Politika

DPS poziva opoziciju da se vrati u Skupštinu, ne može se svaki potez legitimisati u politici

Foto: AntenaM

U susret prvoj sjednici redovnog skupštinskog zasijedanja na Cetinju, DPS još jednom poziva opoziciju koja bojkotuje parlament da se vrati redovnim obavezama u Parlamentu, saopštio je na pres konferenciji poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

“Znate jako dobro da bojkot nije demokratski način za rješavanje problema. Osnovno je pitanje da li imamo u političkoj konkurenciji ljude koji su spremni da sa nama podijele odgovornost koja podrazumjeva demokratski razvoj drzave”, kazao je Nikolić, prenosi AntenaM.

Zrelog i odgovornog društva, dodaje ne može biti bez zrele i odgovorne opozicije.

Nikolić je podsjetio i da je evropski komersar Johanes Han više puta poručio da bojkot nije rješenje.

“Okolnost da imamo poslanike koji pune dvije godine nijesu došli na svoja radna mjesta a svakog prvog podižu zarađene plate, to je nešto čega se moramo oslobađati. Ne možemo svaki potez legitimisati u politici. Mora se napuštati to stanje svijesti da je u politici sve dozvoljeno”, poručio je Nikolić.

“Što se tiče rada Odbora za izmjenu i reformu izbornog zakonodavstva mi rad prekidali nijesmo. Zavisi prije svega od odgovornosti opozicije da li će ućestvovati u institucionalnim reformama”, dodaje Nikolić.

Na pitanje kakav je stav DPS da li misle da je poskupljenje struje opravdano, Nikolić je odgovorio:

“Naš stav je da svi zajednički treba da snosimo odgovornost. Da li je opravdano neka ostane na tome da odgovore oni koji su nadležni za to. Da li pozdravljam poskupljene, naravno da ne”, kazao je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razocarani
Gost
razocarani

Ma,trkom u skupstinu,zove Andrija Nilolic.

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Koga vi zovete u Skupštinu, opoziciju? Oni su samo uzurpatori opozicije, dakle barabe prerušene u opozicionare. To svaki građanin Crne Gore zna.

Vojo
Gost
Vojo

Opet molim ove iz vrha Dpsa da ne pustaju ovoga Nikolica da se eksponira jer ga ni ovi nasi ne mogu na oci vidjeti.Imamo mi mladih kadrova mimo njega na primjer poslanica Vukovic

Robespjer
Gost
Robespjer

Nikolic se sprema za velika djela

Mina
Gost
Mina

Ko o cemu DPS o moralu.Sale se ,znaju da ih niko ne uzima za ozbiljno,narocito ne ovoga imotatora,Nikolica.Posle koverte,vi niste partneri moralnim principima,pa nema potrebe da se trudite da ubijedite gradjane u vase postenje.Bolje se pozabavite rabotama vaseg sefa,pustite vi opoziciju,ona ne krade drzavu.

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Vala da platis samo da ne gledas ove na sliku.

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Lise naseg Harisa Dzinovica koju gotivim i nekako je mila i prepametna, ove ostale ne zna se ko je gori od koga.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

ŠTO NE PROBATE DA IH NAMAMITE NA ĐETELINU.

Mamica
Gost
Mamica

Tebe tako mamimo!

cikotic
Gost
cikotic

Han im je fino rekao da je jedino demokratski da se vrate u Parlament

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

A Han se inace mnogo pita, samo obilazi drzave i ide na ruckove, i on i Mogerini…izmisljene funkcije…sto su to oni uradili ili promijenili idje

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Oni da postuju gradjane ne bi ni bojkotovali Parlament vec bi obavljali posao za koji su placeni kad vec zele dobro gradjanima zasto se ne odreknu svoje neyaradjene plate i doniraju novac onima kojima je to potrebno.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

SVAKA ČAS NA KOMENTAR.

StevanPG
Gost
StevanPG

Tamo dje treba da budu u institucije tu ih nema, od njih bjeze kao niko, pa traze zamjenu sa ulicom, nego i na ulici su od danas do sjutra, jer i sami znaju da im ovo nema nikakvog efekta sta rade!

Iskra95
Gost
Iskra95

Moze li se ikako oduzeti pravo poslanicima da bojkotuju rad parlamenta i da zagriju malo klupe u koje su ih gradjani i stavili kako bi zastupali njihove interese.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Oni protestvuju evo vec godinama samo se mijenjaju njima nalogodavci, a ostalo je sve vec vidjeno!

