Politika Ministar Nuhodžić se sastao sa ambasadorom Božovićem

Podijeljenost mišljenja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti prevazići dijalogom

Mir, dijalog i tolerancija su vrijednosti na kojima treba dalje razvijati dobrosusjedske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić nakon sastanka sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem. Nuhodžić i Božović su se saglasili da se podijeljenost mišljenja povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti može prevazići dijalogom i dogovorom svih odgovornih činilaca u društvu.

Nuhodžić i Božović izrazili su zadovolјstvo dosadašnjom policijskom saradnjom Crne Gore i Srbije, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala.

Zajednički je ukazano na značaj jačanja saradnje graničnih policija dvije države u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija, kao i intenziviranja aktivnosti na unapređenju graničnih prelaza radi bržeg protoka lјudi, robe i kapitala.

Nuhožić se posebno osvrnuo na zajedničke interese u procesu evropskih integracija, što je dodatni podsticaj intenzivnijoj saradnji i međusobnoj podršci u ostvarivanju punopravnog članstva u EU.

Jedna od tema sastanka bilo je i suočavanje sa epidemijom koronavirusa.

“U ovoj kriznoj situaciji, uvjerili smo se da su kako bezbjednosni, tako i zdravstveni izazovi, transnacionalnog karaktera. Virusi, kao ni organizovani kriminal, ilegalne migracije i terorizam, ne poznaju granice i jedini način efikasnog suprotstavljanja ovim prijetnjama je intenzivna i kontinuirana saradnja“, saopštio je Nuhodžić.

Božović je pozitivno ocijenio aktivnosti Operativnog štaba Ministarstva unutrašnjih poslova koji je organizovao povratak državljana Srbije koji su se našli na teritoriji Crne Gore, što je pokazatelj solidarnosti i zajedništva. U tom kontekstu, posebno je pohvalio požrtvovanost i posvećenost pripadnika graničnih policija Srbije i Crne Gore.

Nuhodžić je istakao da nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti postoje određena nerazumijevanja, uz podsjećanje na ključne vrijednosti koje je gradila Crna Gora, a koje baštine svi njeni građani.

“Crna Gora se jasno utemeljila kao građansko društvo i donosi zakone jednake za sve. Vjerujem da će građani multietničke i multivjerske Crne Gore nastaviti da njeguju mir, suživot i toleranciju. To su naše najveće vrijednosti, a građanski koncept na kome počiva naše društvo – jedini je siguran put u rešavanju svih dilema. Stoga se naše namjere podudaraju sa evropskim vrijednostima i stoga svi zajedno moramo biti u funkciji očuvanja i unapređenja zdravih ljudskih, institucionalnih i političkih odnosa, zarad bolje budućnosti svih nas i daljeg razvoja dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Srbije“, zaključio je  Nuhodžić.

Nuhodžić i Božović su se saglasili da se podijeljenost mišljenja povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti može prevazići dijalogom i dogovorom svih odgovornih činilaca u društvu.

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
VideksBrankaBjelopoljacTomzekLjepotica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Videks
Gost
Videks

Ne rjesava se ova situacija tako sto ce ektremni nacionalisti da izadju na ulice i pljuju Crnu Goru, masu trobojkama i da mrze sve oko sebe, ovo se rjesava civilizovano, a crkva treba da shvati da je ovo Crna Gora, a ne Srbija !

Branka
Gost
Branka

Naravo da ce da ocijeni pozitivno jer dok srbi pale crnogorsku zastavu u sred Knez Mihailove, Crna Gora im zbrinjava gradjane…. to je razlika izmedju nas i njih

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Kod Meca nema razlike i nikad ih nije ni bilo on ljude dijeli na dobre i lose kao citava njegova porodica. Pozdrav!

Tomzek
Gost
Tomzek

Steta je sto mnogi ne razumiju da se vjernici na litijama zloupotrebljavaju i da vecina njih nije tamo da bi “branili” crkvu vec da bi rusili nezavisnu Crnu Goru!

Ljepotica
Gost
Ljepotica

Mir, dijalog i tolerancija su vrijednosti na kojima treba dalje razvijati dobrosusjedske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić…… BRAVO 👏🏻👏🏻

Vuk
Gost
Vuk

Dok drugi podgrijavaju vatru poput Mandica koji bukvalno poziva sukobe, Nuhodzic poziva na dijalog i ujedinjenje, ugledajte se malo!

Dragan
Gost
Dragan

Gospodin prije svega i politicar 21. vijeka neka se ostali ugledaju na covjeka kako se zdravo i pozitivno razmislja 🙂

Cule
Gost
Cule

Nego sta nego dijalogom bravo Nuhodzicu nema podjela i nema sukoba niti treba da ih bude da je srece savmo bi razmisljao kao vi pa ne bi imali vremena da se dijele

amin
Gost
amin

sula radović je najbolje opisao figure koje se odriču svoga

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Nuhodžić da znaš ko je, nebi ga nikad primio.

Send this to a friend