Politika

Dragović: Otvorićemo centar za kulturu u Budvi koji će pružati bogati kulturni sadržaj tokom cijele godine

Dunja Dragović
Dunja Dragović

Budva je grad s bogatim kulturnim i intelektualnim nasljeđem, ali bez pozorišta i raznovrsne ponude za visoko obrazovanje, saopštila je Dunja Dragović, kandidatkinja za odbornicu liste ČIST IZBOR – Petar Odžić – SDP, SD, LP i Građani.

Kako je kazala, u gradu koji se ponosi bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem, Budvi nedostaje jedan vitalni kulturni institut – pozorište. Zbog toga će koalicija ,,Čist izbor’’-Petar Odžić otvoriti centar za kulturu, koji će pružati bogati kulturni sadržaj tokom cijele godine, a ne samo tokom ljetnjih mjeseci.

“Otvaranje ovog centra predstavlja jedan od ključnih koraka ka revitalizaciji kulture, kulturnom uzdizanju i prosperitetu grada”, ocijenila je ona.

Otvoravanje centra za kulturu ne samo da bi nadomjestilo prazninu u kulturnoj infrastrukturi grada, već bi i doprinijelo turističkoj ponudi, privlačeći brojne posjetioce koji su zainteresovani za kulturna dešavanja. Budva, kao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na Jadranu, konačno će dobiti priliku da svojim građanima i posjetiocima ponudi ne samo sunce i more, već i bogat kulturni program koji će obogatiti njihovo iskustvo boravka u ovom gradu svih 365 dana.

“Opšti kulturni sunovrat u Budvi posljedica je nedovoljne pažnje prethodne vlasti prema kulturi, i ostvarivanja privatnih interesa pod okriljem kulture i kulturne djelatnosti. Stavljanje kulture u drugi plan je propust koji je ostavio dubok trag, ali otvaranje centra za kulturu predstavlja priliku da se taj trend preokrene, sa istinski kulturnim sadržajima, da se Budvi vrati izgubljeni mediteranski duh, i da se kultura ponovno stavi u fokus i doprinese razvoju grada”, kazala je Dragović.

Pored centra za kulturu koalicija ,,Čist izbor’’-Petar Odžić staviće u punu funkciju Akademiju znanja.

“Na taj način grad će privući nove fakultete i otvariti vrata mogućnostima obrazovanja za svoje mlade stanovnike. Ovaj korak osigurava da mladi ljudi neće morati da napuštaju Budvu kako bi ostvarili svoje obrazovne ciljeve, već će ih moći postići u udobnosti vlastitog grada”, istakla je ona.

Osim toga, dodaje, akcenat na kulturi i obrazovanju ne samo da vraća Budvu njenim pravim vrijednostima, već postavlja pozitivan primjer za mlade ljude, podstičući ih na razvoj i napredak u harmoniji sa svojim okruženjem.

“Zato dragi sugrađani, 26.maja izbor je lak, zaokružite broj 8 i građansku koaliciju “ČIST IZBOR-Petar Odžić” jer mi stojimo iza svojih riječi”, zaključila je Dragović

Send this to a friend