Cipsy
Gost
Cipsy

Ako se samo sjetite proslih protesta i uporedite ih sa ovim sad shvatit cete da se radi o istim zahtjevima koje samo recikloraju, u prevodu traze hljeba preko pogace da ne dolaze u parlament i tamo dje treba da budu!

Kinez
Gost
Kinez

Nema kad opozicija da vrsi svoju duznost, treba proteste da planiraju i da za to odvajaju finansijska sredstva. Ne moze se ova vlast smijeniti na izborima,pa pokusavaju na ulicama da je sruse. Ne znam ko moze da postuje takvu opoziciju?

zacanka
Gost
zacanka

Ada ja kad sam onaj dan vidjela da Becic organizuje protest po Zeti i da pokusava da sebe istakne kao opozicionog lidera, meni je sve jasno, to je rasparcana opozicija koja sama sa sobom ne moze, a ne da nesto ucina za nas i nase dobro.

ines23
Gost
ines23

Oni bjeze od skupstine jer tamo treba reci nesto pametno, a oni nemaju sta i zato ne dolaze.

Vitinka
Gost
Vitinka

Sta ocekivati drugo od Mandica koji namami ljude tj. dam im dnevnicu da dodju po najvecem vjetru na proteste a on onda smugne iz kolone i sjedne u Buda Bar i bisti svoju politiku!

oliver14
Gost
oliver14

Oni prvo svojim nedolaskom u parlament dje su dosli na ta mjesta zahvaljujuci njihovim glasacima nijesu njih prvo ispostovali pa onda rad institucije, tako da od njih ne mozemo ocekivati nista sem izbjegavanja i skupstine.

Kosta
Gost
Kosta

Znaju oni odlicno dje se vodi dijalog, bijeg iz institucija na ulicu svakako nije rjesenje!

Enesa
Gost
Enesa

Doci ce dan kada cemo se otarasiti nesposobnih politicara, koji primaju plate za to sto samo sjede kuci. Ne moze drzava da napreduje ako se samo pojedinci zalazu za bolji zivot!

goran1978
Gost
goran1978

Opozicija evo vec godinama nije krocila u parlament ali su zato prvi da podignu skupstinsku platu za koju nijesi ni proveli ni minut u istom.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Nadam se da ce se opozicija vratiti u svoje poslanicke klupe i da ce svojim radom da doprinesu razvitku nase drzave. Bojkot nije rjesenje, samo izgovor da bi bili oslobodjeni svoje duznosti.

Marelica
Gost
Marelica

Nasa drzava ne moze da funkcionise ako opozicija bojkotuje rad parlamenta. Jer nije logicno da u jednom demokratskom drustvu postoji opozicija koja izabrana od strane naroda ne vrsi svoju duznost, a uredno svi primaju plate!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Nije mi jasno zbog cega opozicija protestuje? Uredno primaju plate, placaju im se telefonski racunu koji prelaze 1000e, ne idu na posao, niti se odazivaju pozivu za javnu raspravu. Prije bi gradjani trebalo da protestuju jer imaju nesposobnu opoziciju.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Bruke ,cus becic u skupstinu da prica

Leart
Gost
Leart

Aoooo treba njima otkaze podijelit ja da vi recem

Stefo12
Gost
Stefo12

A neka fala ,ne bi kogao crvenokravatase slusat i njihive metafore o fudbalu

Liberal
Gost
Liberal

Sto ce oni tamo,ne treba ih pustit ,sve su to ulicari sti placaju aktiviste da idu na protest

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Onaj mucni becic bi se pogubio,ne bi znao vrata potrefit

marius
Gost
marius

Ukinite im plate, pa ce se vrnut prije no mislite .

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ignorisanje je najveca kazna.po ovome se vidi kako nam je drustvo nakrivo nasadjeno.

Seka
Gost
Seka

Znači frka je!

Gost
Gost
Gost

DPS i opozicija treba da dogovore tehničku prelaznu Vladu za demokratske, fer i poštene izbore naredne godine. Samo to narod podržava. To je demokratija.

roro
Gost
roro

Građani traže ostavku Mila Đukanovića.

Dragan
Gost
Dragan

Koji gradjani?mislis na onu sacicu ljudi sto se okuplja svake subote?

Send this to a friend