Politika

Kako je članica Predsjedništva GP URA negirala genocid u Srebrenici

Tatjana Bečanović

Članica Predsjedništva Građanskog pokreta URA i predsjednica Opštinskog odbora URA Nikšić, profesorica Tatjana Bečanović sinoć je u predizbornoj debati na Televiziji Crna Gora negirala da se u Srebrenici dogodio genocid kada je u julu 1995. ubijeno više od 8000 muslimanskih muškaraca i dječaka. U gotovo skandaloznom objašnjenju za negiranje genocida, Bečanović je negirala stav partije kojoj pripada i odluke Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu.

Negirala je do te mjere da je poručila da sud treba da odluči da li je to bio genocid, samo nije jasno saopštila koji sud treba da se bavi tim pitanjem nakon odluke Suda u Hagu.

Profesorica Bečanović kaže da se tamo desio strašan zločin, ali da ne može da kaže da li je to genocid.

Zaplet u izjavi se nastavio.

“Kada je u pitanju riječ genocid ja nijesam iz struke koja može da utvrđuje to. Tamo se desio strašan zločin. Da li će to nazvati genocidom…”, kazala je između ostalog profesorica Bečanović.

Onda je nastavila u još dramatičnijem tonu:

“Ja proučavam znakove. Znam šta znači oznaka, a šta znači označeno. Možete nešto nazvati genocidom, a da označeno ne odgovara oznaci koju ste upotrijebili. Sudovi su o tome raspravljli. Jer ono što kaže sud i kako on procijeni, jer postoje stepeni valjda (baš te mene našli) pošto je to pitanje baš za pravosudne organe…”, poručila je Bečanović.

Profesorica je osim što je negirala zločin, to isto uradila sa stavom partije, ali i sa odlukama međunarodnih sudova, koji su zločin kvalifikivali kao genocid.

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju Ujedinjenih nacija (MKSJ) u Hagu donio više presuda u kojima se potvrđuje genocid u slučaju Srebrenice.

<<<BS: Koalicija Crno na bijelo potvrdila negiranje genocida u Srebrenici<<<

Postavlja se pitanje odluku čijeg suda čeka profesorica Bečanović da bi znala da li se strašan zločin ili genocid desio u Srebrenici?

Da li je ovo dokaz nedavnih pisanja medija da predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović planira saradnju sa strankama koje negiraju crnogorsku zastavu? Prije kritika ovoj tezi URA bi definitivno trebalo da preispita ko su njeni članovi i rukovodstvo i kojoj ideologiji pripadaju. Stav Bečanovićke teško se može smatrati građanskim.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zorka
Gost
zorka

sramota velika za ponasanje i izgovoreno od jednog ,,akademskog gradjanina,,..

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Tanja govori ekavicu ….to je dovoljno ..

CROMAN
Gost
CROMAN

Da CG nije u NATO zakukala bi crnogorska majka.

Novinar
Gost
Novinar

Tatjana je intelektualac kakvih malo ima u Crnoj Gori! Sram vas bilo smeće od medija ona nije negirala zločin, niti odluke suda, ali vi ste sve pogrešno interprezirali!

Or'o
Gost
Or'o

Crna Tanja, o’kle ti u drustvu sa URAsima?

Младен
Gost
Младен

У Сребреници се није десио геноцид. Злочин јесте али геноцид није. Тек кад буде задовољена правда према злочинима над Србима можемо даље у будућност.

Dolly
Gost
Dolly

Kome je ova URA toliko bitna ?

Blok
Gost
Blok

Ja garantujem da pola botova ovdje nije ni saslusalo.sto je rekla vec procigala ovaj zlonamjerni naslov..zena je fino rekla da se desio strasan zlovin i da su sudovi ti koji donose odluku jel genocid ili nije..

Torkemada
Gost
Torkemada

Šta očekivati od nekog ko je koalicioni partner vojvode Mandića i ko se tajno sastaje sa Gojkom Perovićem ? URA je obična satelitska stranka DF-a.

