Politika

Nišić: Zapanjeni smo gestom bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori

Irma Nišić

Politička direktorica Socijaldemokrata, Irma Nišić kazala je kako su u toj partiji zapanjeni gestom bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića, koji je tragični događaj koji je pogodio ne samo Cetinje, nego i Crnu Goru, pokušao da iskoristi da još jednom ponizi našu državu.

<<<Još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore: Pismo saučešća Vučića Đukanoviću stiglo sa adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Srbije<<<

“U danima neopisive tuge za našu državu, nedopustiv je odnos ovog čovjeka prema državi koja mu je ukazala gostoprimstvo, kao što je nedopustiv odnos zvanične Srbije prema Crnoj Gori i kada su u pitanju tragični događaji”, navela je Nišić.

Ovakvim gestom, ocjenjuje, Božović je samo još jednom pokazao zašto je nedostojan gostoprimstva Crne Gore i pozicije koju je obavljao.

“Od nadležnog Ministarstva vanjskih poslova očekujemo da, u skladu sa mogućnostima i praksom, iskoriste sva sredstva koja su im na raspolaganju kako se ovakav diplomatski skandal ne bi ponovio. Takođe, pozivamo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, da zabrani Božoviću ulazak u Crnu Goru, ne bi li se zaustavio u svojim daljim lošim namjerama prema državi iz koje potiče”, zaključila je Nišić.

Send this to a friend