Politika

Gutić: Bošnjačka stranka nikoga ne ucjenjuje, daćemo doprinos da se Vlada formira što je prije moguće

Manjinske partije i manje brojni narodi su uvijek imali odgovoran odnos prema državi i njenim prioritetima. Ali, manjinske stranke neće dozvoliti da ih niko marginalizira, jer smatramo da je u interesu građanske i evropske Crne Gore da budemo dio procesa i pokrivamo važna i odgovorna mjesta u državnoj vlasti. Ni manje, niti više od ostalih, poručio je Damir Gutić, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

<<<CdM saznaje: Spajiću i manjinama prihvatljivo da Bečić bude predsjednik Skupštine, manjine očekuju zastupljenost u Vladi shodno snazi u broju mandata<<<

“S indignacijom odbacujemo medijske insinuacije i spinove da manjine nekoga ucjenjuju. Jasno je da se podmetanjima i medijskim spinovima želi pripisati Bošnjačkoj stranci prevelik broj zahtjeva kojima ne može biti udovoljeno, kako bi se bijes javnosti usmjerio ka manjinama, a samim tim sabotirali dogovori o budućoj Vladi”, istakao je Gutić.

Zna, kaže, ko to radi i šta su im ciljevi.

“Divimo se kreativnosti autora besprizornih optužbi, količini i upornosti da se na osnovu “provjerenih izvora” vodi hajka protiv Bošnjačke stranke i njenog lidera Ervina Ibrahimovića u velikom broju medija, ali se iznenađujemo da se u mrežu spinova upleo i Javni servis?”, navodi Gutić.

Kako je istakao, medijska hajka sa insinuacijama o navodnim zahtjevima BS i Ervina Ibrahimovića, u pregovorima o budućoj Vladi kulminirala je juče naslovima kojim se opisuje jedno potpredsjedničko mjesto buduće Vlade Crne Gore.

<<<Đeljošaj: Spajić dobio načelnu podršku da sastavi vladu koja bi imala podršku 41 poslanika, dogovoreno 90 odsto stvari<<<

“Pitanje je da li iko normalan u ovoj zemlji, može pomisliti da se može kreirati jedno takvo potpredsjedničko mjesto sa opisom koji je juče plasiran u medijima kao navodni zahtjev Ervina Ibrahimovića, a kamoli da takvo mjesto bude zahtjev u eventualnim razgovorima između Spajića, Bečića, Ibrahimovića? Čudno je, nažalost da autori ovih medijskih natpisa nijesu tražili izjavu ili potvrdu o autentičnosti tvrdnji koje iznose, niti od gospodina Spajića, niti Bečića, niti Ibrahimovića”, navodi Gutić.

Bošnjačka stranka će, poručuje, dati doprinos da Crna Gora što prije dobije odgovornu Vladu, bez obzira na naše učešće u njoj, koja će vratiti Crnu Goru pravim vrijednostima.

“Participacija Bošnjačke stranke zavisi od dogovora o programskim ciljevima buduće Vlade i prioritetima kojima buduća Vlada želi biti posvećena, a ne od pozicije više ili manje. Kao činilac Vlade insistiraćemo na poboljšanju standarda građana, ravnomjernom regionalnom razvoju, nastavku EU integracija, punoj saradnji sa NATO, unapređujući građanski koncept Crne Gore u kojoj će biti potpuno zaštićena manjinska prava, što smo i obećali građanima”, naglašava Gutić.

Prema njegovim riječima, iza njih stoje rezultati i povjerenje građana koje stiču odgovornim radom, a ne medijskim spinovanjem u kojem neće učestvovati

“Do početka zvaničnih razgovora o formiranju Vlade, smatraćemo svu ovu hajku na BS pokušajem “disciplinovanja” manjinskih naroda i sredstvom za targetiranje njihovih političkih predstavnika koji su pokazali svoju odgovornost prema državi Crnoj Gori i njenim prioritetima”, zaključuje Gutić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grof
Gost
Grof

Očigledna je podrška značajnog broja građana ovoj stranci ali njihova stručnost i znanje u dosadašnjim vladama i vlasti je vrlo upitna.Do sada su se pokazali kao stranka koja voli da zauzme što više rukovodećih mjesta od ministara,direktora ali nažalost njihovi rezultati rukovođenja su katastrofalni.Da li nam baš trebaju takvi nesposobni kadrovi,ministri i direktori bez obzira iz koje stranke dolaze.

Dado
Gost
Dado

Ajde ti bolan u Bosnu

Eto tako
Gost
Eto tako

Svi smo mi Crnogorci

Mili
Gost
Mili

Zašto se ljutite kad ste samo prije mjesec dana dali podršku drugom predsjedničkom kandidatu vršeći otklon od trenutne “politike”.Treba svi da su ljuti na vas a još takvi da nekog uslovljavate…da ne pričamo ta sad participirate u Vladi koju ne podržavate i koju ” minirate” a resore koje držite od EU su ocjenjeni kao najslabija karika vlasti

Loš
Gost
Loš

Što vas briga što pišu mediji pod kontrolom Beograda.Imate 10 mandata i naravno da ćete da tražite više od Demokrata.Demokrate ako dobiju predśednika skupštine u vladi mogu dobiti samo mrvice.

Mladjo
Gost
Mladjo

Najvece stetocine u crnoj gori

analiza
Gost
analiza

Samo da se ti nedje uhljebis… Znamo to vec odavno 🙂

Sto prije fotelje, povlastice i stanove!

Kenkele
Gost
Kenkele

Tako vam se usirilo 🤣🤣 kad možete “derite”

Husein
Gost
Husein

Takk i treba ,svi po zasluzi. Posteno pa koliko ko moze.

Send this to a friend