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Ako Crna Gora uđe u EU, preuzet će pravnu stečevinu Unije. Budući da profesorica “proučava znakove”, dovoljan znak će joj biti rezolucija Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici i obilježavanje 11. jula u tijelima EU. Crna Gora će kao zemlja članica imati obavezu (koju će sama preuzeti) da poštuje presude relevantnih sudova i kvalifikaciju dešavanja u Srebrenici.

Libero7
Gost
Libero7

Samo sud ristov je za vas mjerodavan

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

“Strašan zločin”… Kakav termin koristi jedna univerzitetska profesorica, i to jezika! Kao da priča priču đetetu za laku noć… “Strašan zločin”… Tužno.

dzonatan
Gost
dzonatan

nije bišta negirala nego ostavila rezervu, a vi koliko udarate po URI jasno je da vam je frka od iste.

Primorac
Gost
Primorac

obrazovanje nije kultura , a ova pod šator može da bude profesorica svega i svačega, izgleda da je diplomu i stekla tako,pih nakota šatorskog.

Memed
Gost
Memed

Kakve veze imaju izbori u Crnoa Gori sa Srebrenicom? DPS nema šta da ponudi narodu i onda protura priču o babarogama, poplavama u Indiji, Srebrenicama, kraterima na Marsu, četnicima i kornjačama sa Galapagosa. GLADNI SMO! Juče smo Milu rekli u Pljevljima da smo gladni i da nijesmo primili 16 plata u njegovom Monaku, a on je pobjegao da priča o… Više »

Bigovo
Gost
Bigovo

Ne mogu da razumijem Dritana? Xoce otom potom da skine vizionara koji je za evropu i4 demokratiju. I Xoce da dijeli presto sa srpskim frontom?? Neka se zapita taj isti Dritan najvise njegovix sunarodnika Albanaca podrzavaju politiku Dps partije. Ne samo Albanci vec muslimani Bošnjaci kao I Hrvati. Mozda je Dps jedina partija koja je okupila sve nacije i vjere.… Više »

Hydra
Gost
Hydra

Ovo je samo na silu nametnuta iluzija da mogu da žive u miru sve vjere i nacije,ta iluzija će se raspasti kad tad,i neće biti mirno.

Čegović
Gost
Čegović

Znaš kako, zastupljenost manjinskih grupa u vlasti je dobra stvar, ali samo dok ta vlast pošteno radi i funkcioniše. Da i manjine učestvuju u krađama i javašluku nije nešto čime se treba hvaliti.

Tajfun
Gost
Tajfun

Sto se cudite izjavi profesorice,koja predstavlja kaliciju”CRNO BEZ BIJELA”.

Cg12
Gost
Cg12

URA sigurno sve dalja od cenzusa.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Прочитајте у свим свјетским ријечницима дефиницију геноцида па упоредите са оним у Сребреници и биће вам јасно да је ова жена у праву. Геноциду ни близу!

Lobovanje
Gost
Lobovanje

A je li? Sta cemo sa presudom Medjunardonog suda u Hagu?! Ako ubijate ljude, civile, samo zato sto su Bosnjaci sta je to?

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Ja se nadam da ce ovi otici tamo dje i treba. Politika je za njih nepoznanica. Cenzus je visok zalogaj. Oni godina lutaju to treba brisati sa politicke scene. Dritan je u zabludi da moze on o necemu da odlucuje.

Bnjj
Gost
Bnjj

Radimo za 200,300e a vi pričate o prošlosti, prodajete nacionalizam

Banjo
Gost
Banjo

Profesorica koja brka ekavicu i ijekavicu, strašan kadar pogotovu za izbore.

Čegović
Gost
Čegović

Vidim da se UDBA mnogo bavi Urom ovih dana.

Billy Jean
Gost
Billy Jean

UDBA je termin iz prilično davnog vremena a najviše su ga u razgovorima rabili četnici, tako je i danas. URA se prosipa svakodnevno, mala ekscesna partija koja prikuplja glasače ekscesima a da ništa progresivno ne nudi. Mogli su da budu sjajni, lično su i bili simpatični, više nijesu.

