Politika

NSD: Abazović i Radulović ćutali dok je Rastoder vrijeđao SPC i srpski narod

Sa sastanka sa predstavnicima dijaspore u Njujorku, Foto: Vlada Crne Gore

Delegacija Crne Gore, koja u Njujorku boravi o trošku građana, mirno je odslušala uvrede koje je DPS-ov aktivista, pod okriljem Bošnjačkog saveza, uputio većinskoj Crnoj Gori vrijeđajući srpski narod i SPC, optužujući ih na jedan brutalan način uličarskim jezikom mržnje i šovinizma, navodi se u reagovanju Nove srpske demokratije (NSD) koji su osudili, kako kažu, nastup predsjednika Bošnjačkog saveza Crne Gore Esada Rastodera.

<<<Esad Rastoder poručio Dritanu: Brukate nas po svijetu, stisnite petlju i oborite četničku vladu<<<

“U petak je, kako javljaju mediji bliski bivšem režimu, u Njujorku, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Esad Rastoder žestoko kritikovao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i savjetnika potpredsjednika, Filipa Adžića“, navode iz NSD-a.

Svima je, kako kažu, jasno da je bivši režim izvor svake mržnje i nepočinstva i prepreka pomirenju u Crnoj Gori, pa zato, dodaju, čudi šta je delegacija Vlade tražila na ovom sastanku.

“Ako je bila potreba da u nekoj njujorškoj kafani dobiju podršku okupljenog društva da DF ne uđe u rekonstruisanu Vladu dobili su je, ali se pitamo da li je to put ka stabilizaciji prilika u parlamentarnoj većini i Vladi. Ako je obilazak američkih kafana bio jedan od ciljeva Abazovićeve posjete, predložiće im DF dvadeset drugih kafana u Čikagu i na desetine drugih širom Amerike, gdje će im okupljeno društvo svašta reći zbog toga što je DF do sada bio isključen iz Vlade, poručuju iz NSD-a.

Prema njihovim riječima, od ovog sastanka su prošla dva dana, a još niko se, kako kažu, od predstavnika manjinskih naroda i takozvanih građanskih partija iz opozicije nije oglasio i ogradio od “šovinizma i nacionalizma predsjednika Bošnjačkog saveza, a nadamo se da ćutanje nije odobravanje”.

“NSD i DF oštro osuđuju ovakav nastup Esada Rastodera i ostaju pri stavu da Crnoj Gori nikada nije bila potrebnija politička stabilnost i pomirenje, da je rekonstrukcija Vlade i stabilnost parlamentarne većine jedina brana sve agresivnijoj kampanji bivšeg režima, koji je ovu državu za proteklih trideset godina toliko osiromašio i podijelio da će biti potrebno mnogo znanja i mudrosti da se saniraju sve štete koje su nastale.
Manjinskim narodima još jednom poziv da se izvuku iz ralja DPS-a, da prihvate ponudu parlamentarne većine i da u interesu svog naroda uzmu učešće u kreiranju društveno-političkih kretanja, a ne da u rukama DPS-a i satelita budu sredstvo destabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori”, zaključuju iz NSD-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Da nije sta krivo rekao? Nego nema junaka da ga poslusa!

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Tesko je kad istina boli.

ellevator
Gost
ellevator

Kako Liverpul razbi Manchestera.

BOSS
Gost
BOSS

Ovo vam nece proci kod pravih rodoljuba dijaspore New yorka.Podrska za svaku izgovorenu rijec Esada Rastodera

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Kako vam nije jasno da je bivši režim u svim klubovima u dijaspori su instalirali svoje ljude koji su imali debele koristi

Rade007
Gost
Rade007

Ali veli gledni, “većinskoj Crnoj Gori”. 😂😂

Marko
Gost
Marko

Gospodin Rastoder nije vrrijeđao SPC već samo četnike. U pravu ste Gospodine Rastoder. Zato Vas i napadaju četnici, osjetili su se prozvanim

najos
Gost
najos

zmije izigravaju kukavicu i placu

najos
Gost
najos

Kolko su srbi nerealni za molo puklo rat radi njihovih nazi nacionalizma i kao da nije bilo nista samo bombardovanje treba unaprijed i procicemo bez rata.Izigravaju zmije kukavicu.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Esad Rastoder je rekao istinu i cak nije dovoljno rekao koliko je još bilo da se kaže! Svaka čast gospodinu Rastoderu!

Perun
Gost
Perun

Kakvo vrijeđanje kada se vi divite i ponosite četničkim zločincima iz drugog svjetskog rata,te ratnim zločincima iz postjugoslovenskih ratova,vi se ponosite svojim četništvom i svojim zločincima Mladićem i Karadžićem i u čemu je onda problem???

VanPameti
Gost
VanPameti

Istinu im reka sa sto vama u NSD ne odgovara istina , naravno da zamijerate .

Tara
Gost
Tara

Bravo……………………………..Rastoder..ziva istina..Svetosavci su unijeli u CG..mrznju..rascjep finog naseg naroda..govore i pjevaju ulicarski..pljuju na CG i Crnogorce..iako su crnogorci stvorili ovu drzavu,DF..i sav vas srpski narod je neo..fasisticki..prava Uzas!

veritas
Gost
veritas

O čemu pričaju ovi iz DFa i NSDa? Gospodin Rastoder je rekao ono što misle svi Crnogorci, i svaka mu čast na tome. Nije tu bilo nikakvih uvreda no čistog ljudskog osjećanja za pravdu i istinu.

