Politika

Izjava Vulina neprimjerena principima spoljne politike Beograda

ilustracija

Izjava ministra odbrane Srbije, Aleksandra Vulina, kojom poziva Crnu Goru da ne šalje dvojicu svojih oficira u sastav Štaba Komande KFOR bez prethodnog dogovora sa Beogradom, neprimjerena je principima proklamovane spoljne politike Srbije, ocijenjeno je iz Foruma za bezbjednost i demokratiju (FBD).

<<<Vulin traži da Crna Gora ne šalje oficire na Kosovo<<<

Kako su kazali, izjava Vulina, ne doprinosi ni bezbjednosnim interesima srpske manjine na Kosovu.

“FBD napominje da je Crna Gora pozvana da uputi svoje predstavnike kao samostalna i suverena država i kao članica vojnog saveza NATO kome je povjereno komandovanje KFOR-om – Medjunarodnim mirovnim snagama UN koje su 1999. uspostavljene po Rezoluciji 1244 Saveta bezbjednosti i to uz saglasnost Beograda”, navodi se u reagovanju.

Oni su podsjetili da Beograd do sada ni od jedne države čije su snage upućivane u KFOR nije tražio da za to prethodno pitaju Beograd, pa to ne priliči da se traži ni Crnoj Gori.

“Ona više nije u istoj državi sa Srbijom zbog čije je nekadašnje politike na Kosovu i sama trpela posledice i bombardovanja na koje je, nepotrebno, podsjeća ministar odbrane Srbije”, kaže se u saopštenju.

FBD posebno ukazuje diskutabilnost izjave, u kontekstu sjutrašnjih lokalnih izbora u Crnoj Gori, “u kojoj poslednjih dana protivnici evroatlantske i nezavisne Crne Gore ponovo dižu glavu i svojevrsnim apelima na nadnacionalno-pravoslavno pomirenje u osnovi rade na podrivanju stabilnosti Crne Gore”.

“FBD ipak izražava nadu da ova izjava ministra odbrane Srbije neće poremetiti odnose Srbije i Crne Gore, koji su u poslednje vreme s mjerodavnih mjesta obostrano ocjenjivani kao vrlo dobri”, piše u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cdm
Gost
Cdm

Mister bin

KBSZ
Gost
KBSZ

Ocjenila je FBD. Isto kao da je receno KBSZ. Sta je ta FBD da znamo tezinu njihove izjave

Muko moja
Gost
Muko moja

Bogomi se ovi Vulinko dobro i dobro naljutio. Bogomi će ovako nadrndan krenut s puškom na Kosovo, ka’ da ga očima gledam. Samo brinem da ne okrene pušku naopačke, grdan…

Brano
Gost
Brano

To je najtalentovaniji učenik Mire Marković”čojek”koji mrzi sve što je Crnogorsko.Šta ste očekivali drugo od njega,Vučićev jastreb.

tomo
Gost
tomo

Vrati se u osnovnu da se opismeniš, pa onda komentariši

Gramat
Gost
Gramat

Nije strašno, smo jedna greška, pridjev velikim slovom. Dobro, i bez razmaka iza zareza. A ni Vi nemate tačku na kraju rečenice, A ime ste napisali malim početnim slovom.

Brano
Gost
Brano

Tomo ja ne gledam na pravopis kad je Crna Gora u pitanju.Za tvoju informaciju sine 25 god.sam dr ekonomije i bio vrhunski sportista,starost obneviđenos,krštenica ali mozak mi perfektno funkcioniše da ti pošaljem br.tel da me upoznaš lingvisto

Spusti
Gost
Spusti

Sve je ovo za svaku pohvalu, ali pravopis mora da se zna, i da se koristi, pri bilo kojoj vrsti pisanja crnogorskim jezikom. Ako ne sačuvamo svoj jezik, sve je uzalud.

Pogba
Gost
Pogba

Ti Tomo aj u Čačak pa tamo srbuj.

Send this to a friend