Eurodizel
Gost
Eurodizel

Svi koji komentarisete da je rekla da sje stravicni zlocin i da je to dovoljno, veze nemate… Stravicni zlocin je relativizacija… a kad stravicni zlocin pocinis da bi nekoi narod nestao, samo zato sto je taj neki narod, onda je to GENOCID. Ne pomazete nikome žmurenjem na činjenice i medjunarone presude. A to što Bečanovićeva neće da se zamjeri glasnim… Više »

Mestar
Gost
Mestar

Svaki normalni covjek se najezi, potrese i stidi nad zlocinom u Srebrenici i nad snimcima ubijanja neduznih civila i djece. Svi medjunarodni sudovi su to svrstali pod genocidom kratko i jasno, dok ovo dno od zene nije ni u stanju da prizna da je to bio genocid a kamoli da se stidi toga. Isto kao da kazemo da masovno umiranje… Više »

Vule
Gost
Vule

Zato glasajte SOCIJALDEMOKRATE

Lovcenska
Gost
Lovcenska

U pravu je za sve sto je kazala !

Ribarevine
Gost
Ribarevine

Raspad od partije.. ali su se povezali sa drugim raspadima poput DF-a

Ribarevine
Gost
Ribarevine

Sigurno najgora partija na svijetu

Patrick
Gost
Patrick

Pa mogli ste se makar usaglasiti prije ovoga sa Dritanom,zalite li zrtve ili ne priznajete da je bio genocid u Srebrenici…

dejo
Gost
dejo

politicka odluka da se izvrsi pritisak na srbiju i srbe nema veze sa medjunarodnim pravom ni defincijom genocida ali mi zivimo u vrijeme politicke korektnosti gdje takve stvari prolaze ali nece ni to dovijeka

Brano
Gost
Brano

Da nije bilo evropskog zaziranja od islamskog elementa u BiH, ne samo Srebrenica nego i ono što se dogodilo u Bijeljini, Zvorniku, Bratuncu, Foči, Višegradu, Prijedoru…moglo se nazvati samo jednim imenom – genocid nad bošnjačkim stanovništvom.

Marx
Gost
Marx

Ja ne vidm da je negirala…

Djuka
Gost
Djuka

Svako najbolje govori o sebi. A ona je rekla sve najgore

xaaxaax
Gost
xaaxaax

pa dobro je rekla sto ste se istrzali

Boban
Gost
Boban

Sramota je da ova zena bude profesor UCG

Brion
Gost
Brion

Neka no kao profesor književnosti miješa ekavicu i ijekavicu a ako ste primetili i koristi u govoru crnogorsko Š (nemam na tastaturi simbol) šekira

Mikac678
Gost
Mikac678

Kako neki ne shvataju da negiranjem genocida u Srebrenici negiraju svoje žrtve. Sad sa Bošnjačke strane nešto ne čuh da oni osudiše zločine koje su počinjeli njihovi

Max
Gost
Max

A sto ste ga zaURAli svaki dan sto je ovo. Zar vam je URA tolika prijetnja?

Sport
Gost
Sport

Sto kome nije jasno ako dobiju koji mandat prvi ce Dritan to da upozna ili ce prije da promjeni ime i prezime ipak je to trecerazredna partija koja je spremna na sve i svasta za saku eura.

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Rekla je sudovi su odlucili sta je i dal je.Vi ste legende najvece na svijet!

Uraaa
Gost
Uraaa

Pa nije genocid. Jeste zlocin,nije genocid. Pitate li se sta je prethodilo tom zlocinu? Ako je Srebrenica genocid,sta je oluja u Hr nego genocid x10? O da,u Srebrenici nisu ubijene zene i djeca,nego vojnici armije bih. U oluji je stradalo sve pravoslavno i zanemocalo. Genocid je Jasenovac. Srebrenica zlocin,koji samo bolesnici podrzavaju

Bodin
Gost
Bodin

Sram te bilo….Jeste genocid, svidjalo se to vama ili ne ! Oluja je sasvim drugacije, ti nisi ni sposoban da pravis razliku, toliko o tebi i tvojoj inteligenciji

Banjo
Gost
Banjo

Oluja je seoba srba, opet. 1916. su im bježali vojnici i vlastodršci, u Oluji nevoljni narod zaveden pogrešno, opet od vlastodržaca iz srbije.

