Politika

Knežević: Sastanak Đukanovića i Tačija je zagrljaj dva davljenika

Knežević

Lider DNP-a Milan Knežević kaže da današnji hitni dolazak Hašima Tačija u Podgoricu na konsultacije kod svog provjerenog mentora Mila Đukanovića predstavlja direktan dokaz panike među teroristima, ali, nažalost,  i najbolji pokazatelj očigledne činjenice da je Đukanović, nakon smrti Ričarda Holbruka, postao novi simbol UČK.

“Simptomatično je i da se dolazak Tačija dešava na samo dva dana nakon posjete Vučića Kosovu i Metohiji, gdje je izjavio da nikad neće priznati nezavisnost Kosova. Zato je Hašim Tači osjetio iznenadnu potrebu da režimsku Crnu Goru i Mila Đukanovića iznova promoviše međunarodnoj javnosti kao saveznike terorističke tvorevine u pregovorima sa Srbijom, ne bi li pojačao svoju poziciju za predstojeći sukob sa Haradinajem i Kurtijem. Zbog toga ovaj sastanak dvojice izolovanih očajnika podsjeća na grčeviti zagrljaj dva davljenika, koji su umislili da se mogu igrati geopolitike”, ističe Knežević.

Međutim, dodaje on, mora primijetiti da današnja izjava Đukanovića predstavlja još jedan dokaz ozbiljnog sukoba između njega i premijera Markovića, koji je nedavno, prilikom sastanka sa Merkelovom, jasno izjavio da je protivnik promjena granica.

“Đukanović, potpuno suprotno zajedničkom stavu Markovića i Merkelove, izjavljuje da podržava svaki dogovor tzv. države Kosovo i Srbije oko podjele teritorije Srbije, što je nonsens par ekselans u međudržavnim odnosima i direktni dokaz neprijateljske politike Đukanovića prema Srbiji i srpskom narodu”, smatra lider DNP-a.

Prema njegovim roječima, na ovaj način danas na jednoj strani imamo Đukanovića i Tačija, a na drugoj Markovića, Haradinaja i Kurtija.

“Ali je jasno da je režimska Crna Gora u oba slučaja i dalje na strani terorista, a direktno protiv interesa Republike Srbije. Zato neophodnost pokretanja inicijative o raspisivanju referenduma o povlačenju odluke o priznanju tzv. države Kosovo na teritoriji Srbije predstavlja jedini ispravni put, i jedini politički model, kojim se direktno štite interesi većinske Crne Gore”, jasan je Knežević.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend