Politika

Dobro došao druže Tito u Titograd

Tito 1976. u Podgorici

Savez komunista Jugoslavije i Savez komunista Crne Gore pozdravili su inicijativu da se u Podgorici podigne spomenik Josipu Brozu Titu.

<<<Broz je simbol društvenog i kulturnog razvoja Crne Gore<<<

“Evo 70 godina i više od pobjede nad fašizmom i njegovim saradnicima, stiže priznanje zasluženo, da se vrhovnom komandantu Narodnooslobodilačke vojske, predjsedniku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i predsjedniku Saveza komunista Jugoslavije, maršalu drugu Josipu Brozu Titu crnogorski narod oduži za sve njegove zasluge u Narodnooslobodilačkom ratu i poslijeratnoj izgradnji, SFRJ i Crne Gore koja je bila dio te velike i u svemu poštovane zemlje u svijetu, tako što ćemo podići velelepni antifašistički spomenik u našem i njegovom gradu Titogradu, koji je s ponosom nosio skoro 50 godina njegovo ime”, navodi se u saopštenju SKJ i SKCG koje je odistavljeno CdM-u.

<<<Podgorica je bila Titograd, Tito zaslužio spomenik<<<

Komunisti ističu da će mu “podići naša prelijepa i slobodarska, partizanska vječna zublja slobode Crne Gore spomenik koji će da simbolizuje našu borbu za slobodu, a ujedno opominje sve one koji još žale za fašizmom da neće nikada više moći ni pomisliti, a kamoli krenuti  na suverenitet naše države Crne Gore, Jugoslavije i svijeta, za šta se on čitav svoj životni i radni vijek zalagao.”

<<<Podgorica da podigne spomenik Josipu Brozu Titu<<<

“Komunisti su od početka vjerovali i insistirali da se taj dan desi i evo, naš mladi i obdareni doktor nauka, prof. Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice upali po drugi put baklju slobode i sa zadovoljstvom iskaza namjeru i želju da podrži ideju da se Titu podigne spomenik koji je on zaslužio, na čemu mu ni osvjedočeni prijatelji naše zemlje i čuvari antifašizma, komunisti, posebno sa zadovoljstvom zahvaljujemo, jer je on danas rekao punu istinu za nešto što je trebalo odavno da se kaže i desi i evo desiće se; Tito u Titogradu”, zaključuju u SKJ i SKCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
boro i ramiz
Gost
boro i ramiz

Gospodin pravi ovi danasnji nisu mu ni do koljena . nista nije ponjeo u zemlju niti ostavio sinovima nego sve narodu . mozete mu punut u prkno svi koji ga omalovazavaju. Treba spomenik na kraju krajeva jer Podgorica je postala grad za njegovog doba i izgradila se

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Druze Tito!!!!! No sto?

Tijana
Gost
Tijana

Dokle više ove titomanije?
Godinama se spominjao nije, sada svaki dan o njemu nadugačko i naširoko.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

a nece o Drazi pisat, normalno je da ce pisat o legendi koja je satrla cetnike…

mosa pijada
Gost
mosa pijada

ovaj covjek nas je osvetio, i vratio srbadiji za onu 1918 tj unistio zamalo karadjordjevice, no opet neki pobjeze to im je u krvi svaki koji je dolazio na vlast posle nekoliko godina bjezanija naravno sa zlatom i draguljima… i ovi im danas u srb vrate sve sto su pokrali za djedovog, i pradjedovog vakta, i sad se oni bahate… Više »

Got
Gost
Got

Da se vrati ime Titograd! Referendum da se odrzi. Narod se pita, a ne domaci izdajnici!

Sogo M
Gost
Sogo M

Sasvim je sigurno, sasvim, da bi na referendumu vecina stanovnika podgorice bila protiv podizanja spomenika i mijenjanja imena gradu, bez obzira sto vecina stanovnika podgorice ima bolje misljenje o titu i socijalizmu nego i danasnjoj vlasti i kapitalizmu. Ipak je narod pametniji od vlasti i takozvanih drzavnika i ne podrzava njihive retardirane i neiskrene ideje !

Tijana
Gost
Tijana

Ko je tebi dao minus, taj je ortodoxna budala. Najbolji komentar na ovu temu svih ovih dana. Ja sam neutralna i apolitična, ali smatram da je jedini realan naziv=Podgorica. Kakav Titograd, bolje i Milograd nego Titograd. Spomenik je takođe budalaština. Bolje neka održavaju spomenike kulture koji već postoje nego da prave spomenik liku koji umro skoro pre pola veka. Neka… Više »

Kole
Gost
Kole

Bravo! Spomenik je zasluzio na glavnome trgu, naspram Vojvode Mirka.

Dula
Gost
Dula

I treba da se prisjetimo kako je bilo dok je On vladao. Svaka cast za podizanje spomenika.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Srecan ti povratak veliki covjece. Jedini pravi drzavnik i ozbiljna drzava ikad na ovim prostorima.

Srecanmuput
Gost
Srecanmuput

Đe se vrće ?

Poznavaoc
Gost
Poznavaoc

Dobro doša…kad te djavo donio

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Oj cetnici crni vrani….. Smrt fasizmu

Rale
Gost
Rale

“Đekna jos nije umrla, a kad ce, ne znamo”.

Savo
Gost
Savo

Trebao je i ostati Titograd, al dobro makar taj spomenik…makar zato sto smo svi tada zivjeli fino i bili jednaki…djeca srecno rasla…
Dok se grad Berane zvao Ivangrad imao sam osjecaj da je to neki lijepi grad, a sad imam osjecaj da je neko fino selo…

tschugo
Gost
tschugo

sjecam se ivangrada 60 tih godina ,no nostalgija je jaca pa sam i ostao ivangradjanin

Peruta
Gost
Peruta

Za ove novopečene bogataše Tito je imao prijeki sud. Ovi koji nameću ideju njegovog povratka u Podgoricu,bili bi automatski izvedeni pred narodni sud i osuđeni na tešku robiju,a bogme dostina i na smrtnu kaznu. Nego ovo je samo zabava za nezadovoljni narod!

Novak
Gost
Novak

To je to,nissta vise o ovome

Srecanmuput
Gost
Srecanmuput

Rekao si zivu istinu !

MOJA ZEMLJO ODE
Gost
MOJA ZEMLJO ODE

Iskreno moje saucesce svi komunistima koji su bili rame uz rame sa Titom.. Koji su ovo novokomponovani komunisti??? Ja jesam dijete koje je imalo najljepse djetinjstvo u Titovo doba..Pozelim da moja djeca pa i danas sjutra moja unucad imaju tako mirno djetinjstvo.. Medjutim ovdje se KUVA necija nova komunisticka drzava..Mozda zeli Milo da njegova unucad imaju jednog Tita..Ko zna ..Svi… Više »

Srecanmuput
Gost
Srecanmuput

A kad je umro ?

Kukurjek
Gost
Kukurjek

Okle ovi komunisti znaju da je gradonacelnik “obdaren”?:))))

Srecanmuput
Gost
Srecanmuput

Predpostavi da nijesu komunisti nego poltroncine i sve je jasno !

Marksista
Gost
Marksista

Dje su ti komunisti ? U neki kavez, pod laboratorijsko zvono, pod zemljom ? Crnoj gori treba prava komunisticka partija koja ce se zalagati za autenticne vrijednosti kapitalizma i koja je protiv kapitalistickog drustvenog uredjenja i rasprodaje drzavne i drustvene imovine. Kad takva lartija bude na vlasti onda neka se gradi spomenik titu, do tada, izgradnja spomenika titu od strane… Više »

Marksista
Gost
Marksista

Greska: umjesto vrijedosti kapitalizma treba VRIJEDNOSTI KOMUNIZMA ! Ocigledno je….

Crveni
Gost
Crveni

Ne nego kralj Petar koji je služio legiji stranaca.

Angloamerikanac
Gost
Angloamerikanac

Crnoj Gori treba Kraljevina! Đe su god komunisti bili trava nije nicala! Živio Kralj!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Po mogucnosti kralj aleksandar (karadjordjevic ili vucic) jel da? E malo morgen!

Angloamerikanac
Gost
Angloamerikanac

Malo Morgen, nasljednik iz svetorodne loze Petrović! Eto taj! Živio Kralj! Za Kralja, Krst Časni i Otadžbinu! Sveti Petar Cetinjski, Njegoš i Sveti Vasilije! Živjelo pravoslavlje! Tito nikad više!

Got
Gost
Got

Prevara! Neces otvoreno da kazes da si za Karadjordjevice, cetnike i Drazu i ukidanje Crne Gore.

Angloamerikanac
Gost
Angloamerikanac

Ti nećeš otvoreno da kažeš da si antipravoslavan i anticrnogorski nastrojen i da pripadaš neprijateljskom redu i da su ti draži Kominterna, Nacisti, Iluminati i ostala bjelosvjetska ološ od prave Crne Gore.

Hus
Gost
Hus

Kralj Nikloa bjese dobar. Razvijao je Crnu Goru. Tito jos i vise i zasluzuje spomenik kao i Kralj Nikola. Karadjodjevici losi. Unazadili je 2 vijeka.

Velimir
Gost
Velimir

PUNA PODRSKA,SVAKA CAST ZA INICIJATIVU!

Marksista
Gost
Marksista

Koju inicijativu ?

Angloamerikanac
Gost
Angloamerikanac

Za Kralja i Otadžbinu! Krst je sila i slava, Hristov krst nas spasava! Krst je sila i znamenje, krst je spasenje!

drug
Gost
drug

Šta ti imaš sa Hristom ?

Angloamerikanac
Gost
Angloamerikanac

A šta ti imaš sa Titom?

Nick
Gost
Nick

Hrist za koga ne postoji ni jedan jedini dokaz da je ikad postojao!
Sve gola laž!

Send this to a friend