Politika

Otvoren Konzulat na čelu sa počasnim konzulom Crne Gore u Japanu

Otvaranje Konzulata Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom u Japanu

Iako geografski udaljene, naše zemlje su bliske i čvrsto povezane kroz promociju zajedničkih vrijednosti, multilateralizma i vizije globalnog mira i sigurnosti, kazao je generalni sekretar
Ministarstva vanjskih poslova Mileta Radovanić na ceremoniji otvaranja Konzulata Crne Gore u Inuyami na čelu sa počasnim konzulom Seigom Hanjiem, istaknutim japanskim privrednikom i predsjednikom Odbora direktora kompanije Daido Metal.

Radovanić je istakao da će Konzulat na čelu sa počasnim konzulom aktivno učestvovati u daljem unapređenju saradnje i intenziviranju kontakata na svim poljima, kao i jačanju prijateljskih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Japana.

Posebno je ukazao na kvalitet ekonomskih odnosa između dvije zemlje i značajan potencijal za njihovo produbljivanje, čemu posebno doprinosi uspješno poslovanje kompanije Daido metal.

“Crna Gora, takođe, veoma cijeni razvojnu pomoć Japana, ostvarenu kroz programe Japanske agnecije za međunarodnu saradnju (JICA), kao i POPOS projekte“, naglasio je Radovanić, dodavši da pomoć ove zemlje nije izostala ni u najtežim trenucima pandemije koronavirusa, kada je Vlada Japana obezbijedila preko 800.000 eura za jačanje zdravstvenog sistema naše zemlje.

Počasni konzul Hanji je kazao da mu pričinjava izuzetnu čast sto će, u predstojećem periodu, imati priliku da intezivno radi na dodatnom snaženju odnosa između dvije zemlje u brojnim oblastima, kao i da promoviše Crnu Goru među istaknutim investitorima u Japanu, u cilju širenja ekonomske saradnje.

Sa tim u vezi, ocijenio je da je Crna Gora zemlja sa značajnim investicionim potencijalom, te da će za promociju iskoristiti i svoja pozitivna iskustva poslovanja u Crnoj Gori.

Tokom ceremonije je saopšteno da otvaranje konzulata na čelu sa počasnim konzulom predstavlja odraz obostrane posvećenosti daljem pospješivanju ekonomske saradnje, uz kontinuirano unapređivanje sveukupnih bilateralnih odnosa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sičija
Gost
sičija

e, to nam je najpreče…

Toy story
Gost
Toy story

Ukinite vize za putovanje u Japan

Send this to a friend