Bežmosrbskijuna
Gost
Bežmosrbskijuna

Ja bi oluju nazivao pobeguljskom akrobacijskom trkom četničkičkih humanista,

Šporki ubljanin
Gost
Šporki ubljanin

Ko DPS što je odgovoran za Štrpce

Garfild
Gost
Garfild

Bas spinujete…zena je profes, vrhunski inteelktualac i vise je pricala teoretski sta je sta..zlocin ama ni za sekund nije osporila

zoka
Gost
zoka

,,vrhunski,,..

Pollo
Gost
Pollo

Vise se i ne trude da prikriju svoje lice, jasno je sve kao dan da su nacionalisti i cetnici

Kika
Gost
Kika

Nevjerovatno da je URA dosla do toga da postane srpski nacionalistički obojena, nidje vise one crnogorske patriotske price

Zorica
Gost
Zorica

Oni su prikriveni sovinisti i nacionalisti

Ivanka
Gost
Ivanka

Kako moze ovako nesto da kaze poslije svega sto se desilo i zbilo u Bosni

Marko Z.
Gost
Marko Z.

Sta kaze Serbo i njegova supruga na ovo? Kakvo im je partijsko drustvo?

Crni
Gost
Crni

Pa i nije bio genocid

HR8
Gost
HR8

Za cetnike nije naravno. Sad znas sta si.

Marko76
Gost
Marko76

U ovu partiju se vise ne zna ko pije a ko olaca

Nikšić
Gost
Nikšić

Ok sud je presudio da je bio genocid i što ćemo sad. Sve u svemu Srebrenici su prethodili strašni zločine sa obije strane koji su po monstruoznosti mnogo gori od ijednog zločina u Bosni. Inače 156 crnogorski državljana je poginulo koji su išli Bosnu branit

SakaJada
Gost
SakaJada

Isli Bosnu branit od Bosanaca? Kao sto danas Trebinjka Vesna Bratic ne da Crnu Goru Crnogorcima? Cudna rabota ja ti velim.

Vojo
Gost
Vojo

Teško vas je čitati

Srbo
Gost
Srbo

Definicija genocida je etničko čišćenje ,istrebljivanje s namjerom da se zatre postojanje jednog naroda na određenom prostoru. Danas u Srebrenici ima više bošnjaka nego srba tako da je to veoma upitno naravno veliki zločin niko ne spori. Hrvatska na čiju proslavu Oluje Crna Gora šalje emisare je protjerala i zatrla gradove ,sela od Srba pa niko to ne zove genocid.… Više »

HR8
Gost
HR8

Izgleda niste uspjeli u svom naumu? Da sta htjeli pobiti i pocistiti to se zna.

Bizamala
Gost
Bizamala

Maknite mi ovu preletacku partiju koja se samo vodi intereesima Perovica i Vijesti..

Sofija8
Gost
Sofija8

Ulazak u postizbornu koaliciju sa DF za URU predstavlja definitivno njegovo politicko samoubistvo, izdao si sve one gradjane koji su te donekle gotivili..

Tanja
Gost
Tanja

Foliranti iz ure. Kriju se pod plastom gradjanske partije a prodaju se za sitne pare. Jasno.

Baraka
Gost
Baraka

Ova je, inace, poznata srpska agitatorka, protiv scega sto je crnogorsko i sto cini Crnu Goru. I eto, malo po malo osvjedoceni nacionalisti postadose “gradjani i demokrate”….

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Biće da ste je s nekim zamijenili. Ona je profesor crnogorskog jezika i književnosti, mogla je da ostane na srpskoj da je htjela.

Trener
Gost
Trener

URA je ipak samo jedna mala grupa “ljudi” koja negira sve sto je CRNOGORSKO i sve sto je DEMOKRATSKO. A NEMOJTE BAREM MAHATI ZASTAVAMA CG I EU KUMIM VAS BOGOM.

