Politika

Drljević: Non paper ohrabrenje za Crnu Goru

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević kazao je na konfereneciji za medije povodom predstavljanja Radnog dokumenta Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24, da je non paper ohrabrenje za Crnu Goru jer potvrđuje da se proces pristupanja nastavlja.

<<<Non paper: Makronova nagrada i kazna za Crnu Goru i Zapadni Balkan, više novca, ali i blokada<<<<

“Izrada nezvaničnog radnog dokumenta o stanju u poglavljima 23 i 24 je ohrabrenje za Crnu Goru jer predstavlja poruku da proces naših pristupnih pregovora nije zaustavljen, već da se nastavlja utvrđenom dinamikom. Zahtjevi EU sve strožiji, a očekivanja od Crne Gore sve veća, što je potpuno prirodno za državu koja predstavlja lidera u procesu evropske integracije”, istakao je Drljević.

Prema njegovim riječima, kako vrijeme protiče, neophodne reforme poprimaju suštinski karakter i postaju sve dublje i konkretnije.

“Države EU žele da buduće članice budu integrisane u evropsko društvo koje funkcioniše po visokim demokratskim standardima. Preporuke i ocjene iz dokumenta biće nam konkretne smjernice za otklanjanje sistemskih nedostataka, a sve državne institucije će bez izuzetka postaviti Non pejper kao okvir za prioritetno djelovanje u predstojećem periodu”, navodi Drljević.

I pregovarač za poglavlja 23 i 24 Marijana Laković Drašković mišljenja je da je dokument EK generalno pozitivan.

Laković Drašković

“Kako pregovori odmiču, tako su izvještaji i radni dokumenti EK konkretniji, sa jasnijim preporukama za unapređenje stanja u vladavini prava. Dokument EK je generalno pozitivan. Jedan broj slabosti na koje su nam ukazali EU partneri smo i sami pepoznali i na njima već radimo. Vlada će insistirati kod svih nadležnih organa da se te obaveze što prije ispune”, poručuje ona.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čudak
Gost
Čudak

Hahaha gdje su sad ti genijalci koji su smjenili Pejovića, dobar izbor Drljević hahahha

Joxim
Gost
Joxim

Desetak dana,od kad je Francuska donijela nova pravila,bila kuknjava zbog njihove odluke. Analitičari, političari,tkzv nezavisni novinari, ubiše se da nam pokažu kako će nam nova pravila zatvoriti vrata EU,ali ne lezi vraže,evo nam glavni pregovarač kaže da je to super. Tipično DPS-ovski. Dok su bili najveći Srbi bilo super,kad okrenuše ćurak naopako opet super.

Buzdovanka
Gost
Buzdovanka

Aha !

Mariner
Gost
Mariner

Kako te nije stid Drljevicu da pred cijelom crnogorskom javnoscu branis neobranjivo. Ima li crnogorska javnost sud o zdravom razmisljanju, ili si im ti potreban da im tumacis stvari koje su sasvim jasne i napisane da ih svaki Crnogorac moze razumjeti.

Rolex
Gost
Rolex

Ovo je strasno i skandalozno kako se ponasaju DPS aktivisti,i ovi da nas prestavljaju kod evropskih zvanicnika,a nijedno otvoreno poglavlje ne moze da se zatvori za duzi niz godina,zalosno!

Rivera
Gost
Rivera

PA STA OVE OSOBE GOVORE LJUDI DAL JE MOGUCE.KAKO IH NIJE SRAMOTA.

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Ni sami ne vjerujete u to što govorite.Znate da nijesmo zaslužili ništa bolje.Svaka pora društva je korumpirana do srži.Selektivna je primjena zakona.Pravde nema.Kulturološki smo osakaćeni.Elite nemaju nikakvu viziju razvoja i unapredjenja kvaliteta života.Samo misle kako da namire sebe.Odgovornost ne postoji.Razmislite malo…Da ste vi EU da li bi ste primili ovakvu državu?

Send this to a friend