Naim
Gost
Naim

Dok god postoji mržnja jednih prema drugima, obostrana, svi takvi ajte upolako u inostranstvo i ne vraćajte se. Toliko vam je dobra Crna Gora da ste otišli iz nje, malo zaradili više para pa pametujete. Eto koliko ste srećni tamo kad ste puni mržnje. Sve vas koji sijete mržnju bilo muslimani ili četnici treba izbaciti, jer upravo vi sa takvim… Više »

Levis
Gost
Levis

Pa što?SPC je vlast u CG..Neka se navikavaju.Oni su odgovorni za koronu,za skok cijena(forsiraju vjerska i nacionalna pitanja ,a država tone),za zastoj u integracijama.

Dragi
Gost
Dragi

Teško je negirat istinu pa i za osobu moralnog kalibra Abazovića.Ispravno je zaključila NSD da bi u Čikagu bili dobro dočekani kod svojih.Čikago je četničko leglo gdje je do smrti stolovao četnički komadant pop Đuić.Promašili grad,pogriješili,budu se popravili.🤣

Sefkija Kolenov
Gost
Sefkija Kolenov

Podrzavam kritike bosnjaka u dijaspori , I to 100%, necemo nikad pristati na ovu vlast ; oni su proizvod propasti Crne Gore NSD I DF da ne lazu vec ostavku da daju sto prije diskusija zavrsena Pozdrav svim lojalnim patriotama Crne Gore !

soko
Gost
soko

BRAVO, za gospodina Rastodera…izdajnicima je malo i rekao…zaslužili su puno gore…
OBURDAJ!!!

Rumija
Gost
Rumija

Manjinski narodi koji se vama pridruze izdaju svoje sugradjane koji su protiv vasih ponuda.

Gost
Gost
Gost

Hahahahahhahaa
Vrijeđao nije nikog, vi se deklarišete kao četnici, vi ste ti koji vrijeđate Crnogorce!

Amir
Gost
Amir

Kapetan dragan zlocinac iz rata zivi kralj u beograd ima vrecu para I stan e srbijo dotakla si dno moralno

Kokot 🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Kokot 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Esade ziv bio sve ti se pozlatilo !!!

Fedja
Gost
Fedja

Nije vrijedjao srpski narod nego izdajnike i cetnike.

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

I da jeste steta velika!! 😂😂😂😂

*****
Gost
*****

Nije vrijedjao srpski narod, ako je vrijedjao, onda to moze biti upuceno samo vama, novokomponovanim cetnicima, sljedbenicima izdajnicke ideologije i saradnika okupatora. To sto ste dosli do izrazaja je samo trenutno, jer istorija sve to salje tamo dje i pripadaju takvi pokteti, na smeće!

Kiki
Gost
Kiki

Šta će da kažu na to kad znaju da je sve istina.Ova vlada sadašnja je samo dobro došla kod Dodika i nidje više nažalost

Hogar
Gost
Hogar

Citiraću Montenegro International: “Nekada su se teški razbojnici, kriminalci, ubice i odbjegli robijaši krili po šumama, te po napuštenim kućama i nedostupnim zabitima a već par decenija i dan-danas SPC manastiri i crkve su postale sigurne kuće za razne pedofile, siledžije, ratne monstrume i ubice opšte prakse” #šta se može reći pohvalno za crkvu Srbije,obraza vi?Ako neko ima problem sa… Više »

Sanchy
Gost
Sanchy

Moze li neko da objasni ovim iz NSD razliku izmedju ovih iz NY i ovih iz Čikaga.
Da fondacije iz NY doniraju svako malo nesto za Crnu Goru, a nesto ne čuh da se ovi iz Čikaga pretrgose za CG.

vesko nk
Gost
vesko nk

A boje za krečenje i padobrane za sektu.

Marks
Gost
Marks

Hahahhahah pa sto ne idete vi u te kafane mora da usa nema kolenice kao kristal hahahaha

Bosko pg
Gost
Bosko pg

Cu vecinskoj Crnoj Gori🤣🤣🤣🤣

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Rsade sve ti srecno i veselo bilo!svaka ti cast !

MOLIM?
Gost
MOLIM?

ŠTA JE SLAGAO? Ili je spc oličenje dobrohotnosti? ili ne može biti kritikovana?

KrivismoMi
Gost
KrivismoMi

Malo im je rekao .G.Rastoder zna sta je zlo i sovinizam.

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Ja ponovo pročita izjavu i nigde nijesam video da je napao Srbe i SPC !

Libero7
Gost
Libero7

Pipune kad istinu prica ne mogu nista

M.M.Popovic
Gost
M.M.Popovic

Vi ste najveće ZLO koje ova zemlja može imat! Vi da rečete nekome nešto! Pi!!!

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Ja pročitah izjavu i nijessm video da je vredjao srpski narod . !!! I dje ste videli da je vredjao SPC ?

Montenegro
Gost
Montenegro

Malo im je rekao! Dosta je bilo političke korektnosti, od sada ćemo stvari i neljude da nazivamo pravim imenom! Kvislinge i izdajnike nećemo tolerisati!

zoran
Gost
zoran

Pa stace kada je covjek rekao istinu

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Čim je vas to uvrijedilo znači da smo na dobrom putu nek je vječna🇲🇪

Send this to a friend