Sinjore
Gost
Sinjore

Sta je sa genocidom nad Srbima tamo? Zar precutkivanje tog zlocina nije skandalozno?

Драгутин
Gost
Драгутин

„ Znate, meni je Klinton nudio u aprilu 93. godine (nakon pada Cerske i Konjević Polja, prim. a.) da četničke snage uđu u Srebrenicu, izvrše pokolj pet hiljada muslimana i tad će biti vojna intervencija.”

Bukvar
Gost
Bukvar

Pravo lice URA-e , vrha partije pa do zadnjeg njihovog “glavara”. A tek ” profesorica” koja izucava ZNAKOVE , da nije smijesno bilo bi zalosno.

Princeza07
Gost
Princeza07

Isti ste kao i DF, vise se ne skrivatee izdajnici.. Ne zna se ko je gorii..

Djordano
Gost
Djordano

Laž! Nije negirala, nego je rekla da je nestručna za to i da nije njena oblast. Ne podvaljujte.

HR8
Gost
HR8

Ako je nestrucna zar nezna za odluke medjunarodnog suda ili samo priznaje cetnicko-srbski sud.

Billy Jean
Gost
Billy Jean

@Djordano Onda je ona jedina osoba kojoj to nije poznato na ovom mrčenom Balkanu. Svi ostali znaju, e sad tu imaš ove koji prihvataju da je bio genocid i one druge koji kažu da nije genocid nego strašan zločin. Jedino prof. univerziteta ne zna. A nemoooo

Cucka jeka
Gost
Cucka jeka

Kakav je ovo umišljaj…., nazovi profesorica
Aaauuuuu, a pojma nema

Vezir
Gost
Vezir

Dovoljno da se vidi ko je sve u URA “partiji” tj.organizaciji. Zalosno da posle brojnih presuda u Hagu i stava Skupstine Crne Gore, “gradjansku partiju” u 2020.godini cine ovakve osobe, nudeci sebe da predstavljaju narod CG u narednom mandatu koji naravno mogu vidjeti samo u snu. Stidite se

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

Evo ovo je jos jedan dokaz da ste prikriveni nacionalisti i sovinisti.

Goca
Gost
Goca

Džabe vam spin, pada vam gospodar. Svanulo je, nema više mraka.

Bodin
Gost
Bodin

Eo bas ce cijela, vecina CG, da glasa za negatore svega crnogorskog, pod zastavom SRbije
Hahahaha, Jesi li ti normalan ? Vjerujes iskreno u ovo sto pises ?

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Greote, šta je spin, imaš li uši i oči, čuješ li šta gospođa govori. Na žalost, ti ne vidiš dalje od Mila, samo vam je on u pameti i biće vam još dugo.

Antropolog
Gost
Antropolog

DPS ce pobijediti ubjedljivije nego ikad.

Ždrebaonik
Gost
Ždrebaonik

URA POSLIJE IZBORA NE POSTOJI

Akademik
Gost
Akademik

Ovi iz URE su se potpuno pogubili.

Tinkulica
Gost
Tinkulica

URA je CETNICKA PARTIJA SA SVE DRITANOM NA CELU,to nam je valjda odavno svima jasno.SMRT FASIZMU SLOBODA CRNOGORCIMA

Kimono
Gost
Kimono

Bruko!

mili
Gost
mili

sramota sta rece neko ko ima titulu Profesora

zoka
Gost
zoka

kupuju diplome..

Kosić
Gost
Kosić

Juce je u Danilovgradu bio njihov predsednik.
Nije bilo 4 ljudi iz Danilovgrada.

Verko
Gost
Verko

Vi bar nemate pravo da pricate!

Akademik
Gost
Akademik

URA se raspada.

Puerto
Gost
Puerto

Bas Vas studenti “hvale”kako ste los profesor!

