Politika

Forum mladih BS: Presuda Šahmanoviću obračun sa neistomišljenicima DPS-a

Nakon što je Predsjednik opštine Plav, Orhan Šahmanović prvostepeno je osuđen na godinu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, reagovali su iz Foruma mladih Bošnjačke stranke. Oni tvrde da je presuda protiv predsjednika plavske opštine klasični obračun sa neistomišljenicima DPS-a i da se Šahmanoviću sudi za njegovo političko djelovanje.

“Njemu se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja jer je jednog od ionako rijetkih investitora u jedanoj od najnerazvijenijih opština u Crnoj Gori oslobodio naknade za komunalno opremanje gradjevinskog zemljišta u iznosu od 2.100,00 eura. Zapravo njemu se nije sudilo za to djelo. Riječ je o gušenju glasa neistomišljenika. Bez obzira na sam slučaj i konačan sudski epilog nakon svih žalbi koje će uslijediti, ovaj proces je jedan od najznačajnijih za Bošnjake Crne Gore”, poručuju oni.

Iz Foruma mladih dodaju da je riječ o jednom od najuglednijih članova Bošnjačke Stranke, jednom od njenih osnivača a da ovim, vladajuća vrhuška Bošnjacima, a i ostalim građanima demokratske Crne Gore šalje jasnu poruku.

“Svako političko djelovanje koje iskače iz okvira i kursa DPS-a  biće sakcionisano. Ako pogledamo izrečene presude u procesu protiv Marovića i ostalih, uzimajući u obzir samo ono što im sud stavlja na teret a zanemarujući ono što je gurnuto pod tepih, presuda Šahmanoviću, da nije brutalna u najmanju ruku bila bi smiješna”, navode oni.

Bez obzira da li se slažu ili ne sa Šahmanovićevim političkim djelovanjem, poručuju da moraju dići svoj glas protiv, kako dodaju

sramne presude i očito političkog djelovanja suda.

“Riječ je o odbrani slobode riječi i mišljenja, osnovnih ljudskih prava.Poražavajuće je posmatrati mnoge nevladine organizacije i druge institucije koje trebaju braniti osnovna ljudska prava i slobode a koje sada šute kao zalivene”, kažu oni.

Forum mladih BS se pita predsjedništvo Bošnjačke Stranke Crne Gore nije dalo nikakvo saopštenje u odbrani svog partijskog kolege.

“Ili ćemo dočekati da čitamo još jedno izvinjenje sudiji Suzani Mugoši”, tvrde oni.

 

Send this to a friend