Politika

Knežević: Izbori će pokazati da li je Bečić obmanuo svoje glasače

Milan Knežević

Aleksa Bečić i Demokrate dobili bi znatno manje glasova da su za vrijeme izborne kampanje saopštili da će glasati za Rezoluciju o Srebrenici, da će podržati sankcije Rusiji, da će protjerati ambasadora Srbije kao i da će ostati pri odluci o priznanju Kosova, a budući izbori pokazaće da li su obmanuli svoje biračko tijelo, ocijenio je u intervjuu za srpski Alo, jedan od lidera Demokrtatskog fronta, Milan Knežević.

On je poručio da DF svakako neće odustati od svojih principa i onoga što su obećali građanima u predizbornoj kampanji.

“Navikli smo i na gore, više smo bili po zatvorima nego u skupštini i na funkcijama, tako da sve što biva, mi smo mu naredni. Ako dogovora ne bude, čeka nas tehnička vlada, pripremićemo izbore, a mi ćemo očistiti spisak i što bismo mi u Zeti rekli – “pa šta ko ponese””, kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, što DF smatra šamarom veleizdaje jeste ponašanje premijera Zdravka Krivokapića koji je, kako dodaje, počeo da realizuje ono što nije bio predizborni program i sve ono što je u suprotnosti sa ideologijom DF-a.

“Ako sad napravite kratku analizu između spoljne i unutrašnje politike Mila Đukanovića i Duška Markovića i unutrašnje i spoljne politike Zdravka Krivokapića, skoro da i nema razlike. Da sam ja na mjestu Krivokapića, davno bih podnio ostavku jer tako nalažu pravila parlamentarnog života i demokratije. Krivokapić će sve više padati u neku vrstu političkog zaborava, prezira i razočaranja, kao što je to bilo prije nekoliko dana kada su ga zvižducima dočekali u Beranama”, rekao je Knežević.

On tvrdi da čitava Crna Gora zna da Zdravko Krivokapić u suštinskom smislu više nije premijer.

Ističe da je time što ne želi da potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Krivokapić iznevjerio litije i očekivanja građana, “njih 133.275 glasača koji su u ogromnom broju glasali za našu koaliciju.”

Vladu Crne Gore formirale strane ambasade
Knežević je ponovio ranije izjave da su nedvosmisleno, aktuelnu Vladu u Crnoj Gori formirale strane ambasade.

“Očigledno je da oni predlažu i podržavaju jedan postupak i proces kohabitacije između Mila Đukanovića i dijelova parlamentarne većine kao što su Demokrate i URA, jer je potpuno neshvatljivo da još nije došlo do demontaže Đukanovićevog režima, neshvatljivo je da još nismo formirali anketni odbor koji bi pokrenuo parlamentarnu istragu vezanu za sve one navode Duška Kneževića o kriminalnim aktivnostima Đukanovića, njegovih članova familije i najbližih saradnika, tako da, čini mi se, čitava ova situacija od 4. decembra, kada je formirana vlada, mogla bi se podvesti pod jedan kontekst, a to je da su Krivokapić, Abazović i Bečić u nekoj fazi saradnje i da se više sreću između sebe nego s nama koji podržavamo ovu vladu”, naveo je Knežević.

On je rekao i da crnogorska Vlada umjesto da sarađuje sa Srbijom, ulazi u otvorenu konfrontaciju sa njom i njenim narodom.

“Srbija je lider u regionu, doživljava ekonomski procvat zahvaljujući politici Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Vlada umjesto da bude srećna zbog toga i iskoristi te mogućnosti da sarađuje sa Srbijom, ulazi u otvorenu konfrontaciju sa srpskim narodom, ne potpisujući temeljni ugovor, izglasavajući rezoluciju o Srebrenici”, zaključio je Knežević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Thor
Gost
Thor

Realno najveca spoljnopoliticka greska nase drzave je priznanje Kosova. To itekako boli Srbiju, i to je kao da ne daj Boze oni priznaju nezavisno Cetinje u sastavu samih sebe, ili Albanije, Hrvatske. To bi i nas Crnogorce boljelo. Cudna je ta Amerika. Ovamo guraju Kosovo, a kad je Krim u pitanju odma se pozivaju na Rezoluciju 1244. Kosovo je nazalost… Više »

Jole
Gost
Jole

Demokrate sigurno nestaju, jer su najveci prevaranti i manipulatori. Izdaju i crnogorce i srbe, nikad vidjeno nije vece licemerje…

drzavnik
Gost
drzavnik

jel ovo pipun ili dinja

drzavnik
Gost
drzavnik

srecom vas vise nece biti

drzavnik
Gost
drzavnik

posle idete u politicku istoriju bili nekad

Pomorac
Gost
Pomorac

A kad su izbori?

Nino
Gost
Nino

Pakujte se !!

Neo
Gost
Neo

Kako ćete vi u opoziciju 😂😂😂
df i dps zajedno na sljedeće izbore u opoziciju,
živi bili viđeli 👌 adio

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Ako je ko prevario glasače to si ti ,Medo i družina.

DejoDejo
Gost
DejoDejo

E bas je Srbija dozivjela procvat.Pipune mazi oci drugima,ne vrijedjaj nam inteligenciju

Gost
Gost
Gost

Kakav si ti SMOR od čovjeka . Ko tebe danas uopšte sluša jadan . Vi iz df – a ste sami sebi najveci problem .

Saša
Gost
Saša

Nikada CG nece biti dio srpskog sveta. A izdajnike cemo pamtiti

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Aj ti kod tvoga Vucica.

Mima
Gost
Mima

Ovo je rečnik Vučićevih SNS-ovaca… procvat Srbije…sto bi mi rekli “snila baba sto bi rada”.

Levis
Gost
Levis

Ne znam,da li primjećujete da se od dolaska Bajdena vlast Vučiću ljulja.Raskrinkana je njegova veza sa kriminalnim klanovima ,a velikosrpska politika gurana od Rusije će biti zaustavljena.

Buba
Gost
Buba

Jedva. Cekam. Izbore.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ajde da vidimo ko će kako proći! Vi ste ga ugasili,džabe vam Vučić.

ROJS
Gost
ROJS

Antipatičan ovaj “gospodin”

Lavanda
Gost
Lavanda

Istina je da ste vi na i lokalnim izborima u Nikšiću i H.Novom izgubili 8000 glasova sa takvom pričom.

Ridikul
Gost
Ridikul

Bolje vam je na izbore što prije dok je jos Vucic jak i imate njegovu podrsku. Veoma brzo ce se i Vucicu zaljuljati pa mozda uz dobre kontrole nove vlasti CG vam izostane podrska iz Srbije.

veselin
Gost
veselin

samo i treba nac nekoga da mu i vjeruje sve je lijepo napisano

Storner
Gost
Storner

Bečić će u odnosu na tvoj DF porasti, a Bože zdravlja svi ćete u opoziciju.

Send this to a friend