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

20% biračkog tijela koje ne glasa se izjašnjavaju kao crnogorci uglavnom i oni teško da će ikada ikome dati glas. obaj dio srba koji glasa dps kada ne glasa dps ne glasa ni druge partije. borba je oko prosrpskog biračkog tijela koje se šeta od df do snp do demokrata. svaki se izbori kod nas vode oko toga ko će… Više »

Mrkosnica
Gost
Mrkosnica

Svi te znamo, Becanovicka!

Manitovac
Gost
Manitovac

Pale maske, pale maske! 😂

Kocani
Gost
Kocani

Sta ce sjutra novo biti kod vas?

Alma
Gost
Alma

A bogomi trebas da se stidis mnoge majke su zakukale zbog onoga sto se desilo u srebrenici…

PG_taksista
Gost
PG_taksista

Kakva partija takvo i predsjednistvo

Dusan
Gost
Dusan

Pricao sam danas o ovome sa drugom koji je albanac i svi su ogorceni cak ga se svi i stide, momak se totalno pogubio u citavoj politickoj prici i izgubio kontrolu nad svojom partijom, pitam se samo ko li stoji iza njega

Lool
Gost
Lool

Nema genocida bez potpune istine!

Andjela
Gost
Andjela

Sledeci korak je Dritanovo krsetenje koje ce da krunise ove izjave pa vjerovatno i kumstvom Andrije Mandica s kojim planira da udje u koaliciju

Broj 1
Gost
Broj 1

Neka ura ne računa na glasove bošnjaka

Naida
Gost
Naida

Ne znam gospodjo kako drugacije moze da se nazove ubijanje neduznih ljudi 8 000 ljudskih bica medju kojima je bilo i djece…… ovakvu izjavu moze da da samo monstrum

Grahovac
Gost
Grahovac

Žena je teski nacionalista!

Vukov_most
Gost
Vukov_most

Ova partija širi mržnju!

Arnela
Gost
Arnela

Nadam se da nece preci ni cenzus i da ce gradjani ovo dobro da zapamte, pogotovo bosnjaci i muslimani koji su ionako ogorceni na Dritana Abazovica

Nudo
Gost
Nudo

Znali smo da oni smatraju ratne zločince narodnim herojima. To je sramno!!

Osjecenica
Gost
Osjecenica

Ova žena izgleda smatra ratne zločince narodnim herojima. Toliko o njoj i njenoj partiji.

Hari
Gost
Hari

Sve je bilo jasno onog trenutka kada je Dritan Abazovic najavio saradnju poslije izbora sa najvecim mrziteljima drzave Crne Gore

Antonije
Gost
Antonije

Izgleda da su za njih ratni zlocinci heroji :))

Edi
Gost
Edi

A prodajete nam pricu o medjulkjudskim odnosima i o pomirenju, pa koga vi zavaravate, dobro zna crnogorska javnost ko je Dritan Abazovic jos kada je bio dio koalicije kljuc

Slavkoo
Gost
Slavkoo

Zato ih je i napustila njihova kandidatkinja kad je vidjela da otvoreno vode velikosrpsku politiku u Crnoj Gori

Slavkoo
Gost
Slavkoo

Kad je Abazovic njegov narod ovako prodao i brutalno izdao sto bi tek nama cinio, crni mi…

Stanko
Gost
Stanko

Dok Dritan Abazovic velica Veliku Albaniju i masta o istoj, Milos Konatar prijeti narodu po Rakonjama da moraju da glasaju za njih i nada se Velikoj Srbiji, a clanica predsjednistva negira genocid u Srebrenici…. e jadni li ste kukala vam majka

roro
Gost
roro

Nije genocid,već zločin.Zločin su napravile ustaše u Jasenovcu,i drugim mjestima po Hercegovini i Bosni,jer su ubijali žene i djecu.

HR8
Gost
HR8

Kad ti utece sa odeljenja za mentalnu diareju?

Stefan
Gost
Stefan

Nije ni cudo kad negiraju nezavisnost i postojanje svoje drzave i svog naroda od takvih sve moze da se ocekuje.

Jovan
Gost
Jovan

Citava njihova partija negira genocid u Srebrenici, Dritan se cak i podsmijavao prije par dana na tu temu….

