Politika

Injac uvjerena da će vlast u Podgorici biti stabilna, ali tvrdi da je PES spreman i za izbore

Olivera Injac (Foto: Printscreen)
Olivera Injac (Foto: Printscreen)

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kaže za TVCG da vjeruje u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali ne bježe od izbora ukoliko dogovora ne bude. Ipak, poručuje da od stabilnosti vlasti zavisi rješavanje problema koje muče Podgoričane od otpada, pa do saobraćaja.

Prva žena Glavnog grada Olivera Injac uvjerena je da će vlast u Podgorici biti stabilna, jer uprkos mimoilaženjima smatra da i dalje svi dijele isti cilj.

“Naše ideje, naši ciljevi, vrijednosti i planovi koji smo imali za Glavni grad nijesu se promijenili, tako da će nas to voditi u narednom periodu da svi budemo zajednički i da ostanemo u Glavnom gradu da bi vlast bila stabiln”, ističe Injac.

Od kojih funkcija i pozicija zavisi stabilnost vlasti Injac nije željela da komentariše, jer kako kaže, još se vode neformalni razgovori.

Ipak, kako ističe, ako ne bude dogovora sa odbornicima Pokreta za Podgoricu, u PES-u ne bježe od izbora.

“Nisam neko ko bi želio da do toga dođe, ali ako se takve stvari dese sigurno ćemo ići na nove izbore i mi u PES-u smo kao što je više puta ponovljeno spremni da uđemo u takav aranžman naravno zbog interesa građana”, poručuje gradonačelnica.

No izbori bi mogli da prolongiraju rješavanje brojnih problema koje muče građane Podgorice. Jedan od njih su velike saobraćajne gužve.

“Želimo da sagledamo sve mogućnosti i potencijalno smanjimo saobraćajne gužve i usmjerimo građane na alternativna prevozna sredstva, a to je svakako gradski saobraćaj. I naravno rješavanje problema saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, kroz podzemne garaže, kroz jačanje gradskog saobraćaja, kroz nove saobraćajnice, bulevare koji mogu da olakšaju, bajpas ili obilaznicu oko Glavnog grada”, ističe Injac.

Nijedno gradsko preduzeće nije bez problema, kaže Injac. A godina na vlasti protekla je u saniranju štete.

“Svi direktori preduzeća znaju moj stav od prvog dana da moraju imati sanacioni plan za posljedice koje su zatekli, to ne smijemo da zaboravimo. To je ono zbog čega smo išli i zalagali se da promijenimo vlast, jer smo svjesni bili da građani Podgorice su to sigurna sam evidentirali i tražili tu promjenu da gradska preduzeća ne funkcionišu”, kaže gradonačelnica.

Na prvom mjestu Injac ističe preduzeće Čistoća koje je u finansijskoj krizi zbog duga od dva miliona eura.

“Slični problemi su u gradskom preduzeću Vodovod, to su dva najveća preduzeća i dva najveća giganta sa stotinama zaposlenih mogu slobodno reći pogotovo u Vodovodu, bez kadrovskih potencijala, kada su u pitanju operativne i tehničke pozicije. S druge strane adminitrativni dio je prekobrojan”, naglašava Injac.

Čistoća je prepoznata i po partijskom zapošljavanju kojeg, kako tvrdi Injac, sada nema. Brojni su planovi gradonačelnice da Glavni grad bude ljepši za život međutim tek treba da se odluči jesu li važniji lični ili opšti interesi ili će građani uskoro morati opet na izbore.

17

avatar
1000
17
0
0
 
17
TaraHhhhhVanjaVjernikljigaš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tara
Gost
Tara

Kako je nije sram..sve sto radi..i negira zakone u nasoj drzavi CG–jos kasira crnogorski novac..vise nego sramotno.

Hhhhh
Gost
Hhhhh

Raspišite nove izbore. Naarod glasao jakova – dobili tebe. Glasali jednu stranku koja nudi 1000 evara plare – vi se razdvojili u neki pokret za posgoricu i danilovića. Smeća previše, trava nepokošena

Vanja
Gost
Vanja

Bez liderskih sposobnosti, bez harizme a sto je najgore nije ni dobar tehnokrata. Kao citav PES, pitam se cemu sluze. Mozda kao mamac pasivnom DPS

Vjernik
Gost
Vjernik

Podgoricani su na tezak nacin shvatili sta su izgubili odlaskom gospodina Ivana Vukovića i većine njegove ekipe.Takve greske su opomena da se na ,nadajmo se sto skorijim izborima ,dobro zamislimo prije nego damo glas ovakvim neznalicama i nesposobnjakovicima.

ljigaš
Gost
ljigaš

Aj polako, i povedi Ilinčićku i društvo, da prodišemo…A možeš i one kontejnere utovarit…

DJETIĆ
Gost
DJETIĆ

IDITE ŠTO PRIJE.KATASTROFU STE NAPRAVILI.SAMO SE POKUPITE I IDITE….

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Oćemo izbore! ✊🇲🇪

Realan
Gost
Realan

Da molite Mugija da vas savjetuje, dako nešto uradite onda nesposobnjakovići

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Što su mi nešto okice tužne,evo već se pokajala što promjeni partiju,a mogla je bez đavola,ali đavo ne ore ni kopa.

Vienia da je
Gost
Vienia da je

Sjasite grad se raspada obilazite dogadjaje o trosku naroda naprlitani a sve se raspada

nikola
Gost
nikola

gospođo Injac Vi o ovom poslu ne znate ništa a i niko Vas ništa ne pita.Niko Vam ne brani da radite bez obzira na političku nestabilnost i ovo Vam je izgovor.Saobraćaj ne mogu riješiti kadrovi kao što su Zečević i Kaluđerović.Ako vjerujete u njihove kvalitete Vi ste gori od njih.

Vučedolska
Gost
Vučedolska

Raspisivaj izbore dosta je tvojega bilo!
Ovo je haos koji ste napravili sram vas bilo neznavena a uobražena u sebe
I svoje znanje.

vezuv
Gost
vezuv

pojma nemate!

Honda
Gost
Honda

Pakuj kofere!

Breza
Gost
Breza

A da se dofatite metle gospođo? Grad nam je smetliste no fotelja je bitna!

Darija
Gost
Darija

Gospođo korektno bi bilo da podnesete ostavku. Vaša demagogija i mržnja prema bivšim je jedini rezultat.

Dalibor
Gost
Dalibor

Nista nijeste uradili za godinu dana osim prazna prica i obecanja. Tek se sad vidi da su Mugosa, Stijepovic i Vukovic bili cudo od gradonacrlnika gledajuci vas tuzne i nesnadjene. Podgorica stagnira vec gofinu, smece svuda, prevoz ne radi.praznicima, sve usluge ste povecali a njihob kvalitet opao…Sramno, nego brzo ce izbori pa ce se pametnije!

Send this to a friend