blok mora da bude ujedinjen. Bez toga necemo nista uraditi.

Racko
Gost
Racko

Pluralizam ideja je u redu. Ali u ovoj situaciji kada vlast rusi temelje drzave, Pluralizam o proslosti nije pozeljan, treba nam prularizam o budućnosti. Ovako je to skupljanje jeftinih politickih poana. Po meni lose za 21 maj. Pogotovo što Bojović nije stih koji moze povući naprijed.

Hogar
Gost
Hogar

Slažem se sa Rackom i LoveMNE..#mi nemamo taj luksuz da se možemo odreći najjače opozicione stranke(i najjače u parlamentu,pojedinačno) čiji je predsjednik ujedno i predsjednik države.
Pa ko bi to uradio??
#treba da važi potpuni moratorijum na međusobno optuživanje suverenističkih snaga

marius
Gost
marius

Izgleda da kod nas ne moze ni jedna partija bez “Trojanskog konja”.

Laban
Gost
Laban

Povlačenje Đukanovića ne bi naudili DPS,a poslali bi poruku da se DPS mijenja i takođe donio naklonost međunarodne zajednice.Korist bi bila velika ,jer bi svaki napad na Đukanovića bio vezan prvenstveno za njega ,ne za DPS i nove ljude

Send this to a friend