Rodoljub CG
Gost
Rodoljub CG

A da paradoks bude još veći isti Dritan je studirao u Sarajevu.

Marko
Gost
Marko

Zaista treba da se stidi ove izjave, mada se od njih nista drugo nije ni moglo ocekivati….

Mirsad
Gost
Mirsad

Ura ne moze proci cenzus ! Dritan najavio koaliciju sa df-om, ova negira genocid, sta je sledece ? ? ?

Popac
Gost
Popac

Svašta… I ovoj dati drzavu…. nikad!!!!!! 30. navece slavicemo pobjedu Crna Gore!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kondor
Gost
Kondor

Normlano je da se u srebrenici nije desio genocid,to je teska podvala koja hoce da narod koji je u Tom regionu dva puta poklan (1914_1918,1941-1945) proglasi genocidnim.To sto je 28 muslimanska divizija razbijena u Tom kraju je druga stvar.

Cheese
Gost
Cheese

Znate sto je jedina istina? To je genocid. Strasan! Medjutim Srbi, Rusi i Kinezi nikad nece prihvatit tu cinjenicu. Jer pazite dok Hrvati zvanicno ne priznaju genocid nad Srbima, takodje i carska Njemacka iz prvog svjetskog rata, Austrija i Madjarska koje su svojim djelovanjem smakli preko 1.3m Srba samo u prvom svjetskom ratu, pa nakon toga 30 godina jos strasniji… Više »

Aga
Gost
Aga

Više ni ne skrivaju svoje lice, zastiđe od partije!!

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

1. Bečanovićka nije negirala ni zločin ni genocid, rekla je da ne zna ništa o tome;
2. Konsultujte Noama Čomskog o Srebrenici, validniji je nego žena koja je izmislila crnogorski jezik

Ibar
Gost
Ibar

Zbog toga su se i pronašli u koaliciji sa DF…

Drago
Gost
Drago

ja ne vidjeh da ona ovdje negira to, no da je rekla da je to bio zlocin, to sto se desilo srebrenici, a sud treba da procijeni da li je genocid ili zlocin

HR8
Gost
HR8

A sud kao procijenio?

Ribolovac
Gost
Ribolovac

Još jedan dokaz da su prikriveni šovinisti i nacionalisti!

Susnjar
Gost
Susnjar

Još jedan razdor i podjela u ovoj partiji…

krtolj
Gost
krtolj

U srebrenicu nije bio genocid nego zločin. Zna se što je genocid?

HR8
Gost
HR8

Je li ti to Risto objasnio po svetosavskim nacelima?

Sveznalica
Gost
Sveznalica

U toj vašoj partiji jedno normalno nema….polako se svi pakujte.

Crnooka
Gost
Crnooka

Pravi primjer nacionaliste od žene .

Rajak
Gost
Rajak

Kako je nije sramota eto

Durban
Gost
Durban

Ova je zadovoljila interes preko DPS I sad laje protiv njih. Nista roba

Kameleon
Gost
Kameleon

Sinoć si jasno otkrila namjere Df -a

Patrick
Gost
Patrick

Pocinjen je legendo

Zena_od_sultana
Gost
Zena_od_sultana

Ti jadna ni sama ne znaš šta si ispričala i šta si objasnila.

Cetash
Gost
Cetash

Jasno je da URA ne zna đe udara u ovoj kampanji, svaki dan ih neko napušta, oće sa frontom, sad ne priznaju Srebrenicu, Dritane povuci se i prepusti partiju časnom Filipu Adžiću.

Sarica
Gost
Sarica

Kakvi nacionalisti bi da vode drzavu

Pivcee
Gost
Pivcee

Sve li se danas zovu profesori.

Blog
Gost
Blog

Mogu samo zamisliti kako gradivo objašnjava kad si sinoć onako…

Ivi99
Gost
Ivi99

Kakvi su ovo sovinisti

Zver
Gost
Zver

Sinoć si se izbalmirala dovoljno za cijeli život, a sad se fino spakuje i napusti politiku i mjesto profesorice.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Ako je genocid ubistvo 1000 ljudi, mahom naoružanih muškaraca, onda jeste bio genocid. BBC, norveška televizija, italijanska… izvještavali kako su 2,5 godine tu dovlačena tijela vojnika iz svih djelova Bosne, samo da ih bude više. Eno su neki išli u Memorijalni centar i čitali svoja imena kao fa su tu sahranjeni, većina je u inostranstvu. Svi znaju da je Klintonu… Više »

HR8
Gost
HR8

Ti si sebi mozak izcasijo negde kad si posrnuo.

Aquarius
Gost
Aquarius

Međunarodni sud, stvoren od strane Ujedinjenih naroda, jasno je presudio da se radilo o genocidu. O čemu ova priča ?

Vilusi
Gost
Vilusi

Ko im sledeci odlazi sa liste?

Lepotica
Gost
Lepotica

Ova dama ne zna osnovne pojmove.

HR8
Gost
HR8

Pa kaze ona da nije strucna i da tek tako usta otvara.

Ostatija
Gost
Ostatija

Treba proveriti njen doktorat i traziti od strucnog savjeta objasnjenje za ovu izjavu. Valjda postoji akademski sud casti? Valjda moze da se objasni ova glupost sa oznaciocem? Valjda postoji pristojan profesor da javnosti objasni da je ona izjavila glupost?

Macole
Gost
Macole

Pogresno objasnjava, oduzmite joj katedru. Ovo je cisto neznanje

Kafidžonka
Gost
Kafidžonka

Evo ovakvo joj je svako predavanje! Ima jedno dvadesetak termina i samo ih vrti u krug. Znaju njeni studenti na šta mislim

Pufnica
Gost
Pufnica

Pokret URA se deklasirao kao partija svih vjeroispovijesti.

Kuside
Gost
Kuside

Kako se Ura raspada

Marpl
Gost
Marpl

Nije se dogodio. Počinjen je.

Taske
Gost
Taske

Nebitno je potpuno šta misli ova gospodja,očigledno se još nije dogovorila sa sobom šta bi bilo dobro da kaže pa vrda po “oznakama”…

Maldita
Gost
Maldita

Ona lupa, treba joj oduzeti katedru, ti pojmovi se ne tumace tako.

Rejna
Gost
Rejna

Ona pojma nema, to sto je rekla je glupost. Oznaceno i oznacilac? Potpuna neznalica. Koristiti dio neke teorije i pojmove ovako je oznaka potpune neznalice.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Zapravo, Vi nemate pojma iz lingvistike. Označeno i označilac su osnovni pojmovi koje je uveo Ferdinand de Sosir, prvo je neki predmet ili biće, a drugi naziv kojim se on/ono imenuje. Eto malo besplatnog znanja! Da ne bude kad mi nešto ne znamo da su drugi neznalice.

Fossil
Gost
Fossil

Još nedoumica: Gospodjo Bečanović, da li je Draža Mihajlović bio antifašista? Da li je Mjesec planeta ili satelit? Da li je ekavica tradicionalni crnogorski dijalekt?

Omegle
Gost
Omegle

Jad i bijeda od “gradjanskog” pokreta. Nadam se da nece preci cenzus.

Eva_zuta
Gost
Eva_zuta

Nije imala jasan stav partije pa je pokusala da improvizuje .

Poaro
Gost
Poaro

Eee…pa kako da kažeš da je bio genocid,a mentor ti risto&co.

Blok
Gost
Blok

Hahaha vi ste sou..drzava nam propada ..dozivjeli smo ekonomski krah a vi pricate od srebrenici ..e pa nece moci vise gospodo..treba spasiti drzavu cg od onih koji su je dokrajcili..

Prevalitanus
Gost
Prevalitanus

Uz svo duzno postovanje u inniverzitetskom profesoru, pitanja su gosti sigurno dobili unaprijed. Ovako nesto izjaviti moze i neznavena i beskrupulozno manipulativna osoba. Ne mislim na demagosko izlaganje, vec na namjeru da se dodvori birackom tijelu koje posljednje na planeti zemlji negira genocid u Srebrenici

Send this to a friend