Politika

Protjeruju crnogorske političare, a ne znaju ništa o tome

U Crnoj Gori jedna od glavnih tema je spisak crnogorskih zvaničnika koji se nalaze na listi osoba kojima je Rusija zabranila ulazak u zemlju. Taj se potez Moskve tumači kao recipročni odgovor na odluku Crne Gore da se pridruži sankcijama EU uvedenim nakon ruske aneksije Krima. I dok premijer Duško Marković ističe da spisak crnogorskih državljana koji se nalaze na crnoj listi Rusije ostaje tajna, portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želio da komentariše taj podatak, tvrdeći da mu nije poznata navodna zabrana ulaska crnogorskih političara u Rusiju.

Ruska ambasada u Crnoj Gori priznala je nedavno u odgovoru na pitanja CDM-a da postoji lista sa zvaničnicima iz naše zemlje kojima je zabranjen ulaz u Rusiju ali nije htjela da saopšti ko su oni.

Onda je “Pobjeda” objavila, pozivajući se na izvore iz crnogorskog ministarstva spoljnih poslova, da se na ruskoj crnoj listi nalazi 70 pojedinaca među kojima i bivši premijer Milo Đukanović, predsjednik skupštine Ivan Brajović i još 46 poslanika koji su glasali za prijem u NATO.

Međutim, portparol Kremlja Dmitrij Peskov tvrdi da mu nije poznata navodna zabrana ulaska crnogorskih političara u Rusiju iako je prije nekoliko dana ta zemlja zabranila poslaniku DPS-a Miodragu Vukoviću da uđe u Moskvu, pa ga je uhapsila i deportovala za Crnu Goru.

“Ne. Ne znam ništa o tome”, rekao je Peskov novinarima, prenosi TAS.

Za razliku od EU i SAD, Rusija ne objavljuje crnu listu stranaca kojima je zabranjen ulazak u zemlju zbog zaštite ličnih podataka.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je ranije danas da Rusija čuva u tajnosti spisak osoba iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, a “protjerivanje” poslanika Miodraga Vukovića nazvao je destrukcijom i primitivizmom.

“Danas sam vidio iz jedne službene zabilješke da je prilikom uručenja note Ministarstvu inostranih poslova Rusije saopšteno da spisak nepoželjnih osoba u Rusiji ostaje tajna i da nećemo znati ko je na tim spiskovima. To je njihova praksa. Demokratija će uvijek pobijediti nedemokratiju. Crna Gora ide putem razvoja demokratije, ali nas je razočarao ovakav odnos prema Crnoj Gori i iznenađuje takav nivo destrukcije i primitivizma jednog režima koji do sada nije zabilježen. Mi sigurno nećemo posustati”, rekao je Marković.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Virus
Gost
Virus

Kad ćete da objavite tekst pod naslovom ” Zaveli su Rusiji sankcije a ne znaju zašto” ?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Zato jer su im tako rekli iz EU koja se inače ne miješa u politiku CG jer smo mi samostalni.

Bokelj Hrvat
Gost
Bokelj Hrvat

Crna Gora se priblizava EU I radi sto EU kaze jer EU je EU (ti tvoji ili neki drugi kad traze bolji zivot neidu u rusiju nego u EU eventulano u svicarskoj zato shhhhhhhh tisina) . pozdrav

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ovo je Putinov skutonoša, papučar, poštar… Ruski ‘super mario’. Ovaj se uvijek oglašava kada se Kremlj u medjunarodnoj javnosti prozove za neko nedjelo, a imaju ih bezbroj. Jeste, “ne znaju” ništa, ali itekako znaju da puste klicu zla u Crnoj Gori, kakav je Dražin Front te ga savjetuju kako da što lakše razbiju CG. Na KGB-ovom medijskom servisu zvanim ‘Sputnik’… Više »

Blavor
Gost
Blavor

Ovaj je kao Popaj , bas to ne znam , da si me sto drugo pitao ne bih ni to znao ali bas ovo ne znam stvarno))

Anominus
Gost
Anominus

Xaxaxa… Koji dileja.

Toni
Gost
Toni

Ma jeste. On dileja, a ti kralj…

cikotić
Gost
cikotić

A nemojte nam to radit’, pa vi samo o nama mislite i pričate!

Send this to a friend